Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

to chilli mě začíná poměrně zajímat, pokud by měl někdo vlastní osivo na příští sezonu rád bych se o kousků přihlásil..odměna jistá

Já ti ho klidně pošlu i s radami co a jak. Stačí mi do SZ poslat adresu. Jen napiš, jak to má pálit /ale ono to je pekelný skoro všechno/. Jde o to, jak velký na to máš prostor.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se to chystá:

někdo už stačil sežrat anglickou, tak trochu domácího uzeného špíčku, jako základek

post-5108-024141700 1314526076.jpg

čerstvý tymián, lehce podrcený v oleji

post-5108-089606800 1314526081.jpg

nanešen na kuřecí stehenní řízky

post-5108-076551400 1314526088.jpg

mezitím se vaří brambory na kaši...

post-5108-058193900 1314526095.jpg

masíčko vloženo na pánev, trochu čerstvé bazalky k tomu

post-5108-039347200 1314526110.jpg

Jo, a zapomněl bych témeř na polévku. Tu jsem klohnil včera, Taková všehochuť - Brambory, pohanka, pár velkých fazolí, mrkev, petržel, libeček a aaaa skvělá vyuzená klobáska od řezníka z Mořkova :-)

post-5108-085959000 1314526118.jpg

Teď to jdu dokončit ....

:-)

Edit: Jak se tam vložila další fotka nevím :-(

post-5108-015938800 1314526102.jpg

Upraveno uživatelem brett
Odkaz ke komentáři

Před 14 dny jsem měl u známých kachýnku s knedlíkem a měl jsem uhodnout z čeho je to zelí.Neuhodl jsem- bylo z cukety a báječné

Zelí s cukety mám taky rád, je skvělé, ale ta dýně... ta dýně je podle mě ještě jiná liga. :) Pro mě je to možná taková nostalgická vzpomínka na prázdniny.
Odkaz ke komentáři

Před 14 dny jsem měl u známých kachýnku s knedlíkem a měl jsem uhodnout z čeho je to zelí.Neuhodl jsem- bylo z cukety a báječné

Zelí s cukety mám taky rád, je skvělé, ale ta dýně... ta dýně je podle mě ještě jiná liga. :) Pro mě je to možná taková nostalgická vzpomínka na prázdniny.

Já bych řekl, že lepší zelí je z kedlubnu. Ale je to věc názoru.

a co teprve zelí ze ZELÍ ...:lol2:

Odkaz ke komentáři

Já bych řekl, že lepší zelí je z kedlubnu. Ale je to věc názoru.

Tak to mě připomíná další babičkovský jídlo. Když mně kdysi kamarád nabídnul kedlubnový zelí, tak jsem se nemohl ubránit dojmu, že jím pravou, moravskou kapustu. :)
Odkaz ke komentáři

Když flame, tak Bhůt Jolokia /1.000.000 SHU/. Právě jsem dokončil sladkou chilli omáčku /ananas, mango, brusinky, kiwi, med, bazalka, chilli Habanero ..../. Na nátlak jsem jí udělal "medium". Nakonec přibrousit se to dá vždy. Pro kumpány jsem do pár sklenic přidal víc chilli.

Edit.: doplnění textu

post-277-049172100 1314629620.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři

Zeleninu pod svíčkovou (mrkev + celer) do varné misky, osolit(případně okořenit dle chuti) a zalít vodou tak, aby byla zelenina ponořená (ona ještě pustí vodu, ale to nevadí). Navrch dáme maso dle chuti(vepřové, kuřecí, krůtí....nebo třeba filé, každé tomu dá příchuť). Dáme do trouby zhruba na 45 minut (pokud tam máte hovězí, doporučuju aspoň hodinu).

Než se to udělá, uvaříme si brambory. Až je to hotové, maso dáme stranou, kobzole dáme k zelenině a rozmixujem. Vznikne bezva zeleninovo-bramborová kaše, k té přidáme to masíko a ...... baštíme.

Můj dnešní oběd, variace na tento recept - použil jsem těstoviny, promíchal se zeleninovým pyré a maso je krůtí. Plus jsem dodal polníčkový a ledový salát .

post-1110-096232300 1314632042.jpg

EDIT -

4 Brett - dobře Ty !!!! :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...