mondeo2 Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2011 Dnešní uzení s Milisem... V mezičase fantastickej kotlíkovej guláš Tys naporcoval Milise ??? Kdo teď nad námi bude držet ochranou ruku? Kdo nám bude dávat osvětu o řepě? Tos neměl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2011 Tys naporcoval Milise ??? Kdo teď nad námi bude držet ochranou ruku? Kdo nám bude dávat osvětu o řepě? Tos neměl někdo to udělat musel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2011 někdo to udělat musel... ten gulas vypada bozsky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Nejhorší je to čekání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Ví někdo, co to je? Keřík, z kterýho to padá je nenápadnej a frňákovník to určitě není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Nejhorší je to čekání Ty štangličky vypadaj zajímavě. Máš nějakej svůj prověřenej receptík? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Ví někdo, co to je? Keřík, z kterýho to padá je nenápadnej a frňákovník to určitě není. Asi se jedná o kdoulovec. Jaké to mělo květy? Kdoule má květy jednotlivě, kdoulovec má květy v trsech. Používaly se na výrobu marmelád, pálenek, k provonění prádla ...... Takhle vypadají květy kdoulovce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Ty štangličky vypadaj zajímavě. Máš nějakej svůj prověřenej receptík? S tím receptem bych byl opatrný, je to první pokus a prověřovat budu zítra, až to vychladne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 S tím receptem bych byl opatrný, je to první pokus a prověřovat budu zítra, až to vychladne Jojo, chápu... Ale když se to dělá s láskou (k jídlu), většinou je to dobrý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Asi se jedná o kdoulovec. Jaké to mělo květy? Kdoule má květy jednotlivě, kdoulovec má květy v trsech. Používaly se na výrobu marmelád, pálenek, k provonění prádla ...... Takhle vypadají květy kdoulovce Květy jsem neviděl, jen ty hruštičky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Já jsem včera asistoval při nakládání 6 velkých vepřových boků. Tak po 4-5 týdnech bude první reportáž z udírny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 (upraveno) Květy jsem neviděl, jen ty hruštičky Jo, to bude ono, nenápadný keřík s lesklými listy /jestli je ještě má/, plod tuhý, přisedlý k větvi, když to necháš rozležet, tak ten plod pěkně voní. Syrové se to nejí. Taky to může být kulaté jako jablíčko. edit.: doplnění Upraveno 12. listopadu 2011 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Letos jsem si zablbnul s rajčaty. Bylo jich hodně moc, hlavně těch malých cherry. Ze zahrady chutnala úplně jinak než z kšeftu, mně bylo líto je nezužitkovat všechna, tak jsem je nakrájel na měsíčky, usušil v sušičce asi 10 hodin. Potom jsem do sklenice dal rajčata, kapary, luxusní ančovičky, sůl, trochu růžového pepře, přísady decentně, aby nepřebily chuť rajských. Vše zalil extra virgin oliváč. Teď odebírám do salátů nebo otoustuju bílej chleba, na lžičku naberu sušený rajče s trochou oleje, přidám kozí sýr, dobrou šunku a bazalku a lehká véča je na světě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 a ještě chilli omáčka č.2 rajčata, jablka, habanero, zázvor, česnek, madras mild curry, jablečný ocet, hrozinky, třtinový cukr, sůl, klasika rajčata zbavit semen a šlupek, jabka jadřinců, chilli žeber, rozšmelcovat v mixéru nahrubo, jebnout do hrnce, dochutit, povařit cca 20 min., do skleniček a k masu špica doplněk... Godin může potvrdit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 13. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2011 Roman I.-jo tak ty sušený rajčata to je pecka,mě je takhle udělala tchyně a mile mě překvapilo,jak jsou dobrý.Já si je jinak kupuju,ale tyhle domácí to je luxus.Mě asi nejvíc chutnaj s těstovinama-tagliatelle,olivovej olej,sušený rajčata a parmazán.A po dojedení ten olej s tím sosíkem z rajčat vytřít bagetkou,mňam mňam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 13. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2011 (upraveno) Chybami se člověk učí. Práce kvapná, málo platná. Kdo chce kam, pomozme mu tam.... jak by řekla teta Kateřina. Ty salámy se mají po vyuzení 2 hodiny vařit. Protože jsem neměl tak velký hrnec, napadlo mě to dát do trouby na 90st. Jenomže jsem si neuvědomil, že trouba sice udržuje teplotu ve vnitřním prostoru, ale spirály topí naplno, dokud nedosáhne nastavené teploty. Výsledek je, že toho je polovina a navíc hrnec sádla a přesoleného rosolu. Ale na druhé straně ten salám vypadá a chutná, jako Poličan a uzené je vynikající. Takže to vlastně dobře dopadlo. Je toho míň, ale lepší. Akorát ten smrad asi nevyvětrám za měsíc. Idu péct chleba, na tom se snad nedá nic zkazit. Upraveno 13. listopadu 2011 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 13. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2011 (upraveno) Idu péct chleba, na tom se snad nedá nic zkazit. Ale dá. Když jsem ještě dělal chleba celej v pekárně, lezli mi s toho tzv. "ušáci" (viz fota). Důvod bylo hodně a hlavně čerstvého droždí. Jak se říká, všeho s mírou a v případě droždí a chleba to platí dvojnásob. Hranatej tvar ala moskva se ale přejí a hlavně neudělá tu úžasnou kůrčičku. takže teď už využívám pekárnu jen na těsto a pak šup do trouby. Upraveno 13. listopadu 2011 uživatelem km.kmk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2011 Chybami se člověk učí. Práce kvapná, málo platná. Kdo chce kam, pomozme mu tam.... jak by řekla teta Kateřina. Ty salámy se mají po vyuzení 2 hodiny vařit. Protože jsem neměl tak velký hrnec, napadlo mě to dát do trouby na 90st. Jenomže jsem si neuvědomil, že trouba sice udržuje teplotu ve vnitřním prostoru, ale spirály topí naplno, dokud nedosáhne nastavené teploty. Výsledek je, že toho je polovina a navíc hrnec sádla a přesoleného rosolu. Ale na druhé straně ten salám vypadá a chutná, jako Poličan a uzené je vynikající. Takže to vlastně dobře dopadlo. Je toho míň, ale lepší. Akorát ten smrad asi nevyvětrám za měsíc. Idu péct chleba, na tom se snad nedá nic zkazit. Trochu tě poopravím, salámy se nevaří, ale paří. To znamená, že v průběhu uzení se na určitý čas ponoří do vodní lázně /asi 70°/ a propaří se. To má za následek, že se v tom mase otevřou póry a dojde k lepšímu prouzení a prolnutí chuti a vůně koření. Je to trvanlivější, kvalitnější. Nesmí dojít k oddělení sádla od suroviny! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 13. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2011 Dnes bude pečená krkovička na mrkvi se šťouchanýma bramborama - právě jsem dopekl maso, jdu na brambory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2011 Na mně zbyla 1/2 pečený kachny, bramborový knedlík, zelí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se