pete Odesláno 11. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2009 No samozřejmě, pravou svíčkovou když se poštěstí tak máme 4x do roka... Ale když se to umí, každé maso se dá udělat dobře. To je přesný. A se zvěřinou to mám taky tak. Kamarád "nimrod" mě parkrát do roka podaruje (popřípadě odkoupím) kusem masa - je myslivec, který rád loví ale zvěřinu nejí Takže mám teď v mrazáku půlku "paroháče" a už se těším co z toho budu dělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života. Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!! JSEM ŠŤASTNEJ!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života. Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!! JSEM ŠŤASTNEJ!!!! Heretiku, za chvíli nám začneš tvrdit, že sekaná ze sójovýho masa je stejně chutná jako z masa a že se utlučeš po tofu plátcích upravených jako přírodní řízek Dotlačím nějaký kachní nebo husí sádlo, ty vem ten svůj volejíček a uděláme degustačku. A vsadím svoji starou fajfku, že si tím volejem potom tak akorát napucujem boty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 (upraveno) Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života. Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!! JSEM ŠŤASTNEJ!!!! V dávných dobách,kdy oběd ve školní jídelně stál 2.60 a lístek do kina 2kč bylo rozumné,si peníze na školní obedy ponechat a oběd vyřešit jinak. Na Tyláku byla paní od buřtů,která pro školní dítka prodávala za 20 haléřů chleba s hořčicí,za 25 haléřu jej namočila předem do toho vyjetého oleje od buřtů který asi nikdy nevylévala a při konzumací krásně stékal po ruce do rukávu a na 30 haléřů to byla patka.Tvůj recept mi mimoděk připoměl ty krásné časy Upraveno 22. dubna 2009 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života. Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!! JSEM ŠŤASTNEJ!!!! Tady s tím životním postojem pozor! Abys náhodou nezačal kupovat hodinky po kilech na tržnicích! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 22. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života. Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!! JSEM ŠŤASTNEJ!!!! Můžu jen potvrdit, třeba ještě vlažný pane rustico (polotmavá chlebobageta z Kauflandu) namáčená do nefiltrovaného olivového oleje nemá chybu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Chlapi, samosebou si kachničku můžu dopřát každej den, to jako aby to zas nevypadalo, jako že ne. Já jen říkám, že to chutná podobně, navíc si nemyslete, ten volej je taky pěkně mastnej, stojí 79Kč/500ml! To by, Romane, bylo drahý mazání na boty! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 22. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Chlapi, samosebou si kachničku můžu dopřát každej den, to jako aby to zas nevypadalo, jako že ne. Já jen říkám, že to chutná podobně, navíc si nemyslete, ten volej je taky pěkně mastnej, stojí 79Kč/500ml! To by, Romane, bylo drahý mazání na boty! Ty nefiltrovaný olivy jsou kousek pod 300 CZK/l, za to je kilo chlazených husích prsou. Na uklidnění, vědci, samozřejmě že ti z USA, zjistili, že nejzdravější z tuků je husí sádlo, pak je oliváč, rybí tuk, vepřové sádlo atd. Zcela propadly "zdravé" ztužené rostlinné tuky, svinstvo toho druhu, že je lepší kouřit, chlastat a smilnit, než si Ram*u namazat krajíc. To na uklidnění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Ty nefiltrovaný olivy jsou kousek pod 300 CZK/l, za to je kilo chlazených husích prsou. Na uklidnění, vědci, samozřejmě že ti z USA, zjistili, že nejzdravější z tuků je husí sádlo, pak je oliváč, rybí tuk, vepřové sádlo atd. Zcela propadly "zdravé" ztužené rostlinné tuky, svinstvo toho druhu, že je lepší kouřit, chlastat a smilnit, než si Ram*u namazat krajíc. To na uklidnění. Jak je na tom krabicový víno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Jak je na tom krabicový víno? Určitě líp než oliváč. Když vypiješ krabici oliváče, druhej den do práce nemůžeš. Když vypiješ krabici vína, sice bolí hlava, ale s pomocí pilulek pracovat jde. (Není to vlastní zkušenost, takže mě popřípadě opravte). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 23. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2009 (upraveno) Jak je na tom krabicový víno? Takto, vcelku vtipna recenzia Upraveno 23. dubna 2009 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 23. