Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

nejspíš budu vegetarián, ještě jsem k tomu nedospěl, ale už asi nejsem moc daleko - zrovna jsme doma řešili jesli jíst salám z kozy, mně už se to trochu příčí ... no a velrybu bych asi taky nejed :)

...a když je řeč o bezmasý stravě - tohle jsme zkoušeli doma a je to opravdu moooc dobrý, doporučuju!

Upraveno uživatelem Filipes
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vegetarianstvi se opravdu nebojim. Vcera jsem do sebe nacpal pulku kravy (600g angus). :)

 

Tak 600g má k půlce krávy přece jen ještě dost daleko :). A kilo bys snědl? Tady bys ho mohl mít i zdarma - http://www.restaurantmustek.cz/joomla/index.php?option=com_content&view=category&id=54&Itemid=73&lang=cs ovšem myslím, že za půl hodiny se to sníst nedá, minimálně ne tak, aby si na tom člověk pochutnal.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

legalni vylov z norska, pry ma norsko kvoty na vylov.. nevim, nesoudim, jen chutnam. chutove bych to prirovnal v podstate k syrovemu hovezimu, jen trochu jemnejsi, je tam citit ta rybina.

 

aspon me to donutilo si neco precit. norove lovy plejtvaka malyho predevsim a tech je hodne. a maji celkem striktni politiku. takze ok. pak bych si takovou taky dal.
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

nejspíš budu vegetarián, ještě jsem k tomu nedospěl, ale už asi nejsem moc daleko - zrovna jsme doma řešili jesli jíst salám z kozy, mně už se to trochu příčí ... no a velrybu bych asi taky nejed :)

...a když je řeč o bezmasý stravě - tohle jsme zkoušeli doma a je to opravdu moooc dobrý, doporučuju!

 

souhlas, pred 14-ti dnama jsem to zkousel taky, manzelce to taky chutnalo a pry kdy si to zopakuju :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

špagety s tuňákem :

 

1 konzerva tuňáku v rostlinném nálevu, 1/2 sáčku špaget (nebo jiných těstovin-je to fajn s lecčím), 1 žlutá paprika, 3 plátky uzeného eidamu(nebo jiného sýra-co máme rádi), mozzarela , rajčatový protlak, 2 rajčata(místo protlaku a rajčat můžete použít rajčata z plechu-používám buď samotná loupaná,nebo rovnou s bazalkou), 1 stroužek česneku, bazalka, provensálské koření, koření směs na ryby, alpská sůl.

 

Těstoviny necháme vařit v osolené vodě dle návodu na sáčku(já solím SOLČANKOU ). Po uběhnutí 1/2 doby varu si připravíme hlubší pánev, vlijeme do ní obsah konzervy s tuňákem . Nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky, vhodíme do pánve a zamícháme(+koření dle chuti,nálady a tak). Po chvíli přidáme rajčatový protlak( a sůl-pokud je potřeba). Nakonec vložíme sýr, necháme roztát a zamícháme. Těstoviny vložíme na talíř a přilijeme hotovou omáčku, dozdobíme bylinkami a na plátky nakrájenou mozzarelou.

 

Recepis jsem si upravil z jiného odtud.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

špagety s tuňákem :

 

1 konzerva tuňáku v rostlinném nálevu, 1/2 sáčku špaget (nebo jiných těstovin-je to fajn s lecčím), 1 žlutá paprika, 3 plátky uzeného eidamu(nebo jiného sýra-co máme rádi), mozzarela , rajčatový protlak, 2 rajčata(místo protlaku a rajčat můžete použít rajčata z plechu-používám buď samotná loupaná,nebo rovnou s bazalkou), 1 stroužek česneku, bazalka, provensálské koření, koření směs na ryby, alpská sůl.

 

Těstoviny necháme vařit v osolené vodě dle návodu na sáčku(já solím SOLČANKOU ). Po uběhnutí 1/2 doby varu si připravíme hlubší pánev, vlijeme do ní obsah konzervy s tuňákem . Nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky, vhodíme do pánve a zamícháme(+koření dle chuti,nálady a tak). Po chvíli přidáme rajčatový protlak( a sůl-pokud je potřeba). Nakonec vložíme sýr, necháme roztát a zamícháme. Těstoviny vložíme na talíř a přilijeme hotovou omáčku, dozdobíme bylinkami a na plátky nakrájenou mozzarelou.

 

Recepis jsem si upravil z jiného odtud.

 

 

 

Gille dopustil ses kulinářského faux-pas jak hovado. Ryby a sýr(kterýkoliv) je neslučitelné spojení v italské kuchyni.

Opravdu to zavání Babicou.

  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem nechtěl (nejsem zase kdovíjakej kuchař).....prostě jsem našel recept,kterej mi chutnal. Tož sorry......a dík za upozornění :cheers:

 

 

Já taky nejsem žádný Taloš v kuchyni, jen mám rád italské jídla a špagety s tuňákem si taky dělám často a je to jedna z nejlepších úprav těstovin, co znám.

Recept se od Tvého liší jen tím, že tam nedávám ten sýr a papriky, ale navíc dávám na půlky rozkrájené černé olivy a pár kapar.

 

Ale je to podle chuti každého soudruha.

Upraveno uživatelem marosh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stejně si myslím že nejgeniálnější jsou špagety "áljo óljo peperončíno".

Uvaříme špagety tak jak se má. Kdo neví tak stručně: hodně vody, osolit radši trošku víc a nepřevařit. Ony trochu dojdou tak aby z nich nebyl blemtolín. Prostě když se do špagety kousne tak musí být poznat že se něco kouše. Při slévání vody by ve špagetách měla troška vody zůstat, neměly by být suché. Pak si na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, čím lepší tím lepší. Fakt je to poznat. Hodíme do něj nasekaný česnek a nasekanou chilli papričku. Množství dle vkusu každého soudruha. Ale nebojte se toho, ono se to v tom oleji zjemní. A až je to přiměřeně osmahnuté (nepřehnat) tak do toho prostě vyklopíme ty špagety a důkladně je v tom oválíme. No a je hotovo. Jen ještě trošku něčeho zeleného, třeba sekanou petrželku nebo i pažitka není špatná, źádný sýr nebo nedej bože kečup. A pro stavy ztroskotání, dá se to udělat i z kolínek co zbyly od oběda a místo chilli papričky použít mleté chilli. Sice to není ono ale furt lepší než nic. Ale ten olej se ošidit nedá, ten tomu dává chuť. S nějakým řepkosojovým biopalivem jsem neměl odvahu to vyzkoušet.

  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...