Jakubisko Odesláno 13. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2009 Vcera jsem zkousel nejaky recept na svestkovou omacku (jiska, voda, povidla, pepr, sul, skorice) a k tomu prirodni kruti kousky ovarene a lehce orestovane. Jako priloha hranolky nebo stouchane brambory. IMHO dobra a celkem i zdrava kombinace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 Dneska si v práci děláme ovárek + 12 Pilsner. Nemám čas, letím strouhat křen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 Tak sem to tu sice jen proletěl,ale nikdo tu nedal nejjednodužší recept a přitom jeden z nej: Takže pro mě párkrát do týdne večerě -40 deka anglické slaniny oprančíme z obou stran lehce na pánvi a oprančenou odkládáme na talíř.Poté v mástném co zbylo po anglické uděláme ze 2 vajec tzv. volské oka(domácí vejce,žádné kupované sra..),po chvílí smažení opatrně vejce otočíme a přikryjeme 2-3 plátky ementál,zakryjeme poklicí a počkáme až se sýr rozpustí.Poté dáme na slaninu,k tomu chleba nebo bagetu a pivko.Dobrou chuť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 před časem jsem narazil na tuhle kulinární záležitost se zajímavým názvem kunda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 22. května 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 Testoval jsem stejky podle Kanaďanů: Maso (svíčková nebo vysoký roštěnec) nechat odležet 10 dní při 0°C, zcela bez koření a hlavně bez soli. Potom tak, jak je, udělat 2:45 min. z každý strany (na to potřebujete chronograf, nejlépe z inhouse kalibrem) a při pečení ze začátku vždy po páru vteřinách otáčet - maso se zatáhne. Po dokončení položit na talíř, vyhřátý přes 100°C a přikrýt alobalem - ne zabalit!, po zchladnutí na cca 65°C servírovat. Na stole teprve solit a kořenit. Zhodnotím dílo: vynikající. Celá finta je v dlouhém "zamření" masa - ve steakhousech v Calgary měli uvedeno, že např. maso leží min. 28 dní a absenci soli - ta trhá buňky a stejk ztrácí konzistenci a chuť masa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 Testoval jsem stejky podle Kanaďanů: Maso (svíčková nebo vysoký roštěnec) nechat odležet 10 dní při 0°C, zcela bez koření a hlavně bez soli. Potom tak, jak je, udělat 2:45 min. z každý strany (na to potřebujete chronograf, nejlépe z inhouse kalibrem) a při pečení ze začátku vždy po páru vteřinách otáčet - maso se zatáhne. Po dokončení položit na talíř, vyhřátý přes 100°C a přikrýt alobalem - ne zabalit!, po zchladnutí na cca 65°C servírovat. Na stole teprve solit a kořenit. Zhodnotím dílo: vynikající. Celá finta je v dlouhém "zamření" masa - ve steakhousech v Calgary měli uvedeno, že např. maso leží min. 28 dní a absenci soli - ta trhá buňky a stejk ztrácí konzistenci a chuť masa. Ano Kejkliku mas recht,hlavne nesolit.Nalozene steaky muzeme nekolik dni udrzovat i v mrazaku,Okolo tohoto masa uz zde probehlo mnoho diskuzi,ale myslim si,ze jsme pred grilovanim nerekli,ze se casto pouziva tenderizer,ktrery ja pouzivam jiz mnoho let a obevil jsem ho prave ve statech.Vim,ze spousta profiku bude proti a naopak spousta pro.Pokud pouziji svickovou z rocniho byka ,nebo kotlety jelena siky,tenderizer je zbytecny a az barbarsky.Ale priznavam,ze nabidky obcodniku pro normalni spotrebitele jso vetsinou z postarsi kravy a tam je podle meho neocenitelny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 Dneska si v práci děláme ovárek + 12 Pilsner. Nemám čas, letím strouhat křen. Ty máš tu ovar párty za skladem? To jsi nemohl dát vědět sakra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 Takže chlapi. Teď jsem udělal 600g vepřové panenky na silnější plátečky, opepřit a osmahnout. Mezi tím v malém kastrólku jednu smetanu, do ní polévkovou lžíci plnotučné hořčice a jednu vrchovatou lžíci "smetanového křenu", sůl dle chuti a špetku pepře - to přivést k varu. Na talíř ty z obou stran osmahnuté plátky a přelít tou omáčkou... Dali jsme si to jako večeři pro tři (já, manželka a syn - to jen pro případné rýpaly) s pečivem a zeleninou. Za mne jednoduché a móóóc dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerry.jk Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 Mám rád takový dvě rychlovky. Játra na plátky, osmahnout na pánvy, dát na