Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Epesní flákota! 

U nás dnes mexico - kuřecí quesadillas a guacamole.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je to spíš almost-authentic-guacamole, protože do guacamole normálně rajčata nepatří. Přinejhorším by to mohlo být semi-authentic-nationally-customized-guacamole (v chudších oblastech Sonory nazývané také jako czech-a-mole). Half-fake-guacamole to ale není určitě, neboj ;)

Odkaz ke komentáři

No je to na guacamole fakt nějaký moc hnědý, ale to může být tím, že se avokádo nezakápne limetou nebo citronem - začně relativně rychle hnědnout. Jinak já tam rajčata taky dávám. Řekl bych, že to je jak s gulášem, svíčkovou, .... prostě neexistuje jeden stoprocentně správnej recept, ale bude to rodina od rodiny, oblast od oblasti

V placce bych ale čekal víc zeleniny a hlavně koriandr, jinak super, úplně jsem na to dostal chuť, v tomto vedru ideální jídlo...

Odkaz ke komentáři

Hergot to quacamole je naky malo zeleny.. Ne, respekt, ja nejak mexiko zatim nevytvarel.

Je pravda, že si ho pamatuju taky zelenější :D Tohle je bez rajčat, ale dostal jsem párkrát verzi i s rajčatama. 

Sežral jsem toho tam mraky. Obzvlášť proto, že manželka po koriandru zvrací, tak jsem měl vždycky dvě porce :D

Odkaz ke komentáři

Když je jahodová sezona, tak koláč s domácíma jahodama :)

Odkaz ke komentáři

Pecka! Úplně jsem na to dostal chuť a mále si poslintal klávesnici :D

Sestra se o víkendu vdávala a snad nebude vadit menší reklamka - měli úžasný dort, jak na pohled tak chuťově!
Pokud jste někdo z oblasti jižních Čech, doporučuju vyzkoušet pekařství/cukrárnu Monroe City Caffe Písek.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Upravuju, musí být čerstvá(ne živá), musí se hoďku vařit, aby změkla (uříznout hlavu+kusadla a to vyhodit..alespoň tak jsem se všude dočetl.). Pak jen směs podle libosti, za mě jsem to jen nechal vystydnout, z čerstvých bylinek a olivového oleje udělal směsku, omlátil tam chapadla a chobotnici a hodil  na gril na 15 nebo 20 minut a hotovo. K tomu salát a italské pečivo a paráda..

aj to pred grilovaním nejako upravuješ ?  Mne chobotnice po grilovaní zostane jak z hračkárstva ...

Upraveno uživatelem tenge
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...