gandalf Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 Já jsem taky dneska jedl jednoduše - dršťkovou a drůbeží játra na cibulce s rýží /holt nouzovka/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 Dnes z jiného soudku....pohankové kroupy s hříbkama a polníčkovým salátem. Nevěřili byste, ale, dle mého, je to lepší, než houbové rizoto ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 Vyzerá to dobre a určite aj chutí. Ja som kúpil na skúšku Bulgur a chystám sa niečo z toho urobiť a asi dačo také ako Ty vyskúšam. Keď máš nejaký dobrý recept s Bulgurom budem rád, keď sa s ním podelíšDnes z jiného soudku....pohankové kroupy s hříbkama a polníčkovým salátem. Nevěřili byste, ale, dle mého, je to lepší, než houbové rizoto ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 Ale klidně....je to velmi jednoduché. Na začátek orestuj maso na cibulce, dodej trošku kurkumy ( na maso sůl a pepř dle chuti ), potom podlej vodou a nech dusit. Přidej bulgur těsně před koncem dušení ( na malé kousky masa Ti stačí tak půl až 3/4 hodinky, podle toho, jestli rád koušeš, nebo jestli chceš maso, které se rozpadá a je měkké( a, samozřejmě, záleží na druhu masa- hovězí a vepřové nech dusit déle) . Bulgur stačí jen nechat nebobtnat. Na závěr, až budeš nandavat na talíř, posypej sýrem (( cokoliv dle chuti...já vím, Babica.... - parmazán, gouda, eidam) a dodej zeleninu, třeba salát ledový, polníčkový....nebo něco jiného. Pochutnáš si...je to to takovej " šimšam " ala rizoto, ale chutná to fakt dobře !!!! Já ho měl nejraději s jehněčím.....tady ale pozor, druhej den je to trochu ekl....jehněčí je nej čerstvé. Druhej den je lojovité.....odhadni si množství, aby se to snědlo hned !!!!! Nebo zkus Pilaf , také moc dobré ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 (upraveno) Dík za rýchlu odpoveď. Tohto leta sme boli v Turecku a veľmi mi zachutil aj kuskus, ktorý tam bol v studenom bufete, len musím ten kuskus niekde u nás nájsť. Bežne v supermarketoch nie je a tie zdravé predajne sú dosť na riedko Ale klidně....je to velmi jednoduché. Na začátek orestuj maso na cibulce, dodej trošku kurkumy ( na maso sůl a pepř dle chuti ), potom podlej vodou a nech dusit. Přidej bulgur těsně před koncem dušení ( na malé kousky masa Ti stačí tak půl až 3/4 hodinky, podle toho, jestli rád koušeš, nebo jestli chceš maso, které se rozpadá a je měkké( a, samozřejmě, záleží na druhu masa- hovězí a vepřové nech dusit déle) . Bulgur stačí jen nechat nebobtnat. Na závěr, až budeš nandavat na talíř, posypej sýrem (( cokoliv dle chuti...já vím, Babica.... - parmazán, gouda, eidam) a dodej zeleninu, třeba salát ledový, polníčkový....nebo něco jiného. Pochutnáš si...je to to takovej " šimšam " ala rizoto, ale chutná to fakt dobře !!!! Já ho měl nejraději s jehněčím.....tady ale pozor, druhej den je to trochu ekl....jehněčí je nej čerstvé. Druhej den je lojovité.....odhadni si množství, aby se to snědlo hned !!!!! Nebo zkus Pilaf , také moc dobré ! Upraveno 14. září 2011 uživatelem robo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 To mi neříkej, tady mají kuskus všude možně.....běžně Albert, Billa, Tesco, Kaufland....nekoukáš špatně ???? Kuskus je běžná potravina, jako rejže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 Prešiel som Kaufland a nič. Tam som kúpil ten Bulgur. Albert u nás nie je, ale ešte skusím Tesco a Billu. Možno len zle pozerám. Potom dám vedieť. Nemôžeš porovnávať, ČR z východom Slovenska. Mám pocit, že vláda nás pričlenila asi k Ukrajine. Nemáme tu ani poriadne dialnice a keď máš nezamestnanosť nad 20 percent, tak nepočítaj, že niekto Ti dá za 250 g Bulgur 2,30?. Tak možno aj to je jeden z dôvodov, prečo to tu neviem nájsť To mi neříkej, tady mají kuskus všude možně.....běžně Albert, Billa, Tesco, Kaufland....nekoukáš špatně ???? Kuskus je běžná potravina, jako rejže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hellé Odesláno 14. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 kuskus kupujem v Carefoure, alebo v DM drogerie..a 100% je aj v tescu...akurat so robila salat tabouleh..bude na zajtra ku grilovanemu syru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 14. