Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Finále by mohlo vypadat takhle nějak.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ta z Lidlu? ^_^ Jsem ji nakrájel do francouzských brambor, taky se s nimi dala :cheff:

Jo, to je ona. Kriticky musim uznat, že by ještě tak hodinku saunování snesla (byla tam 1,5h na 150st a pak 20min na 200st na kůži), ale nebyla špatná. Party šunka z Globusu mi ale přijde lepší, zas je ale krapet slanější.

 

Jinak díky za slova chvály, kluci. A omluva všem, kterým to způsobilo vlhké obtíže :)

Kdyby byly vhodné prostory, mohli bysme domluvit nějakou společnou chrono-žranici. U mě ve 3kk to ale na rovinu nehrozí :D

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxeli, zrovna dneska v 19:40(!) jsem tu Lidl-flákotu jen tak z hecu hodil do košíku, aniž bych tušil že sem právě házíš tohle porno  :photo:

Stejně obdivuju Tvou morální sílu, po upečení a naaranžování běžet pro foťák - u nás už by to bylo zcela neesteticky z půli sežráno  :P  

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek124: Jestli to budeš péct, doporučuju tak 2-2,5h na menší teplotu, přeci jen je to docela flákota. Pak zafedrovat a nechat dopéct na křupavou kůrku. Jo a bacha, poprvé se mi takhle u pečení šunky stalo, že při 200st a zapnutém horním grilu nařezaná kůže několikrát "bouchla" a odstartovala ala Moonwatch na cestu směr stěna trouby - je to vidět na fotce, jak tam pár bodlinek z ježka chybí.

 

Jinak co se toho sebezapření týče, většinou je to pravda slušný boj, nezežrat to před nafocením. Tentokrát tedy ne já, to už zachyceno není, ale žena mi normálně stála za krkem a pod rukou mi to brala ze scény :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky maestro, rozhodně vyzkouším...  :cheff:

 

To saunování podkožního tuku a následný výbuch mi připomnělo, jak drahá polovička před sestěhováním prodávala ročního vlčáka (s papírama a dvěma zkouškama) - a jeden vožungr jí v hospodě nabízel že má pro ni "novou teplou boudičku, fenečka tam dostane polštář slaniny, bude si tam spokojeně hajat a přitom dělat puf-puf-puf"...  :hannibal:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlásím že "Pornošunka ? la Maxel" byla úspěšně napodobena dnes večer (2h saunování na 140 + 15minut gril, obojí bez výbuchu) - a dokonce i dcera která si z jídla separuje každou kližku tentokrát vyzobávala a blaženě křupala odlupjící se škvarky. Takže spíš než "na příští dva dny" bych tipoval že než zítra dopoledne vstanu, bude pekáč definitivně vymetený...  :P  

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Ještě jednou DÍKY za recept na jednoduchou a přitom efektní baštu  :speak_cool:

 

PS: bez tepelné úpravy ta "surovina" chutná jak podprůměrná Babiš-Debrecínka  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zjistil, že je něco jako pražská šunka až v pětadvaceti. Moje vzpomínky na dětství jsou spojené s gothajem a turisťákem :D Btw, proč se vyhýbáš zrovna pražské?

Každopádně potvrzuji Radkova slova, bez pořádného pečení bych se do toho nepouštěl ; kvalitativně mě to nenadchlo. Za ty prachy mi IMO fakt přijde lepší ta party šunka z Globusu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to konzervovaný komoušký želé s půdorysem vejce a s reznoucím odtrhávacím páskem na boku taky ještě pamatuju - naštěstí tahle křupavá věc je čerstvě po upečení úplně jiná liga. Ale souhlasím že novodobý sádelnatý fake á la Hamé je horší kenus, než svého času býval "konzervovanej gothaj pro lufťáky" ("Luncheon Meat Pork")...

SPI4f5bda_7.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...