Přejít na obsah

Pomoc s výběrem potápěčských hodinek

Doporučené příspěvky

Jinak ty Glycine mají jednu super skvělou vlastnost, kterou oceníš, až si potapkani parkrat vezmeš futra, roh nebo třeba poškrábeš auto. S Glycine se Ti to nestane, mají totiž nízké pouzdro. 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Mano1990 napsal:

Bude taky dobrá volba. Zkoušel jsem, ale přišly mi jako docela těžká kladiva, ale na ty Glycine mrknu - když nevezmu v potaz ten číselník, tak je to taky docela čistá "kopírka" :))

Jen pro informaci - ty Steinhart Ocean One 39 váží stejně jako Orient Kamasu - 170 g (oboje jsou cca 13 mm vysoké). Kamasu nemám, ale na moji ruku 17,5 cm zkrácené skoro stejné Orient Ray II váží 155 g. Glycine Sub 39 mám a zkrácené na moji ruku váží 140 g a jsou vysoké jen 11,3 mm - měřil jsem je (výrobce udává 11,2 mm). 😉

Odkaz ke komentáři

Tak nakonec to dopadlo, že jsem koupil Tissoty Seastar 1000 (36 mm). Kvůli poškozené krabičce mě funglovky vyšly na 5990,- včetně záruky. Musím usoudit a dát za pravdu, že to bude lepší volba jak Tiselly.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Mano1990 napsal:

Tak nakonec to dopadlo, že jsem koupil Tissoty Seastar 1000 (36 mm). Kvůli poškozené krabičce mě funglovky vyšly na 5990,- včetně záruky. Musím usoudit a dát za pravdu, že to bude lepší volba jak Tiselly.

Dámský model? 

• Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Nemyslím si, že velikost 36 mm je jen dámská velikost. Dřív to byl naprosto normální rozměr ke kterému se moha značek vrací. V inzerci jsem je viděl, ale nechtěl jsem modrou a 40 mm, takže mám co jsem chtěl a 1000 kč navíc :)

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

před 49 minutami, Mano1990 napsal:

Řekl bych, že 36tky sedí dobře. Je to opravdu menší rozměr, ale člověk o nich ani neví na ruce. Lumi opravdu perfektní musím uznat. 

Tissot.jpg

Sedí dobře. Taky jsem po přečtení zdejší diskuze uvažoval, jestli nebudou moc malé a vůbec to tak nevypadá. 👍 Ať tě dlouho baví. 😀

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Díky mistře. Jako menší jsou to lhát nebudu, ale na mojí ruku to je ještě krásně nositelné a nemohl jsem tam nové nechat za 5990,- prostě (sleva byla kvůli poškozené krabičce) z původních 11k. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Mano1990 napsal:

Řekl bych, že 36tky sedí dobře. Je to opravdu menší rozměr, ale člověk o nich ani neví na ruce. Lumi opravdu perfektní musím uznat. 

Tissot.jpg

Ale jo pěkný ;) hlavně 100x lepší než ta Tissel čína...tak užívej.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Ještě by mně zajímalo jak moc velký "rozdíl" v kvalitě strojku, zpracování, lumi atd. jsou ty Steinharty vs. ty Orienty Kamasu V2? Dneska jsem na živo viděl tu "zelenou" variantu a odpadl jsem jak jsou to nádherný hodinky.

Upraveno uživatelem Mano1990
Odkaz ke komentáři

Ahoj, Steinharty neznám, znám několik hodinek Orient, mé i z okolí. Strojek Orient F6922 je podle mě srovnatelný se Sellitou SW200-1. Lumi je u Orientích potápek perfektní (jako u Seika). Zpracování je podle mě v pohodě. Akorát bych šel do modelů se safírem a novou delší korunkou, která se lépe ovládá (Mako 3). Jediné, co bych u nich změnil je rozpětí u nožek, které je 22 mm, a náramek je taky takový obyčejný a málo se zužuje.

Více třeba zde:

• Like 1
Odkaz ke komentáři

A kde? Zajímá mě seriózní porovnání. Třeba ho někdo udělal. Rozdíl je ve frekvenci 4 Hz (Sellita) x 3 Hz (Orient). Orient má o trochu delší rezervu chodu. Oba mají hacking, hand winding a obousměrný nátah. Že by měl nějaký problém strojek F6922 jsem zatím nečetl, někdo tvrdí, že je jen hlučnější (hlučnější rotor). Že má problém Sellita SW200-1 jsem četl - opotřebení západkového kola při častém nešetrném ručním natahování. Ale je to otázka, někdo tvrdí, že ten problém existuje, někdo tvrdí, že byl upgradem SW200 na SW200-1 vyřešený. 😉

Upraveno uživatelem lukassob
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...