Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

to chilli mě začíná poměrně zajímat, pokud by měl někdo vlastní osivo na příští sezonu rád bych se o kousků přihlásil..odměna jistá

 

Já ti ho klidně pošlu i s radami co a jak. Stačí mi do SZ poslat adresu. Jen napiš, jak to má pálit /ale ono to je pekelný skoro všechno/. Jde o to, jak velký na to máš prostor.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se to chystá:

 

někdo už stačil sežrat anglickou, tak trochu domácího uzeného špíčku, jako základek

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

čerstvý tymián, lehce podrcený v oleji

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

nanešen na kuřecí stehenní řízky

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

mezitím se vaří brambory na kaši...

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

masíčko vloženo na pánev, trochu čerstvé bazalky k tomu

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Jo, a zapomněl bych témeř na polévku. Tu jsem klohnil včera, Taková všehochuť - Brambory, pohanka, pár velkých fazolí, mrkev, petržel, libeček a aaaa skvělá vyuzená klobáska od řezníka z Mořkova :-)

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Teď to jdu dokončit ....

:-)

 

 

Edit: Jak se tam vložila další fotka nevím :-(

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem brett
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před 14 dny jsem měl u známých kachýnku s knedlíkem a měl jsem uhodnout z čeho je to zelí.Neuhodl jsem- bylo z cukety a báječné

 

Zelí s cukety mám taky rád, je skvělé, ale ta dýně... ta dýně je podle mě ještě jiná liga. :) Pro mě je to možná taková nostalgická vzpomínka na prázdniny.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před 14 dny jsem měl u známých kachýnku s knedlíkem a měl jsem uhodnout z čeho je to zelí.Neuhodl jsem- bylo z cukety a báječné

 

Zelí s cukety mám taky rád, je skvělé, ale ta dýně... ta dýně je podle mě ještě jiná liga. :) Pro mě je to možná taková nostalgická vzpomínka na prázdniny.

 

Já bych řekl, že lepší zelí je z kedlubnu. Ale je to věc názoru.

 

a co teprve zelí ze ZELÍ ...:lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych řekl, že lepší zelí je z kedlubnu. Ale je to věc názoru.

 

Tak to mě připomíná další babičkovský jídlo. Když mně kdysi kamarád nabídnul kedlubnový zelí, tak jsem se nemohl ubránit dojmu, že jím pravou, moravskou kapustu. :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když flame, tak Bhůt Jolokia /1.000.000 SHU/. Právě jsem dokončil sladkou chilli omáčku /ananas, mango, brusinky, kiwi, med, bazalka, chilli Habanero ..../. Na nátlak jsem jí udělal "medium". Nakonec přibrousit se to dá vždy. Pro kumpány jsem do pár sklenic přidal víc chilli.

Edit.: doplnění textu

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zeleninu pod svíčkovou (mrkev + celer) do varné misky, osolit(případně okořenit dle chuti) a zalít vodou tak, aby byla zelenina ponořená (ona ještě pustí vodu, ale to nevadí). Navrch dáme maso dle chuti(vepřové, kuřecí, krůtí....nebo třeba filé, každé tomu dá příchuť). Dáme do trouby zhruba na 45 minut (pokud tam máte hovězí, doporučuju aspoň hodinu).

Než se to udělá, uvaříme si brambory. Až je to hotové, maso dáme stranou, kobzole dáme k zelenině a rozmixujem. Vznikne bezva zeleninovo-bramborová kaše, k té přidáme to masíko a ...... baštíme.

 

 

Můj dnešní oběd, variace na tento recept - použil jsem těstoviny, promíchal se zeleninovým pyré a maso je krůtí. Plus jsem dodal polníčkový a ledový salát .

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

 

EDIT -

 

4 Brett - dobře Ty !!!! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...