Zmizík Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 Tak zrovna pizza je imho ke kurvení výjimečně vhodná, neexistuje přece žádnej puristickej předpis, jak má bejt tlustá nebo tenká atd. a pokud se člověk jinak drží osvědčenejch receptů tak proč ne. Samozřejmě se nebavím o pizze s olomouckejma syrečkama sypaný škvarkama nebo o něčem z produkce těchhle hovad http://www.mechovackova-pizza.cz/pizza/ ale o to myslím Vítkovi teda nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 Asi tam u mě vede Pizza Petrof: tomatová omáčka, eidam, šunka, uzený sýr, kuřecí maso, vepř. maso, ementál, hermelín, klobása, paprika, uzené maso, oregáno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 (upraveno) Zmizíku, to mi nedělej. Zabijačková pizza s kysanym zelim EDIT: Tyvoe, a hotdog pizza. Upraveno 30. července 2013 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 (upraveno) tvl, proc se hnat za kulinarskymi zazitky nekam na druhy konec sveta, kdyz v cechach to taky jde me se libi hotdog pizza hořčice, eidam, šunka, vysočina, párek, okurek Upraveno 30. července 2013 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 tvl, proc se hnat za kulinarskymi zazitky nekam na druhy konec sveta, kdyz v cechach to taky jde me se libi hotdog pizzahořčice, eidam, šunka, vysočina, párek, okurekjak vidím napsáno okurek a třeba hořTice, od podniku utíkám! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 tak o k u r e k je asi beznej vyraz, v urcite oblasti.. aspon myslim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 tvl, proc se hnat za kulinarskymi zazitky nekam na druhy konec sveta, kdyz v cechach to taky jde me se libi hotdog pizzahořčice, eidam, šunka, vysočina, párek, okurek chlapci, prave jste moje vzdelani posunuli o nekolik kroku kupredu, doposud jsem myslel, ze nejvetsi zverstvo je pizza hawaii -- ja vedel, ze ma smysl na toto forum chodit!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 Jako zabijačkovou pizzu s pečeným kolenem jsem přehlíd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 (upraveno) Jako zabijačkovou pizzu s pečeným kolenem jsem přehlíd. pro stale zakazniky pry maji special offer - zabijackova pizza flambovana letlampou... Upraveno 30. července 2013 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 Tak panove to je neskutecnej mazec! To je na kriminal :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 (upraveno) Tak panove to je neskutecnej mazec! To je na kriminal :-))) zdenda se tam pry o vikendu stavi, aby jim probral zradlo Upraveno 30. července 2013 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 tak o k u r e k je asi beznej vyraz, v urcite oblasti.. aspon myslimokurek není až tak běžnej výraz, normální je okurka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 okurek není až tak běžnej výraz, normální je okurka... OKUREK, woe, je hochtschechisch... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 OKUREK, woe, je hochtschechisch... aber hallo, tak to jsem netušil... http://cs.wikipedia.org/wiki/Sterilovan%C3%A9_okurky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skorbut Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 (upraveno) hmm... ostrovan s OBE, co italii videl leda tak na mape, bude ucit jak delat spravnou pizzu? no, radsi uz koncim, nebo bych musel utrousit par emocionalne podbarvenych slov u k*rveni tradicni italske kuchyne... edit: nedalo mi to, abych si nenasel nejaky jeho italisky 'recept'. nasel jsem neco, co bych nazval parodii na tiramisu (http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/tiramisu-recipe). za totok by ho v rime ukamenovali. "hmm... ostrovan s OBE, co italii videl leda tak na mape, bude ucit jak delat spravnou pizzu" - nemám teraz tú knihu pred sebou, ale pochybujem že sa vyjadril, že práve tá jeho pizza je správna, predpokladám že recept na ortodoxnú neapolskú pizzu je zdokumentovaný a nebolo jeho cielom ho reprodukovať. Cieľom tej knihy bolo vytvoriť čo najlepší recept aj keď za cenu veľkého effortu na niektoré známe jedlá (aj za cenu posunu od ortodoxnej verzie). Niektoré recepty z knihy (aj jej pokračovania) trvajú na prípravu aj viac dní. Okrem talianských jedál "kurvil" aj iné kuchybe (tikka masala, peking duck, hamburger...). Každý recept obsahuje niekoľkostranový úvod o histórii jedla, chemických procesoch ktoré sa podieľajú na výslednej chuti. A pre každý recept išiel do krajiny jeho pôvodu aby sa naučil pôvodnú verziu (nemám tu knihu pred sebou ale zdá sa mi že práve pizzu sa