Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

foie gras se sladkým snesou dobře. To zase experimentátor moc velký nejseš :)  Jenom bych je asi nenamazal na vánočku, ale vzal bych meruňky, rozvařil je, z poloviny bych udělal čatní se šalotkou, zázvorem, jablečným octem a chilli, z druhou půlku bych dochutil vanilkou a mátou.  Zrobil bych na suchou tousty z bílého chleba, máznul játro a trochu čatní

v popovičkách je mají jako cremebrule takže je nahoře vrstva skaramelizovanýho cukru a lepší jsem v čr nejedl ale zase se snažím si je nedávat. je mi líto těch zvířat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes nieco jednoduche. Paradajky, kapary, mozzarella (moze byt aj variacia s olivami a cesnakom). Nakrajam, dam na paru, pockam pat minut a servirujem s opecenym pecivom. Pokial to nevychladne, tak je to celkom dobre a hlavne to po tazkom obede padlo vhod. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

když máš dobrej základ, nemusíš moc přemýšlet. Dvou a půl kilový kuře z farmy, osolit, kmín, narvat do něj citron a jabko, upýct, výpek zjemnit máslem, rejži nefotím....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Jak dlouho a pri jake teplote peces? Citron v celku? Jabko v celku? 

Tak já tady prásknu pár receptů s kuřetem, který zvládne každý, ať máte třeba doma taky kladný body.

1. doba pečení záleží na kuřeti a pekáči. Já peču buď v keramickém římském hrnci, který je předtím namočený ve vodě nebo v klasickém pekáčku. V keramice ho vohulím na 180 a nechám tři hodiny, občas na něj kouknu. V kovovém pekáči začínám na 150 - 160 tak tři a půl hodiny, potom dám 180 na půl hodiny odkryto a hlídám, aby se nepřipálilo. V kovovém může být vysušené, v hlíně ne.  Mluvím o dvoukilovém kuřeti.
  2. Pokud chceš mít kuře štavnaté, zásadně do něj nepíchat a něčím ho vycpat. viz. dále. Pokud ho chceš mít vopravdu epesní, namoč ho před pečením do vody.
  3. Někdo nohy svazuje, někdo ne. Já nesvazuju
  4. pokud nejseš posera, čipsy z másla jsou skoro pokaždé ku prospěchu, vyjma pivních receptů
  5. kde to jde, přidám trošku chilli, zvýrazní chuť - takže néé čili jako pálivost ale čili jako zvýrazňovač
  6. kuře s kyselým zelím - vezmi kuře, narvi do něj kyselé zelí, polož na něj anglickou slaninu, podlej světlým pivem, upeč. S bramborovým knedlíkem nebo brambory lahoda
  7. kuře na jabkách - vezmi kuře, narvi do něj kyselejší jablka, okmínuj, obhoď jablkem (bez jadřinců), trochu hrozinek, upeč
  8. kuře a citron - vydrbej pod vodou citron,  rozkroj citron (nejlépe bio pro pocit, že tam nerveš chemii), narvi do kuřete, upeč
  9. kuře na medu - peč kuře vobyčejně a když ho odklopíš, potírej směsí přepuštěné máslo (nebo olej oliváč), chilli najemno, med, sojofka - vznikne kůrka
  10. pokud nepečeš, ale dušíš, tohle je jednoduchý. - naporcuj kuře, opeč na olivovém oleji. Vyhoď ven, ve výpeku osmahni trošku česneku (nesmí zhědnout), přidej spařená rajčata bez šlupky, černé olivy a, tymián, promíchat, netřepat, vrátit maso, podlít kvalitním bílým vínem, dusit. Ve finále na jemno bazalku a přikusovat bagetu. Na víně fakt záleží. Nelít tam nějakýho sklepmistra.
  11. pokud griluješ kuře, udělej marinádu ne z oleje, ale jogurtu, kuře bude jemnější.

a už se mi to nechce ťukat dál, jsem se vyčerpal :)

Odkaz ke komentáři

Super. Dik. Delali jsme zrovna o vikendu a moc se nepovedlo, proto jsem se ptal. Namocit znameno omocit, nebo nejakou dobu nechat nasat vodu. Solis jen vnejsek, nebo i uvnitr? V prispevku s obrazkem pises citron a jabko. Takze jeden rozpuleny citroj a jedno jabko v celku? V prubehu peceni polivas vypekem?

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

"namoč ho před pečením do vody"..

. tady bych si dovolil polemizovat.. ja taky samozrejme drubez omeju studenou vodou, nicmene pak osusim.. mokra kuze se tezko pece dokrupava..

ok, tak namočit do slaný vody :)

von ten Heston Blumenthal nebude úplný kopyto, když vede nejlepší restauraci světa The fat duck  :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...