Návštěvník Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Boa, to uz je tu aka snobaren... proč? mám žrádlo rád, rád vařím a do nikoho se neseru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 o jidle je skoro stejne zajimava debata, jako hodinkach..dobrou, chlapci.... raci du spat, nez dostanu chut na kousek zbylyho lososavparevarenyho s petrzelovymbramborem od vecere a budu nastvanej, ze si musim znovu cistit zuby.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 proč? mám žrádlo rád, rád vařím a do nikoho se neseru Ok ok, uz som ticho. Idem nastruhat nejake hobliny. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2013 Chlape, ten pupek jsi sehnal kde? Diky, Vasek V Intersparu, chlape Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2013 foie gras se sladkým snesou dobře. To zase experimentátor moc velký nejseš Jenom bych je asi nenamazal na vánočku, ale vzal bych meruňky, rozvařil je, z poloviny bych udělal čatní se šalotkou, zázvorem, jablečným octem a chilli, z druhou půlku bych dochutil vanilkou a mátou. Zrobil bych na suchou tousty z bílého chleba, máznul játro a trochu čatnív popovičkách je mají jako cremebrule takže je nahoře vrstva skaramelizovanýho cukru a lepší jsem v čr nejedl ale zase se snažím si je nedávat. je mi líto těch zvířat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2013 V dnes již zavřené restauraci Perpetuum v Dejvicích dělali z foie gras i zmrzlinu, takže možnosti jsou neomezené Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 28. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2013 Neděle na chatě :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukis Odesláno 28. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2013 Dneska burgry, fotka hotovejch produktu nic moc, byl hlad :-) vse az na kecup domaci ... image.jpgimage.jpgimage.jpgbulky vypadaji luxusně, mohl bych poprosit o recept? už jsem zkoušel asi 5 receptů a vždy z toho byly akorát tak puky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StefanM Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 Dnes nieco jednoduche. Paradajky, kapary, mozzarella (moze byt aj variacia s olivami a cesnakom). Nakrajam, dam na paru, pockam pat minut a servirujem s opecenym pecivom. Pokial to nevychladne, tak je to celkom dobre a hlavne to po tazkom obede padlo vhod. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 když máš dobrej základ, nemusíš moc přemýšlet. Dvou a půl kilový kuře z farmy, osolit, kmín, narvat do něj citron a jabko, upýct, výpek zjemnit máslem, rejži nefotím.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 Jak dlouho a pri jake teplote peces? Citron v celku? Jabko v celku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 Jak dlouho a pri jake teplote peces? Citron v celku? Jabko v celku? Tak já tady prásknu pár receptů s kuřetem, který zvládne každý, ať máte třeba doma taky kladný body.doba pečení záleží na kuřeti a pekáči. Já peču buď v keramickém římském hrnci, který je předtím namočený ve vodě nebo v klasickém pekáčku. V keramice ho vohulím na 180 a nechám tři hodiny, občas na něj kouknu. V kovovém pekáči začínám na 150 - 160 tak tři a půl hodiny, potom dám 180 na půl hodiny odkryto a hlídám, aby se nepřipálilo. V kovovém může být vysušené, v hlíně ne. Mluvím o dvoukilovém kuřeti. Pokud chceš mít kuře štavnaté, zásadně do něj nepíchat a něčím ho vycpat. viz. dále. Pokud ho chceš mít vopravdu epesní, namoč ho před pečením do vody. Někdo nohy svazuje, někdo ne. Já nesvazuju pokud nejseš posera, čipsy z másla jsou skoro pokaždé ku prospěchu, vyjma pivních receptů kde to jde, přidám trošku chilli, zvýrazní chuť - takže néé čili jako pálivost ale čili jako zvýrazňovač kuře s kyselým zelím - vezmi kuře, narvi do něj kyselé zelí, polož na něj anglickou slaninu, podlej světlým pivem, upeč. S bramborovým knedlíkem nebo brambory lahoda kuře na jabkách - vezmi kuře, narvi do něj kyselejší jablka, okmínuj, obhoď jablkem (bez jadřinců), trochu hrozinek, upeč kuře a citron - vydrbej pod vodou citron, rozkroj citron (nejlépe bio pro pocit, že tam nerveš chemii), narvi do kuřete, upeč kuře na medu - peč kuře vobyčejně a když ho odklopíš, potírej směsí přepuštěné máslo (nebo olej oliváč), chilli najemno, med, sojofka - vznikne kůrka pokud nepečeš, ale dušíš, tohle je jednoduchý. - naporcuj kuře, opeč na olivovém oleji. Vyhoď ven, ve výpeku osmahni trošku česneku (nesmí zhědnout), přidej spařená rajčata bez šlupky, černé olivy a, tymián, promíchat, netřepat, vrátit maso, podlít kvalitním bílým vínem, dusit. Ve finále na jemno bazalku a přikusovat bagetu. Na víně fakt záleží. Nelít tam nějakýho sklepmistra. pokud griluješ kuře, udělej marinádu ne z oleje, ale jogurtu, kuře bude jemnější.a už se mi to nechce ťukat dál, jsem se vyčerpal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 (upraveno) Super. Dik. Delali jsme zrovna o vikendu a moc se nepovedlo, proto jsem se ptal. Namocit znameno omocit, nebo nejakou dobu nechat nasat vodu. Solis jen vnejsek, nebo i uvnitr? V prispevku s obrazkem pises citron a jabko. Takze jeden rozpuleny citroj a jedno jabko v celku? V prubehu peceni polivas vypekem? Upraveno 29. října 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 klidně tam dej jabko i citron, to je jedno. Jinak video od guru http://www.youtube.com/watch?v=EgU-WycA54I Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 "namoč ho před pečením do vody".. . tady bych si dovolil polemizovat.. ja taky samozrejme drubez omeju studenou vodou, nicmene pak osusim.. mokra kuze se tezko pece dokrupava.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 "namoč ho před pečením do vody"... tady bych si dovolil polemizovat.. ja taky samozrejme drubez omeju studenou vodou, nicmene pak osusim.. mokra kuze se tezko pece dokrupava..ok, tak namočit do slaný vody von ten Heston Blumenthal nebude úplný kopyto, když vede nejlepší restauraci světa The fat duck Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 von ten Heston Blumenthal nebude úplný kopyto, když vede nejlepší restauraci světa The fat duck až na ty ústřice. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 až na ty ústřice. ;-)to už je dlouho. No 530 gurmánů se poblilo a posralo, drobná epizodka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 30. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2013 Včerejší várka chilli omáčky /ovocná/. Ještě teď mně pálí ruce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 nakládá někdo křen?? resp. jak nejlíp zakonzervovat čerstvý? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se