Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Vyzerá to dobre a určite aj chutí. Ja som kúpil na skúšku Bulgur a chystám sa niečo z toho urobiť a asi dačo také ako Ty vyskúšam. Keď máš nejaký dobrý recept s Bulgurom budem rád, keď sa s ním podelíš

Dnes z jiného soudku....pohankové kroupy s hříbkama a polníčkovým salátem. Nevěřili byste, ale, dle mého, je to lepší, než houbové rizoto !

post-1110-052088000 1316020310.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale klidně....je to velmi jednoduché.

Na začátek orestuj maso na cibulce, dodej trošku kurkumy ( na maso sůl a pepř dle chuti ), potom podlej vodou a nech dusit. Přidej bulgur těsně před koncem dušení ( na malé kousky masa Ti stačí tak půl až 3/4 hodinky, podle toho, jestli rád koušeš, nebo jestli chceš maso, které se rozpadá a je měkké( a, samozřejmě, záleží na druhu masa- hovězí a vepřové nech dusit déle) . Bulgur stačí jen nechat nebobtnat.

Na závěr, až budeš nandavat na talíř, posypej sýrem (( cokoliv dle chuti...já vím, Babica....:) - parmazán, gouda, eidam) a dodej zeleninu, třeba salát ledový, polníčkový....nebo něco jiného. Pochutnáš si...je to to takovej " šimšam " ala rizoto, ale chutná to fakt dobře !!!!

Já ho měl nejraději s jehněčím.....tady ale pozor, druhej den je to trochu ekl....jehněčí je nej čerstvé. Druhej den je lojovité.....odhadni si množství, aby se to snědlo hned !!!!!

Nebo zkus Pilaf , také moc dobré !

Odkaz ke komentáři

Dík za rýchlu odpoveď. Tohto leta sme boli v Turecku a veľmi mi zachutil aj kuskus, ktorý tam bol v studenom bufete, len musím ten kuskus niekde u nás nájsť. Bežne v supermarketoch nie je a tie zdravé predajne sú dosť na riedko :smile_anim:

Ale klidně....je to velmi jednoduché.

Na začátek orestuj maso na cibulce, dodej trošku kurkumy ( na maso sůl a pepř dle chuti ), potom podlej vodou a nech dusit. Přidej bulgur těsně před koncem dušení ( na malé kousky masa Ti stačí tak půl až 3/4 hodinky, podle toho, jestli rád koušeš, nebo jestli chceš maso, které se rozpadá a je měkké( a, samozřejmě, záleží na druhu masa- hovězí a vepřové nech dusit déle) . Bulgur stačí jen nechat nebobtnat.

Na závěr, až budeš nandavat na talíř, posypej sýrem (( cokoliv dle chuti...já vím, Babica....:) - parmazán, gouda, eidam) a dodej zeleninu, třeba salát ledový, polníčkový....nebo něco jiného. Pochutnáš si...je to to takovej " šimšam " ala rizoto, ale chutná to fakt dobře !!!!

Já ho měl nejraději s jehněčím.....tady ale pozor, druhej den je to trochu ekl....jehněčí je nej čerstvé. Druhej den je lojovité.....odhadni si množství, aby se to snědlo hned !!!!!

Nebo zkus Pilaf , také moc dobré !

Upraveno uživatelem robo
Odkaz ke komentáři

Prešiel som Kaufland a nič. Tam som kúpil ten Bulgur. Albert u nás nie je, ale ešte skusím Tesco a Billu. Možno len zle pozerám. Potom dám vedieť. Nemôžeš porovnávať, ČR z východom Slovenska. Mám pocit, že vláda nás pričlenila asi k Ukrajine. Nemáme tu ani poriadne dialnice a keď máš nezamestnanosť nad 20 percent, tak nepočítaj, že niekto Ti dá za 250 g Bulgur 2,30?. Tak možno aj to je jeden z dôvodov, prečo to tu neviem nájsť :crying_anim02:

To mi neříkej, tady mají kuskus všude možně.....běžně Albert, Billa, Tesco, Kaufland....nekoukáš špatně ???? Kuskus je běžná potravina, jako rejže.

