lib Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2011 Doufám, že bez vegety... Si myslíš, že ho chci zabít?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2011 Tak jsem zkušebně naložil nějaký chilli do slivovice. Snad jsem toho nedal moc. Teď jde o to, na kom to vyzkouším, protože já jí nemusím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2011 Si myslíš, že ho chci zabít?? Já bych toho svýho vobčas zabil. Ale většinou ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2011 Hotovo!Rocousi, moc děkujeme! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 11. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2011 Vyrobeno 12 sklenic Ricousova vepřového, tentokrát z 4,5 kg vepřové plece, bez kůžiček a bůčku. Na kilo masa 20 g pragandy, troška mletého kmínu a pepře. 24 hodin odleženo, 2x 3 hodiny "propečeno" ve vodní lázni při 100°C. Výsledek - jedna báseň, libové maso v sulcíku, co se rozplývá na jazyku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 11. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2011 Chlapi jen vařte podle Ricouse, ať tu nejsem sám vyžranej otesan Ještě nikdo nezkusil tu mletou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 11. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2011 Tak jsem zkušebně naložil nějaký chilli do slivovice. Snad jsem toho nedal moc. Teď jde o to, na kom to vyzkouším, protože já jí nemusím klidně pošli litránek na zkoušku, já tu oběť vezmu na sebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Mám trochu fofry, za chvilku musím, neplánovaně dříve, do práce......takže jen v rychlosti : Pivní kuře (recepis je převzatý z knife.cz, uživatel Rootbeer ) - Vezme se celé kuře, očistí, křídla založí, osolí uvnitř i zvenku. Vezme se půllitrová plechovka piva, je jedno jaké. Otevře se, třetina se vypije, do víčka plechovky se udělá další díra, naproti té původní. Plechovka se postaví do nízkého pekáčku, stačí i hlubší žáruvzdorný talíř. Vezme se kuře a ta plechovka se mu narve do prd...le. Takže to vypadá následovně, pekáček, na něm stojí pivo a na pivu je navlečené kuře. Může se nahoře spíchnout díra po krku, ale nemusí. Zvenku se to opatrně pomaže směsí trochy piva, oleje, soli, špetky červené papriky a tymiánu. Peče se to v troubě tak na 180°C, asi tak 60-90 minut občas potře zbylým mazáním. Kuře neleží v pekáči, pěkně se opéká ze všech stran, pivo v plechovce se vaří a ochucuje maso zevnitř. Báječné jenom s chlebem a samozřejmě pivem. Snad to bude rodince chutnat, zjistím večer Vypadá a voní to skvěle ( a sorry za fotku, nějak jsem nevěděl, jak to vyfotit ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Gile, chystám na krocana, mám mu do análu narvat štěně píva? Jinak ten recept mě technologicky velmi zaujal a prubnu ho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Narvi mu do análu, co chceš Reference napíšu asi večer, až zjistím, jak to rodině chutnalo. Teď už sm.dím v práci a nevím nic....ale vonělo to božsky !!!!! Jen dodatek - bacha na převažování....2x mi to spadlo . Nakonec jsem to podepřel dvěma špejlema a přesunul do toho hrnce, kterej je na fotce - z pekáče. To je asi jediné upozornění, jinak žádné výhrady, nebo něco...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Gile, určitě poreferuj o tom, jak to chutnalo. Tento recept znám už pár let, ale ještě jsem nevyzkoušel. Mimochodem... co ta barva na plechovce dělá při 180? Nedochucuje to ta barva taky? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Ad kuře a pivo: Už dlouho doma pečeme "kuře ala kachna": propláchlé bílé kysané zelí nacpeme do vnitřku kuřete, případný zbytek dáme na pekáči kolem, osolíme, trochu kmínu, podlijeme pivem a klasicky pečeme. Pokud je potřeba a vše jsme nevypili, podlejeme během pečení. Kuře má ve finále nádhernou zlatou barvu a maso má skutečně chuť kachny. Vhodné podávat s bramborovým knedlíkem a ... pivem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 taky mi ta barva moc nepasuje. Asi bych to řešil nalitím piva do nějakého keramického hrnku nebo tak něco a ten bych pak tomu kuřeti narval tam kam slunce nesvítí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 (upraveno) Doma to robíme tak, že pivo dáme do fľaše, ktorá je bez nálepiek a farby, to by som jesť nechcel. edit: fľaša je od kečupu, alebo zaváraninová. Upraveno 12. října 2011 uživatelem robo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Ono jde o to, že to pivo těma dírama "vyvěrá" a stéká vnitřkem kuřete. Jinak by to nemělo smysl. Místo toho plechu doporučuju vrazit tam láhev piva /pochopitelně otevřenou, čistou a bez viněty :-)/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 (upraveno) Dneska měli v NDR mušle (slávky) v akci - necelý 3 ojra za kilo. Tak jsem je vzal, povařil 5 minut s Findus zeleninou a chystal se servírovat večeři. Nikdo to se mnou jíst nechtěl, tak jsem to dal sám (škyt). Teď to u nás doma sm.dí jak v Burgasu na trhu... Upraveno 12. října 2011 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Chlapi, nebojte...barva z plechovky do kuřete nepouští, je to v pohodě. Reference - rodince se to zdálo moc pivní - ale jmenuje se to "pivní kuře" a není se co divit, když se to dělá na pivě. Jinak chutnalo prý moc, nezbylo. Měli to s bramborem, fotku nemám, páč nejsem doma..... Dle původce receptu je to osvědčený recept, se kterým sklízí úspěchy na různých srazech ( mezi chlapama) - ženy a děti mohou mít trošku problém s chutí, ale, jak mi řekla má manželka, bylo to pivní kuře, počítala s tím a pochutnala si. Mezi její oblíbená jídla patří třeba buřty na pivě, takže jí ta nahořklá chuť nevadí. Já to nechutnal, protože se svou dietou nemohu. Ale dle vůně....pánové...jak mně se sbíhaly sliny....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Ad kuře a pivo: Už dlouho doma pečeme "kuře ala kachna": propláchlé bílé kysané zelí nacpeme do vnitřku kuřete, případný zbytek dáme na pekáči kolem, osolíme, trochu kmínu, podlijeme pivem a klasicky pečeme. Pokud je potřeba a vše jsme nevypili, podlejeme během pečení. Kuře má ve finále nádhernou zlatou barvu a maso má skutečně chuť kachny. Vhodné podávat s bramborovým knedlíkem a ... pivem A když do toho zelí rozkrájíš na kostičky nakrájenou ostřajšíí klobásku tak to jen zpívá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 K tomu kuřeti - ten recept jsem před časem někde četl, a barvu tam řešili jednoduše - obalením plechovky v alobalu (jestli si to správně pamatuju - otevřít, odlejt, obalit v alobalu, ptrochu ještě propíchat, péct). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 12. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2011 Zapomněl jsem fotit průběžně, tak až finální podoba. Zbyly mi doma dvě zelené papriky a růžičková kapusta. Přikoupil jsem kousek vepřového a pár žampionů, cibuli doma mám vždycky a tady je výsledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se