bol učiť v neapole) - určite to nie je kniha napísaná nafúkaným angličanom "od stola". A čo sa týka tiramisu, veď to tam píše: "Tiramis? is a classic Italian desert but there is nothing classic about my version..". Tiramisu podľa neho som už robil (trochu iný recpet podľa knihy Heston Blumenthal at Home) a výsledok bol výborný. Who cares že to nie je ortodoxná verzia? Veď to ani nebolo cieľom. Keď sme pri tom, zaujímal by ma recept na pravé pôvodné tiramisu, tak aby ma v Ríme neukameňovali (no offense, vážne ma to zaujíma, vygooglené recepty na authentic tiramisu sa tež odlišujú), dá sa za taký recept považovať tento http://kitchenart.vn/en/recipes/desserts/item/139-authentic-tiramisu-from-rome ? Upraveno 30. července 2013 uživatelem skorbut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 Podělím se o pár postřehůPizzu Hawaii vymyslel buzík (těžko by si nějaký heterosexuální chlápek řekl "hele, co týhle pizze chybí? Pár kousků ananasu" - thank you Charlie Harper)Roman I the moderator řiká "vokurek"Moje céra dává to tiramišu pomazánkový máslo, snad jí to EU brzo zatrhneKamil the rútadmin si dává na těstoviny vegetuZmizík aka Milis vaří pod vlivem a pouští si k tomu z magyče Marušku Rottrovou plus off-topic: tag hujer dělá hodinky na strojích vod Zenithu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 (upraveno) Who cares že to nie je ortodoxná verzia? Veď to ani nebolo cieľom. Keď sme pri tom, zaujímal by ma recept na pravé pôvodné tiramisu, tak aby ma v Ríme neukameňovali (no offense, vážne ma to zaujíma, vygooglené recepty na authentic tiramisu sa tež odlišujú), dá sa za taký recept považovať tento http://kitchenart.vn/en/recipes/desserts/item/139-authentic-tiramisu-from-rome ? I DO care. italska kuchyne je o jednoduchosti, o tom, ze tam davas pouze suroviny, ktere jsi pak v jidle na taliri schopny identifikovat a ktere se neprebiji. jasne, ze jeho jidla asi budou chutna, ale rozhodne to neni italska kuchyne. ten recpt na tiramisu je vcelku ok, jen z toho vyhod cokoladu. a chlast se do tiramisu dava spis na severu, tam zijou ti 'co na to maji' (polentoni), ti na jihu (terroni) to vetsinou delaji bez chlastu, protoze to historicky nebyl moc bohaty kraj. kdyz uz tam potrebujes mit ten chlast, dej tam radsi marsalu, ta je jemnejsi nez amareto, takze se nebude bit s chuti kafe (ten chlast radsi smichej s kafem, narusuje strukturu vyslehane peny z bilku). ja osobne radsi hnedy cukr nez bily. hawk. Podělím se o pár postřehůPizzu Hawaii vymyslel buzík (těžko by si nějaký heterosexuální chlápek řekl "hele, co týhle pizze chybí? Pár kousků ananasu" - thank you Charlie Harper)Roman I the moderator řiká "vokurek"Moje céra dává to tiramišu pomazánkový máslo, snad jí to EU brzo zatrhneKamil the rútadmin si dává na těstoviny vegetuZmizík aka Milis vaří pod vlivem a pouští si k tomu z magyče Marušku Rottrovou plus off-topic: tag hujer dělá hodinky na strojích vod Zenithu tak tomu se rika ekzekjutif sumary... Upraveno 30. července 2013 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 IzTaPa: Všemu rozumim, ale proč tam máš toho jestřába? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skorbut Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 (upraveno) I DO care. italska kuchyne je o jednoduchosti, o tom, ze tam davas pouze suroviny, ktere jsi pak v jidle na taliri schopny identifikovat a ktere se neprebiji. jasne, ze jeho jidla asi budou chutna, ale rozhodne to neni italska kuchyne. ten recpt na tiramisu je vcelku ok, jen z toho vyhod cokoladu. a chlast se do tiramisu dava spis na severu, tam zijou ti 'co na to maji' (polentoni), ti na jihu (terroni) to vetsinou delaji bez chlastu, protoze to historicky nebyl moc bohaty kraj. kdyz uz tam potrebujes mit ten chlast, dej tam radsi marsalu, ta je jemnejsi nez amareto, takze se nebude bit s chuti kafe (ten chlast radsi smichej s kafem, narusuje strukturu vyslehane peny z bilku). ja osobne radsi hnedy cukr nez bily. hawk. tak tomu se rika ekzekjutif sumary... "jasne, ze jeho jidla asi budou chutna, ale rozhodne to neni italska kuchyn" - tak s tým súhlasím a za recept ďakujem. Nevieš mi prosím odporučiť dobrú taliansku kuchársku knihu? Teda od Taliana, najlepšie šefkuchára, preložená do angličtiny, s tradičnými receptami. Na amazone je toho za tatru a zaujíma ma osobná skúsenosť (veci ako Nigellisima alebo Jamie's italy samozrejme vynechávam). Vďaka. Upraveno 30. července 2013 uživatelem skorbut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se