Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Má pravdu ten Wagoneer! :D Jehněčí nohu jsem nikdy nedělal, tak se necháme překvapit.

Já to dnes mírně odlehčil. Odpo byl výkon (squash), tak abych si nezkazil figuru :) Ku.řízek obalený v medových křupinkách. Pečeno na papíru v troubě, chuťově super. K tomu zelča a jogurtový dip.

72781e42974d64bdb8d4e6e0c5643ecc.jpg

V čem že to je přesně obalené?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kachní prsa na medu, pomerančích, citronové kůře a tymiánu, petrželovo-tymiánová rýže.

Maxeli, omlouvám se, neber to jako vysírání, děláš ta jídla s fantazií a nadšením, krásná prezentace, chuťově budou výborná. S radostí tě pozoruju v tomhle vláknu. Jen chlape nevím, jedna věc se mi na těch tvých fotkách nezdá, ale přijde mi, že míváš ta masa lehce přetažená. Třeba ta kachna IMHO stačí medium, uprostřed růžové, a ty je máš durch. 

Odkaz ke komentáři

Romane, naprosto v pohodě. Samozřejmě máš pravdu. Je to proto, že porce-talíř který fotím je vždy ženy, pěkně na porcelánu. Sobě to pak plesknu na zelenej umělák a neřešim to. No a drahá bohužel požaduje vše, kromě hovězích steaků kde už to konečně pochopila, durch propečené. Příště blejsknu svou porci, která byla krásně růžová, tak jak to má být. Jo a děkuju za pochvalu! ;)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

u nás dnes byla "dietní" CDD (co dům dal) variace na téma bulharský Sač: na kolečka opečená masitá červená paprika a cibule, domácí klobáska a slanina (jindy dávám i kuřecí), nasolený a odvodněný lilek na nudličky, žampióny a pórek, průběžně kořeněno hrstmi Adžiky, keramický talíř musela zastoupit nová zapíkací pánev s oddělávací rukojetí...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

...na závěr podlito červeným vínem (z jakéhosi dárkového koše, pít bych si to netroufnul), posypáno nalezeným zbytkem mozzarelly  a na pár minut šoupnuto pod gril, aby se chutě pěkně spojily a víno vybublalo až navrch...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Servírováno s dokřupava rozpečeným pečivem a sypané parmanánem, 4 porce fuč během 10 minut  :photo:

Odkaz ke komentáři

Romane, naprosto v pohodě. Samozřejmě máš pravdu. Je to proto, že porce-talíř který fotím je vždy ženy, pěkně na porcelánu. Sobě to pak plesknu na zelenej umělák a neřešim to. No a drahá bohužel požaduje vše, kromě hovězích steaků kde už to konečně pochopila, durch propečené. Příště blejsknu svou porci, která byla krásně růžová, tak jak to má být. Jo a děkuju za pochvalu! ;)

Jsme na tom stejně. Steaky radši doma pro manželku nedělám. Puklo by mi srdce.

Odkaz ke komentáři

2Maxel: Asi jsem staromódní jako Tvoje paní, ale káču mám dodnes nejradši upečenou tak že dá téměř roztírat na chleba...

Ať si dnešní šéfkuchaři inovují a propagují třeba syrový brouky, ale nedopečenou drůbež historicky žerou s prominutím leda nedočkaví Rusáci.

Tahle nepěkná zkušenost z dětství se mi vrací pokaždé když někde v hospodě vidím nezvládnuté Cordon Bleu, s masem červenějším než inertní babiš-šunka...

Odkaz ke komentáři

Jsme na tom stejně. Steaky radši doma pro manželku nedělám. Puklo by mi srdce.

Je to tvorstvo těžko pochopitelné, nevědí o co se připravují a je dobré :D

Steak už naštěstí poslední rok-dva dělám i pro ni medium, po letech propečených podrážek, ačkoliv pro sebe zásadně medium-rare.

Tady zas aby se neřeklo, řeší každý kousek tukového krytí a všechno poctivě a bezpodmínečně preparuje na stranu! (emoti probodávajíci si hlavu ; na ajpedu mi to nejede). Takže místo krásných vysokých/nízkých roštěnců, entrecote nebo rib eye, pro drahou zásadně libová svíce za plnou palbu :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

2Maxel: Asi jsem staromódní jako Tvoje paní, ale káču mám dodnes nejradši upečenou tak že dá téměř roztírat na chleba...

Když jí peču vcelku, tak naprostý souhlas - že je správně pečená poznám tak, že mi kosti zůstávají v ruce :)

Ale kachní prsa á la minute je fakt best propéct s výsledným lehce růžovým středem, jsou pak chuťově výraznější a šťavnatější.

Odkaz ke komentáři

Ještě že paní kamarádky neprozradily, že zrovna ta "libová svíce" díky "mramorování" a oliváči není zas tak úplně netučné jídlo...   :whistling:

No a když se vypražené masisko podlejvá tím mimořádně dobrým zahuštěným výpečkem "z dozlatova vypečených křupavých kůžiček" (nestažená "zdravá" kuřecí prsa obsahují kolem 25% tuku), omáčkou na bázi másla a nebo se jako bonus obloží zeleninkou restovanou jak jinak než na oleji/tuku/slanině, trápit se kvůli štíhlé linii s "vykrajováním tlustého" už není nic jiného než zbytečný alibismus. Mozek si přijatou nutričná hodnotu díky evoluci dovede spočítat i podvědomě - a příslušný "hodnotný vjem" pak dokáže ocenit formou "příjemného pocitu z dobře zakrmeného bříška"...  :P

...Takže my kterým to dělá dobře a můžeme/umíme si navařit "co hrdlo a jiné hříšné oudy ráčí" pak vypadáme jak vypadáme  :blush02:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...