Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Kilo masa, pokrájet na kostičky, 18 g soli, lžíce cukru, lžíce kmínu, lžíce papriky, lžíce vody, hrst nakrájených listů čerstvé bazalky. 10 minut pořádně promačkat v míse, naplnit do plastového střeva na tlačenku a nechat 24 hodin odležet v ledničce. Pak to nacpu do šunkovaru a 3 hodiny ohřívám ve vodní lázni na max. 90 stupňů. Nesmí to vařit. Proto používám pomalý hrnec, ten se o teplotu postará. Po uvaření nechat zchladit, rozbalit a nakrájet. Jde to i bez šunkovaru jen v tom igelitu, ale když to není stlačené, rozpadá se to a blbě to jde krájet.

Tak mě napadá, že místo šunkovaru by šlo použít ten válcový obal na 100 a více CD/DVD. Akorát to chce vyřezat pohyblivé dno a pružinu na přítlak :)

attachicon.gifDVD.jpg

však v tom válci je jedno falešný CD a protirachtací pružná podložka :-)

Já dělám dietní králičí, jen králičí maso, trochu soli a špetku cukru. Jinak postup celkem stejný. Čím dýl se to v míse masíruje, tím líp to pak drží pohromadě ale zebe to do ručiček. Možná by se dal použít nějaký hnětač na těsto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem k obědu spáchal tyhle "copy". Podáváno s bramborovým knedlíkem a dušeným nahrubo nasekaným mangoldem - famózní.

Vykostěný bok jsem nakrájel na pruhy a přes noc marinoval. Potom se upletly copy a peklo se /na plechu, nepodléval jsem to/ :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem k obědu dělal hokaiddo polivku, bral jsem nasi vypestovanou, ktera od podzimu ležela v boude na zahradě, strašně moc me překvapila intenzivnější barva a neskutecna kremovitost, asi správně "dozrala"

Nezbylo z ni nic:-))

Odkaz ke komentáři

Zelenina až dneska, v podání pórkovýho risotta...před tím obžerstvím, co bude od zítřka následovat, něco lehčího přijde vhod ;-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Máš toho málo..............

Jsi mě donutil vyměnit baterie v kuchynské váze. Mám toho skoro 5 kg a jsme na to dva.

Btw, ten tvuj brsalát vypadá ve správných surovinách a poměrech, asi bude jedlej. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...