Přejít na obsah

Zahradní skalky

Doporučené příspěvky

Tak jsme zase trochu pokročili. Ani ne tak šutrákama, na ně teď bylo málo času, ale když už je ta pohledová strana skoro hotová, koupil jsem včera na zkoušku v Baumaxu pár solárních světelných koulí. Existují i koule s větší svítivostí, ale jsou mnohem dražší, tak jsem si řekl, že na zkoušku zkusím tyhle. A kdyby se nám to nelíbilo, vyhodili jsme jen pár stovek a ne tisíc. Na to, že jsem je vyndal z krabic včera v šest navečer, se stihly aspoň trochu nasvítit a večer se nám nad skalkou jakoby vznášely světelné balónky, taky mi to připadalo jako souhvězdí, spadlé na zahradu, bylo to zvláštní a krásné, škoda, že to ta noční mobilní mazanice nevystihne. Uvidíme, jak moc se jejich svítivost po nabití zvětší a kdyby to nestačilo, možná je nahradíme nějakými výkonnějšími a taky chci zkusit pár skrytých solárních bodovek, ukrytých mezi šutry, které by zespodu nasvěcovaly některé části nebo prvky skalky. No, hrajeme si:-).    

Skalka 9 - 12.6.2024.jpg

20240612_191048~01.jpg

20240612_183412.jpg

20240612_191103.jpg

20240612_183331~01.jpg

20240612_223024~01.jpg

20240612_223153~01.jpg

Skalka 10 - 13.6.2024.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Ivan Lelák napsal:

Tak jsme zase trochu pokročili. 

Nic proti vkusu. Každý to máme nastavené jinak.

Ale tomuhle já říkám, jak excelentně zabít kus krásné, vybudované zahrady lampičkami z hobbymarketu.

Tady chybí jenom zapíchnutý trpaslík na nejvyšším bodu.

Za mě lampičky vysunout a prodat v ostatní diskuzi a zábavě.

Odkaz ke komentáři

V 13. 6. 2024 v 9:42, Šťovík napsal:

Nic proti vkusu. Každý to máme nastavené jinak.

Ale tomuhle já říkám, jak excelentně zabít kus krásné, vybudované zahrady lampičkami z hobbymarketu.

Tady chybí jenom zapíchnutý trpaslík na nejvyšším bodu.

Za mě lampičky vysunout a prodat v ostatní diskuzi a zábavě.

Jj, lampičky jsou Z Baumaxu a koupil jsem tyhle levné právě proto, že jsem si nebyl jistý, jak to bude vypadat. Upřímně, stále si nejsem jistý, ve dne je to trochu kontrastní prvek, ale aspoň to nejsou plastové načinčané japonské lucerničky, ale jednoduché tvary, které v mých očích zajímavě kontrastují se skalkou. To pěkné (aspoň to tak vidím já) nastává večer, když se lampy rozsvítí. Nesvítí moc (v dražším provedení mají větší svítivost), ale to se mi právě líbí. Ale jak jsem psal, ještě nevím a protože se mi světla na skalce obecně líbí, přemýšlím i o jiné variantě, která by přes den nebyla tak nápadná, ale večer by skalku osvětlovala. Sice by to nebyly takovéhle vznášející se světelné balónky (na což se v noci denně rád dívám), ale zase by to třeba bylo pěkné jinak.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
V 20. 6. 2024 v 16:57, P_P napsal:

možná nějaký reflektor a nasvítit části skalky, rostliny, ...

Také jsem nad tím uvažoval, ale nechtěl jsem tam tahat elektřinu. Na druhou stranu by to tak komplikované nebylo - díky, zamyslím se...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...