Odkaz ke komentáři

Dík za info. V DM-ku som vôbec nepočítal, že by tam niečo také mali, aj keď prechádzam okolo toho ich zdravého regálu :worried_anim:

kuskus kupujem v Carefoure, alebo v DM drogerie..a 100% je aj v tescu...akurat so robila salat tabouleh..bude na zajtra ku grilovanemu syru

Odkaz ke komentáři

Tak to vyzerá perfektne a s tým kapučínom si ma dostal :notworthy:

Taková jednoduchá kalabrijská strava: barzino e gamberi, cipolla di Tropea, verduri i vini. Kousek místního chleba na utření prstů a huby...

Dopoledne kapuči, jak tu říkají.

Odkaz ke komentáři

Dík za info. V DM-ku som vôbec nepočítal, že by tam niečo také mali, aj keď prechádzam okolo toho ich zdravého regálu :worried_anim:

V DM drogerii maj vůbec spoustu dobrot. Třeba paštičky ( a vůbec všechno ) - KLIK

Akorát je to trochu ( trochu víc ) dražší, než běžné potraviny. Ale chuťově ouplně jinde, i kvalitou ! Jedna paštika tam stojí, co třeba 3 Májky, ale.......

Odkaz ke komentáři

Fakt ma vôbec nenapadlo také dačo hľadat v DM, ale ešte raz many thanks za help :smile_anim:

V DM drogerii maj vůbec spoustu dobrot. Třeba paštičky ( a vůbec všechno ) - KLIK

Akorát je to trochu ( trochu víc ) dražší, než běžné potraviny. Ale chuťově ouplně jinde, i kvalitou ! Jedna paštika tam stojí, co třeba 3 Májky, ale.......

Odkaz ke komentáři

Dnes z jiného soudku....pohankové kroupy s hříbkama a polníčkovým salátem. Nevěřili byste, ale, dle mého, je to lepší, než houbové rizoto !

post-1110-052088000 1316020310.jpg

Věřili, pohanku miluju, doma pravidelně děláme... A taky jáhly (třeba nasladko - nákyp s medem a sušenými švestkami), super...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

V Praze v Dejvicích běžně k dostání. Originální řecký nebo levnější turecký se stejnými parametry.

Šlo o bílý 12% jogurt, ceny 140 a 70 za půlkilové balení.
Odkaz ke komentáři

Kamile, už ses dlouho nepochlubil žádnou baštou.....u Tvých postů, stejně jako u Brettových, vždy slintám.....:)

EDIT - dnes cestou z práce jsem se stavil v oblíbeném řeznictví, i s manželkou. Výsledek je tady , jejich zavařené maso, jejich paštika a jejich špekáčky .

post-1110-095262400 1316163005.jpg

post-1110-008413300 1316163017.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak som včera v tom DM kúpil ten kuskus :clap:

Odkaz ke komentáři

No vidíš :) Tak si nech chutnat, kuskus mám moc rád a je to jednoduché na přípravu !!!

Mimochodem, sice jsem měl těžké odpoledne, viz vlákno Kočky, ale páč děti jíst musej.......tak jsem ještě stoupnul k plotně a udělal Fazole na cibulce, s jedním z těch super špekáčků a vejce.....klasika orestovat cibuli, přidat fazole, do fazolí trochu vody, soli, pepře a papriky ( páč to bylo pro děti, nic pálivého), zahustit kukuřičnou kaší. K tomu toust, jeden klasika bílej a druhej slunečnicovej chleba. A ten starší ještě vejce - prcek má rád z obou stran (menší nemůže ).

Boule za ušima byli...mladej dokonce vykříkoval, ať jim jdu vařit do školní jídelny....to potěší :)

post-1110-097345600 1316196495.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

No vidíš :) Tak si nech chutnat, kuskus mám moc rád a je to jednoduché na přípravu !!!

Mimochodem, sice jsem měl těžké odpoledne, viz vlákno Kočky, ale páč děti jíst musej.......tak jsem ještě stoupnul k plotně a udělal Fazole na cibulce, s jedním z těch super špekáčků a vejce.....klasika orestovat cibuli, přidat fazole, do fazolí trochu vody, soli, pepře a papriky ( páč to bylo pro děti, nic pálivého), zahustit kukuřičnou kaší. K tomu toust, jeden klasika bílej a druhej slunečnicovej chleba. A ten starší ještě vejce - prcek má rád z obou stran (menší nemůže ).

Boule za ušima byli...mladej dokonce vykříkoval, ať jim jdu vařit do školní jídelny....to potěší :)

post-1110-097345600 1316196495.jpg

já se tu prostě nemůžu dívat večer, teď zase musím zkontrolovat ledničku...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...