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2011 Taková jednoduchá kalabrijská strava: barzino e gamberi, cipolla di Tropea, verduri i vini. Kousek místního chleba na utření prstů a huby...Dopoledne kapuči, jak tu říkají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 Dík za info. V DM-ku som vôbec nepočítal, že by tam niečo také mali, aj keď prechádzam okolo toho ich zdravého regálu kuskus kupujem v Carefoure, alebo v DM drogerie..a 100% je aj v tescu...akurat so robila salat tabouleh..bude na zajtra ku grilovanemu syru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 Tak to vyzerá perfektne a s tým kapučínom si ma dostal Taková jednoduchá kalabrijská strava: barzino e gamberi, cipolla di Tropea, verduri i vini. Kousek místního chleba na utření prstů a huby... Dopoledne kapuči, jak tu říkají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 Dík za info. V DM-ku som vôbec nepočítal, že by tam niečo také mali, aj keď prechádzam okolo toho ich zdravého regálu V DM drogerii maj vůbec spoustu dobrot. Třeba paštičky ( a vůbec všechno ) - KLIK Akorát je to trochu ( trochu víc ) dražší, než běžné potraviny. Ale chuťově ouplně jinde, i kvalitou ! Jedna paštika tam stojí, co třeba 3 Májky, ale....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 Taková jednoduchá kalabrijská strava: barzino e gamberi, cipolla di Tropea, verduri i vini. Kousek místního chleba na utření prstů a huby... Dopoledne kapuči, jak tu říkají. Bello bello... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 Fakt ma vôbec nenapadlo také dačo hľadat v DM, ale ešte raz many thanks za help V DM drogerii maj vůbec spoustu dobrot. Třeba paštičky ( a vůbec všechno ) - KLIK Akorát je to trochu ( trochu víc ) dražší, než běžné potraviny. Ale chuťově ouplně jinde, i kvalitou ! Jedna paštika tam stojí, co třeba 3 Májky, ale....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cova Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 Dnes z jiného soudku....pohankové kroupy s hříbkama a polníčkovým salátem. Nevěřili byste, ale, dle mého, je to lepší, než houbové rizoto ! Věřili, pohanku miluju, doma pravidelně děláme... A taky jáhly (třeba nasladko - nákyp s medem a sušenými švestkami), super... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2011 V Praze v Dejvicích běžně k dostání. Originální řecký nebo levnější turecký se stejnými parametry. Šlo o bílý 12% jogurt, ceny 140 a 70 za půlkilové balení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2011 Kamile, už ses dlouho nepochlubil žádnou baštou.....u Tvých postů, stejně jako u Brettových, vždy slintám..... EDIT - dnes cestou z práce jsem se stavil v oblíbeném řeznictví, i s manželkou. Výsledek je tady , jejich zavařené maso, jejich paštika a jejich špekáčky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2011 Tak som včera v tom DM kúpil ten kuskus V DM drogerii maj vůbec spoustu dobrot. Třeba paštičky ( a vůbec všechno ) - KLIK Akorát je to trochu ( trochu víc ) dražší, než běžné potraviny. Ale chuťově ouplně jinde, i kvalitou ! Jedna paštika tam stojí, co třeba 3 Májky, ale....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2011 No vidíš Tak si nech chutnat, kuskus mám moc rád a je to jednoduché na přípravu !!! Mimochodem, sice jsem měl těžké odpoledne, viz vlákno Kočky, ale páč děti jíst musej.......tak jsem ještě stoupnul k plotně a udělal Fazole na cibulce, s jedním z těch super špekáčků a vejce.....klasika orestovat cibuli, přidat fazole, do fazolí trochu vody, soli, pepře a papriky ( páč to bylo pro děti, nic pálivého), zahustit kukuřičnou kaší. K tomu toust, jeden klasika bílej a druhej slunečnicovej chleba. A ten starší ještě vejce - prcek má rád z obou stran (menší nemůže ). Boule za ušima byli...mladej dokonce vykříkoval, ať jim jdu vařit do školní jídelny....to potěší 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2011 No vidíš Tak si nech chutnat, kuskus mám moc rád a je to jednoduché na přípravu !!! Mimochodem, sice jsem měl těžké odpoledne, viz vlákno Kočky, ale páč děti jíst musej.......tak jsem ještě stoupnul k plotně a udělal Fazole na cibulce, s jedním z těch super špekáčků a vejce.....klasika orestovat cibuli, přidat fazole, do fazolí trochu vody, soli, pepře a papriky ( páč to bylo pro děti, nic pálivého), zahustit kukuřičnou kaší. K tomu toust, jeden klasika bílej a druhej slunečnicovej chleba. A ten starší ještě vejce - prcek má rád z obou stran (menší nemůže ). Boule za ušima byli...mladej dokonce vykříkoval, ať jim jdu vařit do školní jídelny....to potěší já se tu prostě nemůžu dívat večer, teď zase musím zkontrolovat ledničku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se