Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Sklizeň zahájena /nepočítám to/. Jen pro zajímavost - ten zelený lavor má v průměru 40 cm. Pro všechny zájemce, kteří mi psali - poslal bych vám to sušené, se semínky a popisem. Sice je to sušení chilli peklo /dusí, všechno pálí/, ale těžko bych sháněl tolik krabiček. Po dnešní zkušenosti - kdybyste používali vinylové jednorázové rukavice /10 ks za 12,- kaček/, tak je po použití zahoďte, protože ten kapsaicin proleze dovnitř.

edit.: ono to tak na fotce nevypadá, ale byla toho nákupní taška.

 

Bych jenom rád věděl,jestli máš licenci na výrobu chemických zbraní hromadného ničení. :D

Z toho všeho bych našim poslancům a senátorům uvařil něco k jídlu,aby jim to aspoň trochu pálilo. :yucky: :fyou: :furious:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gandalfe nádhera :notworthy: , už se těším na příští rok.

 

A něco málo z minulého týdne, omluvte servírování, nějak jsem to neřešil:

 

jeden luxusní gulášek v přípravě.....

 

post-11054-039875000 1318257950.jpg

 

a před jídlem:

 

post-11054-055624400 1318257956.jpg

 

stejně tak nedělní, dietní králík:

 

post-11054-089232200 1318257962.jpg

 

post-11054-039000500 1318257972.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dnes jal vyzkoušet ricousův recept:

Na dno pekáče olej, na to kroužky brambor (zde malá odchylka od inspirátora: nesnáším slupky, tak jsem to oškrábal). Osolil, trošku okořenil tím, co přišlo pod ruku, už ani nevím, vegeta, proložit slaninou nebo co to je.

Na to vrstvu nastrouhané cukety (asi 2 nebo 3), okořenit, osolit a tak. Pod ruku mi přišly nakládaný okurky, tak jsem jich tam pár taky zamíchal.

Zdálo se mi to být málo, tak jsem ještě jednu cuketu přidal ve formě plátků najemno, osolit, okořenit.

Na to vepřový plátky, osolit, okořenit a šup s tím do trouby.

 

Ricous, jestli se to nepovede, mám u Tebe guláš a pivo, jestli jo, mám doma problém a budou to chtít opakovat. Když ale nebudu počítat přestávky na cígo, byla doba přípravy tak 40 min., což celkem jde. :)

post-1893-058024500 1318272633.jpg

post-1893-047011400 1318272650.jpg

post-1893-084124600 1318272664.jpg

post-1893-054566400 1318272680.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ricous, jestli se to nepovede, mám u Tebe guláš a pivo, jestli jo, mám doma problém a budou to chtít opakovat. Když ale nebudu počítat přestávky na cígo, byla doba přípravy tak 40 min., což celkem jde. :)

 

Jestli se to nepovede, tak si neměl sundavat z brambor ty slupky, to je jasný :D

Napiš co udělaly ty kyselý vokurky - toho bych se trochen bál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli se to nepovede, tak si neměl sundavat z brambor ty slupky, to je jasný :D

Napiš co udělaly ty kyselý vokurky - toho bych se trochen bál...

 

Slupky? :eek: To sú sprosté výhovorky!

Okorky? To bude v pohodě!

Ale nedalo mi to a šel jsem se podívat. A překvapilo mě, jak se to maso scvrklo. Tak jsem tam pro jistotu přihodil ještě pár plátků slaniny. :D

 

Pozn.: Nechápu, proč se mě doma ptají: "Co tady pořád fotíš?"

(Edit: slovenština)

post-1893-030041600 1318274876.jpg

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo :D

 

A ještě se tím veřejně chlubíš? :D

 

Btw, možná jsem to tu už psal, možná někdo jinej... Vegetu rád nemám, ale glutamátům fandím. Nedávno (třeba půl roku) se tomu věnoval nějakej anglickej dochtor, protože si všiml, že asiati trpí mnohem méně nějakejma chorobama, který způsobuje přemíra soli. A tak zkoumal a zkoumal... a dospěl k tomu, že používání glutamátů vede logicky ke snížení dávek soli a glutamáty mají pro lidské tělo mnohem menší negativní důsledky než sůl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...