Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Já se přiznám, že s tím mám problém - jsem si dobře vědom a mám to víckrát vyzkoušeno - že takováhle lehká kuchyně mi velmi svědčí. Ale ony ty klobásy, půlkilový steaky a hustý svíčkový, který mi vlastně vůbec nedělají dobře (jenom tu chvilku, co to jím), ony mi tak strašně chutnají!  :crying_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cuketové placky ala bramborák. Treska jako fish'n'chips, hranole, (nejlépe domácí) aioli. Dá se servírovat spolu nebo odděleně.

Bez obalu a smažení bych cuketu nakrájel na plátky, rybu nacpal bylinama a citrónem, a oboje hodil na gril. Na talíři plátky cukety zakápnout tmavou balsamikovou redukcí. Pak to spolu hraje celkem dobře a je to takové celkem fajn odlehčené jídlo do parných dnů.

Asi jsem Ti nenapsal nic nového, ale cuketu moc nemusim a ryba je obecně nejlepší co nejméně kořeněná, byliny naprosto stačí.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Něco podobného si pamatuju jako svačinu o velké na průmce - v jedné ruce kelímek s vlašákem a rohlík, v druhé ruce dřevěné nabírátko a malinovka.

Dneska zas jeden z takových obyč receptů - Globus šunka na černém pivě, pečené brambory a křenová omáčka.

post-37766-0-25880700-1473705260_thumb.jpeg

post-37766-0-05118300-1473705268_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

fajnšmejkri, poraďte mi prosím... Ešte nikdy som nerobil krevety, akooo po prezretí pár videií a receptov tam nevidím nejaký problém.. Iba ak by ste mali nejaké rady ako ich dobre pripraviť, budem rád.. :) Robiť budem tagliatelle s bazalkovým pestom (vlastnoručne vyrobené, už sa na neho chystám...) no a k tomu by som hodil pár kreviet, už mám kúpené, olúpané aj to črievko von. Chvost asi tiež preč, že...?

Odkaz ke komentáři

Dávám je vždycky obrané, nesnášim se v tom potom hrabat rukama :)

Jinak je dělám prakticky na jeden a ten samý způsob s malými niancemi do kola, hodně jednoduše, protože ve finále jde hlavně o chuť krevet samotných.

Varianta č. 1. Dvě střední šalotky a dva stroužky česneku nasekané na jemno, hodit na oliváč s trochou másla a chvilku zarestovat, pak tam hodim krevety (8-10 velkých obraných), chvilku společně restuju. Jak chytnou barvu, podleju bílým vínem a nechám pár minut bublat, aby se vyvařil alkohol. Sůl, pepř. A to je v podstatě vše.

Varianta č. 2 je variantu č. 1 nakonec zakápnout pár kapkami smetany, lehce provařit a nakonec hodit oříšek másla na zjemnění.

Varianta č. 3 je do varianty č. 1 na závěr vmíchat dvě polévkové lžíce sladko-pálové chilli omáčky.

V každém případě je to ale bašta neskutečná!

Good luck ;)

//edit: Micey  :cheers:

Odkaz ke komentáři

Takže... Tagliatelle s bazalkovým pestom, parmezánom a krevetami! Nie len že som ich robil prvýkrát, ale aj jedol prvýkrát! Na to, že mám 27 rokov sa až hanbím, že takú dobrotu som ešte nejedol... :frusty: Ďakujem aj za rady, použil som niečo z varianty č. 1, niečo z iného receptu a dopadlo to fantasticky! Pesto tak isto delikatesné... (cherry som chcel len trochu orestovať a pridať ako dekoráciu, akosi som na to ale zabudol :D )

post-38180-0-90051900-1473941494_thumb.jpg

post-38180-0-00732200-1473941510_thumb.jpg

Upraveno uživatelem petik16
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...