Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Vypadá to moc jedle,Kubo. Zkus příště vynechat parmazán a udělej směsku z uzeného sejra promíchaného se sladkou paprikou(nastrouhat,mrsknout do pytlíčku,zasypat paprikou a pořádně promíchat). Uzeného sejra je na trhu dost,vyber si dle chuti.......a uvidíš,že si šmákneš!!!!!

 

:blink:  parmezán na těstovinách nahradit uzeným eidamem s paprikou?  :skull:  co by tomu řekl zdéňa..

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník milosklikar

Někdy Oštěpok,někdy parenicu......a jindy cokoliv,co kde najdu. Uzený sejry mám prostě rád. Každej dle chuti,ne??! :)

 

To mi připomíná jeden seriál...nemáte cibuli? dejte česnek, nemáte česnek? dejte třeba sojovku, nemáte sojovku? dejte třeba..anebo tam nic nedávejte..

Jasně že každý podle chuti, ale jsou recepty, které jsou něco jako dogma a jen s těmi správnými ingrediencemi chutná nejlépe. To je jako kdyby sis dal knedlo vepřo a k tomu místo zelí třeba hrachovou kaši.... :sick01:

Jíst se dá cokoliv, ale u pasty bych se držel toho, co ital vymyslel. Protože kromě pasty, espressa, zmrzliny a některých, podotýkám některých aut se mu toho moc nepovedlo.

  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak hlavně že nám čechům se toho povedlo tolik :)

dle mě jsi zapoměl na mraky věcí, namátkou na módu, architekturu, designový nábytek, boty, kožené zboží, aj,, ale já su hnidopich a italofil :)

 

Tak jak si mohl zapomenout na PANERAI. :D

 

P.S. Sorry, až na druhý přečtení mi došlo, že tam máš módu. :lol:

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník milosklikar

no tak hlavně že nám čechům se toho povedlo tolik :)

dle mě jsi zapoměl na mraky věcí, namátkou na módu, architekturu, designový nábytek, boty, kožené zboží, aj,, ale já su hnidopich a italofil :)

 

Tahle debata by nikam nevedla, ale myslím si, že nám se toho povedlo dost. Jen jsme to všechno jaksi nechali za 8 pětiletek posrat nebo to uteklo ven...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové, máte nějaký ověřený zajímavý recept s kokosovým mlékem? Případně kombinovatelnost s kořením. Chtěl bych orientálně zaexperimentovat, ale recepty, ktere jsem nasel byly v podstatě restovaná nebo dušená zelenina, kam se pridalo to k.m. a finalne povarilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové, máte nějaký ověřený zajímavý recept s kokosovým mlékem? Případně kombinovatelnost s kořením. Chtěl bych orientálně zaexperimentovat, ale recepty, ktere jsem nasel byly v podstatě restovaná nebo dušená zelenina, kam se pridalo to k.m. a finalne povarilo.

 

Jak zelenina ! Kuřecí curry !!! ;)

post-7085-025076700 1288259316.jpeg

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové, máte nějaký ověřený zajímavý recept s kokosovým mlékem? Případně kombinovatelnost s kořením. Chtěl bych orientálně zaexperimentovat, ale recepty, ktere jsem nasel byly v podstatě restovaná nebo dušená zelenina, kam se pridalo to k.m. a finalne povarilo.

 

My děláme kari tak, že na pánvi v oleji rozehřejeme kari pastu potom přidáme kokosové mléko/krém, až začne vařit přihodíme kousky kuřecího masa a necháme vařit/smažit, tak v půlce vaření přihodíme rýži (druh podle každého).

Když už to začíná vypadat, že rýže bude, přidáme na kousky jablko/ananas a necháme dodělat.

 

Zhruba tak nějak. Je to trochu Babica styl, ale nám to chutná ;)

Rychlé, jednoduché, ale jestli je to exotika těžko říci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejjednodušší knedlíky...

Nastrouhat najemno 4 brambory, 2 nahrubo, trocha soli, pokrájet na kostky 5 rohlíků (na stáří nezáleží), promíchat - netřepat, stvořit kouličky, vhodit do vařící osolené vody a za 15 min vyjmot, nití překrojit a je to...

post-8958-086900100 1288372950.jpg

post-8958-094512000 1288373102.jpg

post-8958-020263900 1288373127.jpg

post-8958-047440100 1288373192.jpg

post-8958-033244400 1288373212.jpg

post-8958-083581500 1288373235.jpg

Upraveno uživatelem pafka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel bez foto - ale právě klohním na zítřejší oběd takové srnčí ragů dle vlastní fantazie - srnčí, lesní houby, bobkový list, nové koření, pepř, cosi soli, kořenová zelenina, rajský protlak, cosi papriky a podlito červeným - a dusím a dusím.

Až to dodusím, tak to nechám do zítřka odležet. Nejspíš k tomu dáme knedlík. Výsledek až zítra :-).

Na dnešní oběd klohním kuřecí prsa zapečená s anglickou a protože mi sežrali plátkové sýry, tak jsem navrch prdnul Jadel. K tomu brambory pečené v troubě. Výsledek bude zachvíli :-).

Jo polévku - čočkovou - jsem uklohnil už včera - výborná :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...