Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Krasny. Ja prosim delas ty rösti? Jinak u nas posle dobou frci Indie, je supr, jak kdyz mas par nezbytnejch dochucovadel typu garam masala, kurkuma, rimskej kmin, kayenskej pepr (to vse koupis online a vydrzi to rok), zazvor.. vykouzlis “exotiku” uplne jednoduse a dobre. Akorat to nefotim:)

Odesláno

Díky. Rösti řekl bych docela klasicky. Brambory nastrouhat, vymačkat vodu, osolit a smíchat s trochou škrobu. Pravidelného tvaru jsem dosáhl v pánvi na lívance, kde smažim na přepuštěném másle, na střední fojr s jednou otočkou cca po 5-6min.

Indie je super. Butter chicken curry je u nás stálice.
Já teď frčim na korejské kuchyni. Zítra se chystam na to bulgogi, tak sem zvědav. 

Odesláno
před 8 hodinami, Maxel napsal:

@Spongebob Já sem na maso lehce soli dával, resp. měl jsem prsa nasolená přes noc. A přesolené to nebylo, takže v té směsi tolik soli asi nebude. 

Ok ok díky za info.. když si dělám rumpsteak tak ho vetšinou víc solím, takže asi fakt použiju obojí. Nebo ho dosolím až bude hotovej....ochutnám a případně dosolím na prkně ;)

Odesláno (upraveno)

Pastrami sendvič s dvěma druhy sýra (maasdamer, gouda) a lanýžovou aioli. 
Abych trochu rozbil silnou hovězí a uzenou chuť, přidal jsem lehce opečenou krůtí šunku. 
Neni to jako od Katz’s Deli, ale šmákli jsme si — každej pulčika s drahou polovičkou, je to hutný :)

Jinak pastrami jsem náhodou slovil v Rodinná farma na čerňáku, a lepší jsem dlouho nejedl. Kam se hrabe i Naše maso nebo Klouda!

IMG_1129.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Like 3
  • Dát hlas 2
Odesláno

Telecí kýta, a co dům dal.

IMG_20250502_193910.jpg

• Like 4
Odesláno (upraveno)

BBQ žebra, vykoštěný stehna s argentinským chilli-mixem, hermoš, zelný salát, pečené grenaille a domácí čedarovka. 

Půleny špekákový ježci pro děcka, s chlebem, protože proč by měly jíst nějaký normální jídlo 🫣🤣

IMG_1418.jpeg

IMG_1417.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Like 6
Odesláno

Slovil jsem v Lidlu poslední kus wagyu. Necelá stogramovka, takže vyloženě hostina. 
Nenapadlo mě nic jinýho, než z toho vytvořit klasický Katsu Sando sandwich — tedy maso do toasťáku bez kůrky, s japonskou mayo Kewpie a srirachou. 
Bašta 🇯🇵

IMG_1502.jpeg

• Like 3
Odesláno

Ahoj, prosím vás - máte někdo zkušenost s horkovzdušnou fritézou? Kamarád mi říkal, že v tom děla steaky, panenku atd. a že to nemá chybu. Koukal jsem, že to je docela velký tak si říkám abych nekoupil další krám který mi bude doma strašit. Je to opravdu tak dobrá věc? Případně jestli můžete doporučit konkrétní typ. Moc díky

Odesláno (upraveno)
před 11 minutami, Oliver333 napsal:

Ahoj, prosím vás - máte někdo zkušenost s horkovzdušnou fritézou? Kamarád mi říkal, že v tom děla steaky, panenku atd. a že to nemá chybu. Koukal jsem, že to je docela velký tak si říkám abych nekoupil další krám který mi bude doma strašit. Je to opravdu tak dobrá věc? Případně jestli můžete doporučit konkrétní typ. Moc díky

Hlavně je to dobrý, že to děláš bez těch různých tuků. Prostě jenom horkej vzduch.

Máme to taky a žena moje to používá celkem často, myslím že je úplně jedno co koupíš, je to jenom fén v bedně s renomovanou značkou (dražší) nebo nounejm (levnější). Velikost bych řešil počtem jedlíků.

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

@Oliver333 U nás je Air-fryer v permanenci docela často. Takže za mě určitě užitečný pomocník. Jen tedy steak bych v tom asi nedělal, ale zkoušel jsem třeba bůček, a ten se dal. 
Konkrétně mam tenhle od Lauben, a spokojenost:
https://lauben.com/products/lauben-hot-air-fryer-2500wt

Kdybych s tim chtěl víc experimentovat, nebo vyloženě připravovat jídlo na stůl pro 4-členou rodinu, vzal bych něco jako tohodle Ninju:
https://www.datart.cz/friteza-horkovzdusna-ninja-af400euwh-foodie-max-dual-zone-9-5-l-bila.html?utm_id=heu&utm_medium=priceindexer&utm_source=heureka.cz&utm_term=NJAAF400EUWH&hgtid=aee54b52-aa04-4cf9-88a6-a2dd3a009460

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...