Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Chlapi pečete si někdo v domácí pekárně? Já celkem často dělám chleba ze směsí nakoupených v NDR, kde je velký výběr, velmi dobrá cena a hlavně výborný výsledek.

Kupuju v NDR Bauernbrot, pytlík za 0,39?, výsledek skvělý. Přidávám do toho trochu chlebového koření (http://www.koreni.cz/detail.php?pid=519), případně dyňové loupané semínko, pinie, lněné semínko. Dobrá je taky trocha olivového oleje nebo místo 1/3 vody přidat podmáslí.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupuju v NDR Bauernbrot, pytlík za 0,39?, výsledek skvělý. Přidávám do toho trochu chlebového koření (http://www.koreni.cz/detail.php?pid=519), případně dyňové loupané semínko, pinie, lněné semínko. Dobrá je taky trocha olivového oleje nebo místo 1/3 vody přidat podmáslí.

Dělám to nemlich tak. Je možno přidat i dýňový olej /zásobuje mně kamarád z rakous/. Ostatně ten je výborný i do salátů a tak.
Odkaz ke komentáři

Dnes jsem dělal něco jednoduchého...

Na WOKu osmahnu mletou mix, pouze osolím a opepřím. WOK je záměrně - není potřeba oleje, mletá pustí celkem dost vlastního omastku. Uvařím těstoviny (nejlépe fusilli apod.), nakrájím rajčata, papriky (kvůli barevnosti balení "trikolora"), nastruhám sýr. Vše pak smíchám ve velkém pekáči a hojně použiji koření oregano. Nešetřím, mělo by být v jídle cítit. Nakonec v předehřáté troubě na 200 C zapéct po dobu cca 40 minut. Já to nechávám déle, mám rád křupavou "kůrčičku". Kolik čeho dát nepíšu záměrně - každý podle své chuti.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Nedeľa- 12.00- obed- kuracie na grile so zeleninou. Aranžovala manželka :D

Upraveno uživatelem robo
Odkaz ke komentáři

Nádhera. Fakt. To já jsem dnes zase dělal chilli con carne, ale místo hovězího jsem dal vepřové. K tomu tortily. Podle mně to mleté vepřové není na škodu. Ale trochu mi "ujela ruka" s chilli a byl jsem nazván travičem. Odpoledne se chystám udělat na kameni stejky, opeču k tomu patizony a kozí rohy /možná i rajčata/. Snad to stihnu vyfotit :wheelchair:

Odkaz ke komentáři

Tak sem s tými fotkami. Tie jedlá čo píšeš mám rád, tak foť to ako ja hneď na začiatku, aby potom už nebolo neskoro a bolo vôbec čo odfotiť :worried_anim:

Nádhera. Fakt. To já jsem dnes zase dělal chilli con carne, ale místo hovězího jsem dal vepřové. K tomu tortily. Podle mně to mleté vepřové není na škodu. Ale trochu mi "ujela ruka" s chilli a byl jsem nazván travičem. Odpoledne se chystám udělat na kameni stejky, opeču k tomu patizony a kozí rohy /možná i rajčata/. Snad to stihnu vyfotit :wheelchair:

Odkaz ke komentáři

Všem labužníkům nemůžu nedoporučit skvělou kuchyni v Katánii. Jsem tu už šestý den (s třídenním přerušením v podobě pobytu na Stromboli) a zatím každý jídlo stupňuje můj kulinářský zážitek.:) Pokud by sem někdo mířil poprvé, tak rozhodně doporučuju navštívit místní vyhlášený rybí trh. Má otevřeno denně mimo neděle a už jenom ta atmosféra je zážitek. Ve středu jsme tam za 10 eur koupili 3 velký stejky z mečouna a připravili je podle místního receptu: naložený v olivovým oleji, do toho bazalku, kapary a černé olivy. Nechat hodinu, dvě uležet a pak prudce opéct (cca 3 minuty po každé straně). Jako příloha pečivo. Vynikající. Mečoun (pesce di spada) je vůbec preferovanou rybou jak na Sicílii, tak v Kalábrii.

Z dalších lokálních záležitostí nepropásněte Pastu alla Norma (lilek, domácí těstoviny a tvrdá, strouhaná ricota) nebo vyloženě lokální formu "fastfoodu" - arancini. Je to zajímavá záležitost - taková smažená rýžová špička, plněná masovo-rajčatovou směsí se sýrem, nebo směsí hub, květáku, sušených rajčat, sépií, atd. A může být i sladká. Je to fakt hrozně dobrý a cena není špatná - cca 1.50 euro.

A poslední doporučení. Rozhodně si nenechte ujít zdejší lokální vášeň, kterou je koňské maso. Carni di Cavallo (stejky, špíz, ragů...) tady večer dělají v podstatě na každém kroku a pokud vám nevadí občasný projetí mopedu po chodníku, můžete to na ulici i sníst.:) Je to úžasná pochoutka a v kombinaci se specifickou marinádou (jejíž složení mně nechtěj říct :) je to kulinářskej zázrak. Mimochodem ráno ti stejní prodavači grilují nádherný artyčoky. Ale to už je zase na delší povídání. :)

Obrázky určitě budou, ale ještě nemám fotky utříděný (vracím se až příští neděli a ještě mě čeká čtyřdenní zastávka v Tropei), tak doplním později. Zatím alespoň vypůjčená fotka Arancini.

Odkaz ke komentáři

Tak je to tady. Nejprve zeleninku, potom přidáme maso ..... a nakonec připraveno ke konzumaci. K tomu jsem podával domácí chilli ovocnou omáčku, ale bylo by to bezva i bez ní. :wheelchair:

edit.: na tom vixalajvantu trvala manželka, prej když to fotim .... /s tím nic nenadělám, je to úča/

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři

A když jste se mnou povečeřeli, tak povinná návštěva u kytek.

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...