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2009 Achjo, tak mě holky na kolejích uvrtali do toho, že prý za 2 týdny budu vařit. To zas dopadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 23. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2009 Tak to já mám docela kliku, náš soused má jako koníčka vaření a tak se stává, že tu zavolá, abych šel k plotu, a podá bramboráčky plněné hermelínem a šunkou, tu zavolá a pozve nás na kančí nebo srnčí kýtu, neb to jeho žena nejí, tu zavolá a přes plot podá krásně vyuzený (předem různě naložený a kořeněný) špek. Pánové, takový špek s kusem čerstvého chleba, to je ráj na zemi. Tak si u nás na konci Prahy žijeme. Nechci nikoho prudit, píši to jen proto, abyste si, až se budete stěhovat, vybrali dobrého souseda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 23. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2009 To mne vaření taky baví...ale (vzhledem k alergikům u nás doma-děti+ženská) nemůžu se až tak vyřádit..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 24. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2009 Tak to já mám docela kliku, náš soused má jako koníčka vaření a tak se stává, že tu zavolá, abych šel k plotu, a podá bramboráčky plněné hermelínem a šunkou, tu zavolá a pozve nás na kančí nebo srnčí kýtu, neb to jeho žena nejí, tu zavolá a přes plot podá krásně vyuzený (předem různě naložený a kořeněný) špek. Pánové, takový špek s kusem čerstvého chleba, to je ráj na zemi. Tak si u nás na konci Prahy žijeme. Nechci nikoho prudit, píši to jen proto, abyste si, až se budete stěhovat, vybrali dobrého souseda. Tak s tím musím souhlasit. Není nad dobrý výběr. My měli souseda, starý Pan řezník (je to akorát rok co odešel), a čas od času dělal domácí klobásky a salám. To byla taková paráda, když vždycky zavolal, jako že potřebuje s něčím pomoct a člověk už věděl... Došel jsem za ním do dílny kde byla udírna on otevřel dvířka a tam visely ty klobásky. Vyvalil se dým, chvilku nebylo nic vidět a pak vždycky pár uříz a podal na "okoštování". Ještě teď si pamatuju tu chuť. Lepší jsem dosud nejedl. Jojo už je to pryč... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 24. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2009 Něco podobného dělal strejda mé přítelkyně...vždycky zazvonil,podal balík a jen mezi dveřma :"udil jsem,stojí to za prd,kdyby vám to nechutnalo,dejte to psovi"....a zmizel.......a pokaždé famózní klobásky,či uzené...... Taky už tu není........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 24. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2009 Tak ono to uzeny asi fakt bude nezdravy.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 24. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2009 Tak ono to uzeny asi fakt bude nezdravy.... jestli to byla narážka na to,že už tu není,tak odešel v 96-ti letech,což je krásný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinix Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 Jaký chceš recept na biftek? Vždyť ti to chlapi napsali. Jemně naklepnout zadní hovězí (telecí), opepřit a šup na pánev. Na tom není co zkazit. Kdyby jsi to chtěl vylepšit, tak před smažením potřít hořčicí (plnotučnou, nebo francouskou)-zavání to trošku roštěnou a tak k tomu může být rýže:), v tom případě méně pepře... zadní hovězí na biftek ? never, bude to podrážka, když biftek tak ze svíčkové, ideálně 5cm vysoký, rukou trochu proklepnout, opepřit, 4min po kaźdé straně (dle situace, zkoušíme "tuhost" prstem), když to trochu pŕipálíme tak stáhneme z pánke a dopećeme 5-10 min v troubě. Pokud chceme dělat stejky (3cm výška) můžeme jít do roštěný (rumsteak) ale ta by měla být min. 2 dny naložená. Solit vše nejlépe až na talíři, to pomáhá hlavně začátečníkům aby maso nepustilo šťávu, dko to už ovládá může solit předem :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 Pokud chceme dělat stejky (3cm výška) můžeme jít do roštěný (rumsteak) ale ta by měla být min. 2 dny naložená. Solit vše nejlépe až na talíři, to pomáhá hlavně začátečníkům aby maso nepustilo šťávu, dko to už ovládá může solit předem :-) To co říkáš o naložení 2 dny předem.... to je jen MÝTUS. Jelikož teď budujeme hospodu, tak nás kuchaři už poučili. Maso se nakládá jen a kvůli tomu, aby vydrželo 2-3 dny. Nenaložené by tak dlouho nevydrželo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se