Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Tak třeba u svíčkový je to přirozený základ. Tu (a stejně tak třeba vysokej roštěnec) je vždycky dobrý nechat týden až dvanáct dnů "zamřít" při teplotách kolem nuly...

tohle bylo zadní. Asi to začnu dělat u každýho hovězího, kde nebude kost (třeba na polívku)...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malinký popíchnutí. Je v tý záplavě pikantních složek (česnek, zázvor a navrch 3 čilipapričky) cejtit ještě nějakej surovinovej základ? Třeba by se dalo ušetřit na mase a rejži. :)

Pochopitelně, že je! Jde jen o vyváženost přísad. Česnek ani zázvor v tom není cítit, protože se v tom ty chutě během přípravy "spojily". A navíc ty biskupský koruny jsou jednak ozdoba a za druhé nejsou nijak extrémní. Vlastně pálí /mírně/ jen ten "čudlík" uprostřed, ostatní je spíše nasládlé. Ale mohl jsem k tomu udělat rovnou chilli rýži :wheelchair:
Odkaz ke komentáři

nějakou dobu jsem měl chuť na kus vařenýho hovězího masa. Asi před týdnem se moje chutě prolnuly s mojí pamětí a při nákupu v Globusu jsem si vzpomněl, že mám koupit zadní hovězí. Když jsem ho donesl domů, bylo pozdě na vařbu a tak mě napadlo, že nechám maso ještě odležet. Očistil jsem ho a zabalil pevně do potravinářské folie a nechal týden v ledničce. Do včerejška. Odpoledne jsem vzal hrnec, osolil vodu, pepř, nové koření, bobkový list, kořenová zelenina, cibule ve šlupce. Maso jsem opláchl a vložil do vřelé vody. Dvě a půl hodiny jsem ho táhl, nachystal si křen, nakrájel kadeřavou petrželku a chleba a čekal. Velká vidlička, zkusmo maso nabodnout, sesulo se vlastní vahou do hrnce. Do hlubokého talíře trochu vývaru, přes vlákno nakrájet silnější plátky masa, posypat petrželkou, vedle křen a úspěch u rodiny převeliký.

Co jsem tím chtěl vlastně říct? Necháváte někdo hovězí před zpracováním takhle odležet? Do obchodů jde většinou čerstvé, poražené den předem a to je podle mě k vaření blbě.

Když bereme maso z farmy (bývá poražené den, dva, tři před tím), tak necháváme taky alespoň týden "uzrát".
Odkaz ke komentáři

Přijela tchýně a prej, co bylo minulý týden nejlepší jídlo ?! Děcka s manželkou se vzácně shodli na tom, že ta rejže se žampiony na anglické krkovičce.

Dostal jsem za úkol to dnes opět spáchat, tož nebylo co řešit :)

post-1110-049646900 1320140724.jpg

Recept je jednoduchý :

orestovat cibulku + anglickou, přidáme žampiony a po orestování podlít vývarem a chvilku dusit ( tak 15 minut) . Osolit a opepřit a potom prošm.dlat s rejží.

Odkaz ke komentáři

.....Necháváte někdo hovězí před zpracováním takhle odležet? Do obchodů jde většinou čerstvé, poražené den předem a to je podle mě k vaření blbě.

na steaky je čerstvý maso špatný. nikdy se mi nepovedly a bylo to masem. našel jsem v praze firmu co vozí maso z Uruguaye je ve vakuu NEmražený pouze chlazený kolem nuly a je starý 30 - 60 dní někdy i víc. mají z hovězího skoro všechno ale kupuju jen svíčku, kus uříznu hodím na pánev a až na talíří pepř a sůl a maso se rozpadá na jazyku. ani v ambi nedělají tak dobrý. nevím jestli je tady dovolený dávat odkazy ale kdyby někdo chtěl rád pošlu odkaz.

Odkaz ke komentáři

ok takže firma je to ifc food www.ifcfood.cz a když jim napíšete pošlou ceník. prodávají jen do restaurací atd takže nemají žádnej obchod a musí se k nim do kanceláře ale jsou moc ochotní. prostě zavolám jestli mají a mají teda vždycky a přijedu a zaplatím. prodají vám jen celou svíčku nejde to kupovat na pulky ale věřte že se to sní. vozí i víno ale to je dobrý tak akorát do koly to bych tam nekupoval ale na maso jsou nej.

Odkaz ke komentáři

Vážení včera jsem odeslal "vzorky". Protože jsem posílal asi 20 obálek, tak se mohlo stát, že jsem něco popletl :wheelchair: Kdyby někdo nedostal semínka, která jsem slíbil, tak mi napište. Já to napravím.

Hlasim, ze obalka dorazila, super vyvzorkovane, len mam dotaz na tie volne lozene, nejaky novy neznamy druh?

Inac velka vdaka za ochotu, vynalozeny cas a prostriedky.

Odkaz ke komentáři

Díky za tip už jsem se zaregistroval a vzhledem k sortimentu se obávám,že prožeru za více než normálně jsem zvyklý

Odkaz ke komentáři

Dovoluji si upozornit na tuhle stránku na www.knife.cz

http://www.noze-nuz.com/recenze/vylov/vylov.php

Při tom receptu na Halazslé jsem slinil

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...