talíř, zalít tím sosem. Na to worčestr, hořčici, nasekanou cibuli a kečup. Ničím nešetřit a k tomu čerstvej chleba. A druhá. Na pánvy osmahnout kuřecí prsa s pepřem dle chuti. Plechovka fazolí ( bílé fazole v tomatě ) dát do hrnce, přidat sojovku a nechat přejít varem. dát na talíř a jíst opět s chlebem. Jak játra tak fazole nejim ale takhle fakt super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 osmahnout cibulku(zesklovatět),mrsknout na to nakrájenou panenku(kuřecí či krůtí prsa)+drůbeží játra,nechat zatáhnou a potom zalejt vodou a nechat dusit(tak 30 minut). Přidat bujónek a tak v půlce času pokrájený pórek+trochu zeleninky podle chuti. Posledních 5 minut nechat vyvařit vodu(aby zbyla šťávička),dosolit a dopepřit(dle chuti)...a je hotovo. Podáváme s pečivem,rýží,kuskusem.....prostě,s čím chcete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 23. května 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 Mám rád takový dvě rychlovky. Játra na plátky, osmahnout na pánvy, dát na talíř, zalít tím sosem. Na to worčestr, hořčici, nasekanou cibuli a kečup. Ničím nešetřit a k tomu čerstvej chleba. Kombinace worčestr, hořčice a kečup je šílená představa, skoro jako superminutka od Babici. Opravdu zkoušejte dámy a pánové někdy najít chuť masa, je tam a je skvělá. Maso nemrazit, zmrzlá voda roztrhá buněčné stěny a je z toho fašírka. Tenderizovat starší kousky, podobnou službu udělá i čistá kořalka (vodka, výborné i ouzo). Pro maso se vyplatí chodit do Makra, na balení je uvedený věk a pohlaví zvířete. Bacha, suveréně nandají roštěnou z krávy a jalovice na jednu hromadu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinix Odesláno 24. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2009 souhlas ... bez kečupu, dochucovadel a dalších pomocníků to opravdu jde, a hodně lidí by bylo překvapených že to i chutná ! ... pro začátečníky jedna poučka: vždy max. 3-4 položky. Např: pravé špagety, olivový olej, česnek a parmazan. Ale bacha parmazán se nedá nahradit eidamem, jak nás učí Mr.Babica :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 24. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2009 .... Ale bacha parmazán se nedá nahradit eidamem, jak nás učí Mr.Babica :-) Dá, je to sice něco jiného, ale docela mi to chutná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šimon Stoklasa Odesláno 24. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2009 Nikdy nezapomenu na T-bone steak... Ještě mě čeká mnohokráte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 24. května 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2009 Nikdy nezapomenu na T-bone steak... Ještě mě čeká mnohokráte Až pojedeš přes Toskánsko, dej si tamní odrůdu T-bona. Je z telete, jmenuje se nějak jako a la Firenze a je to fantastico. Ideálně v restauraci, kde od masa (secondi) mají max. 5 jídel v nabídce. To je známka toho, že jídlo je vymazlený a není nutno naflákat do lístku 30 položek se stejným základem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO? Odesláno 25. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2009 Super Size Me Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2009 paprikové špagetky: nastrouhejte uzenýho sejra a promíchejte s namletou pálivou paprikou(nejlíp v igelitovém sáčku). Nakrájet čabajku(množství dle hladu a chuti)-hodně najemno(i když,taky dle chuti) a uvařte špagetky.Trochu olivového oleje a pak do těch špaget mrskněte tu paprikovo/sejrovou směs + tu čabajku........+ trochu česneku. Dobrou chuť. a nekazte to kečupem..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2009 Manželka právě dělá k obědu palačinky s meruňkovým džemem a šlehačkou - to já docela můžu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2009 panáček je na sladké??? ......nech si baštit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2009 (upraveno) panáček je na sladké??? ......nech si baš*** No díky,to víš, někdo holky, jiný vdolky a někdo oboje. Jednou za čas i to sladké: palačinky, lívanečky, škubánky s mákem, makové šištičky, krupicová kaše, meruňkové nebo jiné ovocné knedlíky, ale jo, ale jak říkám, jednou za čas. Upraveno 30. května 2009 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se