Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Pekený, ale nádherný. Jsou tam Habanero Red /340.000 SHU/, Habanero Savina Red /540.000 SHU/, Jolokia 1.000.000 SHU/, Bihops Crown, Jamaican Yellow, najde se i Trinidadský škorpion Butch T. Průběžně testuji /nejen na sobě/, už jsem přišel o několik přátel. Na všechny se dostane. Asi je budu posílat v čerstvém stavu, protože jsou nádherný /jako mamba/. :wheelchair:

Edit.: ježíšmarjá já zapomněl v boudě hodinky :suicide_anim:

 

gandalfe, s tím by se dal udělat kůň vindaloo.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to tak sleduju, tak se skoro stydím napsat co jsem dneska vařil. Protože jsem včera pekl kachnu, tak jsem dneska obral zbytky masa /menší 1/2/ a udělal "kočičák". Šlo to :wheelchair:

 

díky za tip, název kočičák jsem neznal, ale pobavil mě natolik, že jsem si ho vygooglil a co nejdřív si ho udělám :)

  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Hmmm, dnes jsem měl naprosto vynikající hovězí líčka na víně s karlovarským knedlíkem... A husí paštika jako předrkm taky nebyla špatná. Minimálně ty líčka se musím naučit vařit, bez těch nemůžu být!

  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gille, v Tobě mám velmi silného konkurenta :-)

 

Tož to ani náhodou, na Tebe (nebo třeba Kamila, Gandalfa a další) nemám. Ale baví mne vaření, to zase jo...sice jsem někdy jak Babica, ale snažím se, abych nebyl. Ono je to těžší v tom, že třeba když dělám špenát, tak čerstvej mi kluk nemůže, mám vyzkoušenou jednu značku z x mražených, kterej mu nic nedělá, takže prostě použiju ten.....i když z čerstvého ( s kapkou másla - které zase nemůže zbytek rodiny, alergie na mlíko a laktózu vůbec ) by to bylo lepší. Vařím tak, aby to nikomu u nás doma neublížilo a zároveň to vypadalo dobře a chutnalo to. Nebo se o to alespoň snažím.

 

Nejvíc mne štve, že to, co uvařím, sám nesmím jíst, kvůli té slinivce. I ochutnat se někdy bojím . Ale o to víc mne pak těší, když vidím famílii, jak se na to vrhne a nezbude .... však to znáte :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus místo špenátu mangold. Příprava je stejná - spařit, posekat nahrubo a na cibulce podusit. Případně podle chuti přidat kmín, muškátový květ, česnek ...... Mléko ani máslo netřeba. Já mám "na poli" 7 rostlin a tím lupáním zásobuji známé. Bezva jsou i závitky se sýrem v těch listech, mangoldový závin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bezva, díky za tip. Uvidíme. Fakt spíš spočítám, co mladej smí jíst, než co nesmí, takže vaření je občas docela pakec.

Nejvíce mne dokáže naštvat, že vařím z již vyzkoušených potravin a mladej se najednou osype...tak pátráš a zjistíš, že "nová, vylepšená receptura"......a rázem musíš dotyčnou potravinu vyřadit z jeho jídelníčku.

 

Mám takovej test, že než něco "nového" použiju, potřu mu tím kůži na ruce a trošinku okolo pusy. Jakmile to místo trochu zarudne( tak do půl hoďky) , prostě to nesmí. Vřele doporučuji tento test provádět všem alergikům !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heinz Barbecue fazole a nějaký maďarský salám.

Poslední dobou tíhnu k takovým jídlům, které trvá méně času uvařit, než sníst.

 

já se zase poslední dobou vracím ke klasice a jednoduchým jídlům, dneska jsem si ve vývařovně třeba dal párek v sýrovém těstíčku a brambor, ta moje na mě koukala jak z jara:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...