Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Tak nvm, jestli Vás tu mam zas dráždit... Ale jo, dyštak mi zas vynadejte no :D

Špagety s rajčatovo-masovou omáčkou a bazalkou, sýr je grana padano.

Masa sem v minulosti zkusil snad všechny a nakonec zakotvil u mletého krůtího.

post-37766-0-75588200-1467220250_thumb.jpeg

post-37766-0-16456600-1467220362_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mar - taky hezkýýýý..:-)

Maxel - důležitá je předpříprava. Samozřejme, v první řadě očistit, zbavit zobáku a zbytečností. Pak dám vařit cca 5l vody s novým kořením, bobkovým listem apod., sůl, láhev bílého. Pak pomalu vkládám chobotnici, aby se voda nepřestala vařit. Nechám ji tam cca půl hoďky prudkého varu, pak vypnu sporák a pod poklicí nechám do rána vychladnout.

Získám měkký polotovar, který lze uchovat v mražáku, nebo dát rovnou na gril.

Nijak nemarinuji, ale po " opálení " buď rozporcovanou ( nebo celou ) dát do misky s libovolnou marinádou, promíchat a hned podávat.

Já jako marinádu používám sladkou chilli omáčku, citron a bylinky. Podává se s cibulovou bagetou ( pozoruhodně dobré dělají v Globusu ).

Odkaz ke komentáři

Díky za postup. Musim zkusit, bo na mořský potvory přímo ulítáváme! Minule jsem prvně zkoušel hřebenatky a taky lábuž.

Jinak cibulová z Globusu nemá chybu. Dycky když jedu za našima do Písku, musim jim jednu přivézt / Globus nemaj v dosahu.

@mAra_: Krevety sou best, asi naše nejoblíbenější jídlo. Jen tyhle menší bych vobral od krunýře ještě před přípravou, nimrat se v tom na talíři by se mi moc nechtělo (vyzkoušeno). Každopádně to vypadá skvěle!

Odkaz ke komentáři

Hlasuju pro ban Maxelovi, nechapu ze se ti chce kazdy den vyvarovat :eek: ja dojedu vecer domu z rachoty a nechce se mi vubec nic

Ted vazne - vypada to opet super

Důvody jsou dva:

1) Mně to baví a je to pro mně tak trochu relax, naprosto odlišná činnost, než jak trávim pracovní den

2) Tim, že jsem v práci často dost dlouho, je to takový můj rodinný úvazek ; aneb prostě tim ženě ulevim + bod č. 1 :)

Maxed - super!

Můžu poprosit o recept na cibulovou marmeládu? Diky

Cibule na nudličky, na pánev a zvolna smažit. Jak změkne, dam dvě-tři lžičky třtinového cukru (na jednu velkou cibuli), zakápnu octem (dal jsem rýžový, je jemnější), balzamikovou redukcí a lehce i sladkou sojovkou. Chvíli necham na střední teplotu. Tak po 5 minutách naleju cca 0,5dcl vody, nechám odvařit a celé ještě jednou zopakuju. Stáhnu ze sporáku, necham vychladit a voala :) Všechno uvedené množství je spíš orientační, chce to zkusit - vochutnat - přidat/nechat.

Odkaz ke komentáři

Chobotnice na červeném víně (stifado)

Nachytáme si chobotnice, nakrájíme cibuli, oloupaná rajčata, chobotnice. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, přidáme chobotnice a mírně podlijeme, vodou přidáme bobkoví list a dusíme.  Přidáme rajčata , podlijeme dobrým červeným vínem a dusíme do měkka a do zhoustnutí . Ochutíme solí ,pepřem a špetkou mleté skořice. Je to vynikající.   

?

post-42515-0-12536900-1467374077_thumb.jpg

post-42515-0-34550400-1467374111_thumb.jpg

post-42515-0-61242800-1467374128_thumb.jpg

post-42515-0-41739500-1467374146_thumb.jpg

post-42515-0-66061500-1467374164_thumb.jpg

post-42515-0-29564600-1467374173_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...