Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

to máš pravdu, hlavně, že to chutná ...

horší už by bylo to posypat 30% eidamem

A to jak češi kur.. gastronomické postupy a ingredience je už tradice, nedivím se, že cizinci jsou zděšeni z naší gastronomie (a kdyby jenom z ní :o )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

naopak, já si myslím, že tohle je typicky český zvyk uzpůsobit si to tak aby to bylo:

1. levnější

2. rychlejší

úplně si tu krustičku na těstovinách představuju a vypadá to jako blob od Kaplickýho, akorát ze sejra (jestli se českýmu eidamu tak dá říkat), to musí bejt mňamka ...

Já mám naopak moc rád, když se klasický sýr nastrouhaný na špagety rozpustí a při zpětném tuhnutí vytvoří takovou krustičku.

Jinak v každé zemi se tradiční recepty z jiných zemí přizpůsobují místním podmínkám a zvyklostem, to není žádná česká zvláštnost.

Odkaz ke komentáři

Proč tu děláte nejaky normy, ano jsou jídla kde je styl Babica spatne, ale ja osobně si potrpim na dodržování postupu a Babicu fakt nesnáším, ale resit ze na těstoviny se SMÍ dat pouze parmidžiano je IMHO přehnane

Odkaz ke komentáři

Proč tu děláte nejaky normy, ano jsou jídla kde je styl Babica spatne, ale ja osobně si potrpim na dodržování postupu a Babicu fakt nesnáším, ale resit ze na těstoviny se SMÍ dat pouze parmidžiano je IMHO přehnane

Ale vždyť tady nikdo neříká, co smíš nebo nesmíš. Jenom je prostě divný se s tím potom chlubit...

Odkaz ke komentáři

mne osobne parmezan nechutna. neni to otazka penez, dostupnosti (maj ho fakt i u nas na vsi!), nebo snad rychlosti pripravy..

.. proste je pasta s tou uzenou cihlou vonava, chutna to mne i detem.. tak proc si hrat na snoba a rvat na to za kazdou cenu hořký parmigiano-reggiano...

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři

Samozřejmě, ať si každý jí, co chce. Zkuste se na to ale podívat z druhé strany. Jak by Vám, zcela teoreticky, chutnalo v Itálii vepřo - špageto - zelo?

Nejhorší kulinářský zážitek mám z jedné brněnské číny, kde k tradičním pokrmům servírovali hranolky, na které nakydali kečup s tatarkou. Když jsem si vyžádal rýži a nechápavě se pozastavil nad hranolkami, tak se obsluha divila, že se divím. Asi nebylo divu, že se diví, kam mé oko dohlédlo, tam byly na talíři hranolky. V kuchyni Čínani, obsluha Češi.

Odkaz ke komentáři

Já bych si vepřo něco v Itálii určitě nedal a stoprocentně ani nesehnal :-)

Když už jsme u toho řízku z rýží, tak v rodině už desítky let máme recept, který je snad původně ze Skandinávie. Rýži smíchám s hráškem, kukuřicí, majonézou, na drobno nasekanou cibulkou a troškou sypkého pepře. Majonézy se zdaleka nedává tolik, jako do bramborového salátu. Chce to zkusit a přizpůsobit své chuti. Každopádně to chce nechat uležet v lednici a konzumovat druhý den za studena. K právě usmaženému vepřovému řízku je to fantastické.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...