obrbobr Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 to máš pravdu, hlavně, že to chutná ...horší už by bylo to posypat 30% eidamem A to jak češi kur.. gastronomické postupy a ingredience je už tradice, nedivím se, že cizinci jsou zděšeni z naší gastronomie (a kdyby jenom z ní ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 To je fakt, radši si taky budu dávat doma větší pozor. Co kdyby mi v noci přišel vykrást lednici nějakej Ital.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Já mám naopak moc rád, když se klasický sýr nastrouhaný na špagety rozpustí a při zpětném tuhnutí vytvoří takovou krustičku. Jinak v každé zemi se tradiční recepty z jiných zemí přizpůsobují místním podmínkám a zvyklostem, to není žádná česká zvláštnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 naopak, já si myslím, že tohle je typicky český zvyk uzpůsobit si to tak aby to bylo:1. levnější2. rychlejší úplně si tu krustičku na těstovinách představuju a vypadá to jako blob od Kaplickýho, akorát ze sejra (jestli se českýmu eidamu tak dá říkat), to musí bejt mňamka ... Já mám naopak moc rád, když se klasický sýr nastrouhaný na špagety rozpustí a při zpětném tuhnutí vytvoří takovou krustičku. Jinak v každé zemi se tradiční recepty z jiných zemí přizpůsobují místním podmínkám a zvyklostem, to není žádná česká zvláštnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Ještě že jsi tady, všechno to zachráníš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Babica evidentně zasel svoje semínko do úrodné půdy Když nemáte parmezán, dejte tam cihlu. Když nemáte cihlu, dejte tam taveňák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 tak asi zkrátka když doma nemam parmezán tak budu držet hladovku..a nebo si dam míchaný vejce.. ty se můžou dělat ze slepičích ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 to si piš, o tom vůbec nepochybuj :-)Ještě že jsi tady, všechno to zachráníš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 tak asi zkrátka když doma nemam parmezán tak budu držet hladovku..a nebo si dam míchaný vejce.. ty se můžou dělat ze slepičích ne? To ne, dal bych tam eidam, ale rozhodně bych se tím nechlubil na internetu, že jsem to tak zprznil :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Rozkaz.. koupim určitě ho mají v tescu ve slevě :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Rozkaz.. koupim určitě ho mají v tescu ve slevě :-)) Parmezán maj dneska už všude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Proč tu děláte nejaky normy, ano jsou jídla kde je styl Babica spatne, ale ja osobně si potrpim na dodržování postupu a Babicu fakt nesnáším, ale resit ze na těstoviny se SMÍ dat pouze parmidžiano je IMHO přehnane Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Proč tu děláte nejaky normy, ano jsou jídla kde je styl Babica spatne, ale ja osobně si potrpim na dodržování postupu a Babicu fakt nesnáším, ale resit ze na těstoviny se SMÍ dat pouze parmidžiano je IMHO přehnane Ale vždyť tady nikdo neříká, co smíš nebo nesmíš. Jenom je prostě divný se s tím potom chlubit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 (upraveno) mne osobne parmezan nechutna. neni to otazka penez, dostupnosti (maj ho fakt i u nas na vsi!), nebo snad rychlosti pripravy.. .. proste je pasta s tou uzenou cihlou vonava, chutna to mne i detem.. tak proc si hrat na snoba a rvat na to za kazdou cenu hořký parmigiano-reggiano... Upraveno 30. dubna 2014 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 To nemá se snobárnou nic společnýho....sushi taky dá ubalit do hlávkovýho salátu, ale prostě se to nedělá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 a kdyz naleju do polivky z volsky ohanky misto portskyho nebo sherry vobycejnou frankovku, tak je skoro na vyhozeni.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Prostě se nepoužívá.. ciwe to je jak evropská unie.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Samozřejmě, ať si každý jí, co chce. Zkuste se na to ale podívat z druhé strany. Jak by Vám, zcela teoreticky, chutnalo v Itálii vepřo - špageto - zelo? Nejhorší kulinářský zážitek mám z jedné brněnské číny, kde k tradičním pokrmům servírovali hranolky, na které nakydali kečup s tatarkou. Když jsem si vyžádal rýži a nechápavě se pozastavil nad hranolkami, tak se obsluha divila, že se divím. Asi nebylo divu, že se diví, kam mé oko dohlédlo, tam byly na talíři hranolky. V kuchyni Čínani, obsluha Češi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 vo todle prece nejde.. ja si klidne to vepro-neco v italii dam.. stejne tak v rakousku je beznej rizek s rejzi... a k hovezimu stejku piju bilej gewurztraminer... no a co.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2014 Já bych si vepřo něco v Itálii určitě nedal a stoprocentně ani nesehnal :-) Když už jsme u toho řízku z rýží, tak v rodině už desítky let máme recept, který je snad původně ze Skandinávie. Rýži smíchám s hráškem, kukuřicí, majonézou, na drobno nasekanou cibulkou a troškou sypkého pepře. Majonézy se zdaleka nedává tolik, jako do bramborového salátu. Chce to zkusit a přizpůsobit své chuti. Každopádně to chce nechat uležet v lednici a konzumovat druhý den za studena. K právě usmaženému vepřovému řízku je to fantastické. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se