Návštěvník Zmizík Odesláno 12. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2018 A víte, že v těch chapadlech mají v podstatě takové "detašované" mozky a že ta chapadla jsou schopna zkoumání, ohmatávání a ochutnávání okolí bez přímého řízení mozkem, myšleno tím "hlavním"?To sem míval taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2018 No já ji dělám taky pokaždé podle nálady Úplně mě dostalo že mladej tady má nějaký kamarády na přespání,první až 4. třída. Půlka neví co to je žemlovka, čuměj na to jakna zlomky ve škole jim to nevaří, jede tam pohanka, červená řepaa co není celozrnný je fuj . . . to je ale hloupá doba ve smyslu že JÁ jsem si udělal žemlovkua smradi, který ji v tomhle věku mají nenávidět; mi ji právě sežrali Tahle byla klasika, rohlíky lehce namočené v mléce s vejci na spodní vrstvu do vymazaného pekáčku, na to strouhané jablka (vymačkám šťávu jako do štrůdlu), osladit, skořici a ořechy (zrovna loupeme první letošní várku tak jsem je tam dal).Pak vyšlehaný tvaroh s cukrem, do něj rozinky, to dám na jablka a nahoru opět vrstvu rohlíků. Nahoru plátky másla, trouba 160 na 45 minut a pocukrovat Většinou ale dělám rohlíky - jablka - rohlíky - jablka - rohlíky, hezky na vysoko a pak na závěr oslazený bílkový sníh. Ale nebylo dost rohlíků a přebýval tvaroh tak dopadla takto.Jo a rozinky zakápnu rumem nebo metaxou a zaliju vroucí vodou, aspoň pár minut, před přidáním do jídla je jen zmáčknu a je to.Diky za recepis:)S vianockou Olz, orechy nemame, namiesto hrozienok brusnice, no zradlo, mnam:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2018 Paráda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Dneska sem to říznul do asie. Pěknou neděli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rici-Pici Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Grilovaci sezona jeste nekonci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Dneska sem to říznul do asie. Pěknou neděli. Tohle je pecka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Díky! Večeře v barvách podzimu... všechno smažený. Krokety, krůtí popcorn a dva druhy dipů - s francouzskym dresinkem (pro dámy), créme fraiche s křenem a chilli pastou (pro pány). Rajčata jen proto, aby ta miska nezůstala prázdná. Nenávidim se. Ale bylo to dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Jak delas ty krokety, simte? Mne z toho asi dvakrat vysla takova oskliva mekka.. cosi, tak bych potreboval expertni radu:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Mě taky. A páč je dělam jednou za uherák (doslova), tak tuty sou made by Lidl. A nebyly vůbec zlý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Haha, to jsem potreboval slyset:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Mě spíš zajímá to krůtí, neb je to maso, z kterýho vaříme nejčastějc - prozradíš v čem jsi ho naložil / obalil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Naložený bylo maso jen v oliváči, což ale nemá souvislost, jen jsem včera načal kilový prsa a zbytek takhle uskladnil. Maso se má správně krájet ještě na menší kousky, aby to vyloženě evokovalo popkorn. Myslim jednu dobu to dělal i kolonel v KFC. Já krájel na trochu větší, aby se to dalo lépe jíst. Kousky jen osolim, nic víc. Vedle připravim směs hladké mouky a koření: černý pepř, kari, zázvor, pěti chutí a gyros. Maso pak ve směsi důkladně obalim - dobře to jde v uzavíratelném sáčku, kam pošleš oboje a pořádně protřepeš (ale nemícháš ). No a pak jen postupně smažit v rendlíku ve vyšší vrstvě oleje, nebo ve friťáku (nemam). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2018 (upraveno) Grilovaci sezona jeste nekonci co to piješ, dej si pivo burgr cajk 2:53min. Upraveno 15. října 2018 uživatelem tolja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2018 Díky, Maxeli... A vůbec dík za všecko, co sem hrneš, je to inspirativní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2018 Neni vůbec za co! Člověk je rád, když něčim co ho baví občasně potěší i druhé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2018 Ty krokety me tak nainspirovali, ze sem se na ne vrhnul taky, tyhle sou z odpalovanyho testa s mandlema a k tomu obligatni ruzova panna a zampionova omajda zjemnena smetanou. Mlask;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2018 No kuafix, to vypadá skvěle! Poděl se pls o recept na ty kroketový šišky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2018 Hihi;-) tohle jsou pravy krokety, u nas sou zazity ty koule z bramborovy kase smazeny ve fritaku, jak klouzou po taliri, kdyz ji chces napichnout;-)Tyhle sou pracny docela, hlavne to odpalovany testo...Recept here:Z vody, sádla a poloh.mouky připravíme odpalované těsto. Do hrnce dáme vodu, trochu soli a sádlo a přivedeme za stálého míchání k varu. Až začne voda vařit, vsypeme mouku, ihned snížíme teplotu a mícháme aby se nevytvořily hrudky. Těsto je hotové, když je hladké a nelepí se na stěny hrnce. Po vychladnutí těsta přidáme loupané a nahrubo nastrouhané brambory, vejce, sůl a plátky mandlí a vymícháme těsto. Do strouhanky na trojobal přidáme část mandlí. Z těsta vytvarujeme válečky (krokety), které obalíme v trojobalu a pomalu smažíme v rozpaleném tuku do zlatova.300 g polohrub mouky 300 ml vody 10 g sádla špetka soli 500 g uvařených brambor ve slupce 4 vejce 100 g plátkových mandlí mouka vejce strouhanka na trojobal olejVymichat to testo je pakarna ale da se to, ty krokety sou pak krasne krehky a stoji to za to.Tohle mnozstvi je na 25 takovejch krkoket, daj se dat v klidu do mrazaku uplacany nesmazeny a nechat na dalsi varku, kdyz je s tim tolik prace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2018 Luxusni k tem kroketam je kachna na pomerancich, zverina a nebo steaky. Fakt pecka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se