Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Vyrobeno 12 sklenic Ricousova vepřového, tentokrát z 4,5 kg vepřové plece, bez kůžiček a bůčku. Na kilo masa 20 g pragandy, troška mletého kmínu a pepře. 24 hodin odleženo, 2x 3 hodiny "propečeno" ve vodní lázni při 100°C. Výsledek - jedna báseň, libové maso v sulcíku, co se rozplývá na jazyku. :cheff: :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám trochu fofry, za chvilku musím, neplánovaně dříve, do práce......takže jen v rychlosti :

 

Pivní kuře (recepis je převzatý z knife.cz, uživatel Rootbeer ) -

 

Vezme se celé kuře, očistí, křídla založí, osolí uvnitř i zvenku.

Vezme se půllitrová plechovka piva, je jedno jaké. Otevře se, třetina se vypije, do víčka plechovky se udělá další díra, naproti té původní.

Plechovka se postaví do nízkého pekáčku, stačí i hlubší žáruvzdorný talíř.

Vezme se kuře a ta plechovka se mu narve do prd...le.

Takže to vypadá následovně, pekáček, na něm stojí pivo a na pivu je navlečené kuře.

Může se nahoře spíchnout díra po krku, ale nemusí.

Zvenku se to opatrně pomaže směsí trochy piva, oleje, soli, špetky červené papriky a tymiánu.

Peče se to v troubě tak na 180°C, asi tak 60-90 minut občas potře zbylým mazáním. Kuře neleží v pekáči, pěkně se opéká ze všech stran, pivo v plechovce se vaří a ochucuje maso zevnitř. Báječné jenom s chlebem a samozřejmě pivem.

 

Snad to bude rodince chutnat, zjistím večer :) Vypadá a voní to skvěle ( a sorry za fotku, nějak jsem nevěděl, jak to vyfotit ).

post-1110-076020500 1318407214.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Narvi mu do análu, co chceš :lol2: Reference napíšu asi večer, až zjistím, jak to rodině chutnalo. Teď už sm.dím v práci a nevím nic....ale vonělo to božsky !!!!!

 

Jen dodatek - bacha na převažování....2x mi to spadlo . Nakonec jsem to podepřel dvěma špejlema a přesunul do toho hrnce, kterej je na fotce - z pekáče. To je asi jediné upozornění, jinak žádné výhrady, nebo něco......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad kuře a pivo:

 

Už dlouho doma pečeme "kuře ala kachna": propláchlé bílé kysané zelí nacpeme do vnitřku kuřete, případný zbytek dáme na pekáči kolem, osolíme, trochu kmínu, podlijeme pivem a klasicky pečeme. Pokud je potřeba a vše jsme nevypili, podlejeme během pečení. Kuře má ve finále nádhernou zlatou barvu a maso má skutečně chuť kachny. Vhodné podávat s bramborovým knedlíkem a ... pivem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doma to robíme tak, že pivo dáme do fľaše, ktorá je bez nálepiek a farby, to by som jesť nechcel. :sad01_anim:

 

edit: fľaša je od kečupu, alebo zaváraninová.

 

 

Upraveno uživatelem robo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska měli v NDR mušle (slávky) v akci - necelý 3 ojra za kilo. Tak jsem je vzal, povařil 5 minut s Findus zeleninou a chystal se servírovat večeři. Nikdo to se mnou jíst nechtěl, tak jsem to dal sám (škyt). Teď to u nás doma sm.dí jak v Burgasu na trhu...

post-3263-095473800 1318437440.jpg

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, nebojte...barva z plechovky do kuřete nepouští, je to v pohodě.

 

Reference - rodince se to zdálo moc pivní - ale jmenuje se to "pivní kuře" a není se co divit, když se to dělá na pivě. Jinak chutnalo prý moc, nezbylo. Měli to s bramborem, fotku nemám, páč nejsem doma..... :)

 

Dle původce receptu je to osvědčený recept, se kterým sklízí úspěchy na různých srazech ( mezi chlapama) - ženy a děti mohou mít trošku problém s chutí, ale, jak mi řekla má manželka, bylo to pivní kuře, počítala s tím a pochutnala si. Mezi její oblíbená jídla patří třeba buřty na pivě, takže jí ta nahořklá chuť nevadí.

 

Já to nechutnal, protože se svou dietou nemohu. Ale dle vůně....pánové...jak mně se sbíhaly sliny.......:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad kuře a pivo:

 

Už dlouho doma pečeme "kuře ala kachna": propláchlé bílé kysané zelí nacpeme do vnitřku kuřete, případný zbytek dáme na pekáči kolem, osolíme, trochu kmínu, podlijeme pivem a klasicky pečeme. Pokud je potřeba a vše jsme nevypili, podlejeme během pečení. Kuře má ve finále nádhernou zlatou barvu a maso má skutečně chuť kachny. Vhodné podávat s bramborovým knedlíkem a ... pivem :D

 

A když do toho zelí rozkrájíš na kostičky nakrájenou ostřajšíí klobásku tak to jen zpívá :smile_anim:

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Zapomněl jsem fotit průběžně, tak až finální podoba. Zbyly mi doma dvě zelené papriky a růžičková kapusta. Přikoupil jsem kousek vepřového a pár žampionů, cibuli doma mám vždycky a tady je výsledek.

post-147-045693400 1318456006.jpg

post-147-030644200 1318456009.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...