Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

životnost quartz kalibru by mě taky zajímala, mám namysli "lepší třídy" osazené kameny.

Před pár dny jsem jeden řešil a bylo mi servisem doporučeno celý kalibr vyměnit za nový ... Prý je závada na elektro bloku. Dochází ke zpožďování v okamžiku přehození datumu, následně jdou opět 23,5 hodiny přesně.

Odesláno
životnost quartz kalibru by mě taky zajímala, mám namysli "lepší třídy" osazené kameny.

Před pár dny jsem jeden řešil a bylo mi servisem doporučeno celý kalibr vyměnit za nový ... Prý je závada na elektro bloku. Dochází ke zpožďování v okamžiku přehození datumu, následně jdou opět 23,5 hodiny přesně.

Omega Albatros má 15 kameňov. A výmena kalibra by bola buď drahá, alebo kôli nedostupnosti nemožná. Mierne sa zpožďujú, za pol roka možno minúta, ale na 33 ročné hodinky je to v pohode. Quartz hodinky s ETA strojčekom zvládnu 15 - 20 rokov a prípadná výmena vnútorností by nemala byť veľký problém. Samozrejme, porucha je možná rovnako, ako u mechaník.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Mám Seiko Quartz z roku 83, ve své době poměrně drahé a kvalitní hodinky, nedávno jsem do nich po 15ti letech dal baterku a jdou jak...:) Bylo to někdy na podzim, teď jsem kontroloval odchylku: +12 vteřin. :thumbsup_anim:

Odesláno
Mám Seiko Quartz z roku 83, ve své době poměrně drahé a kvalitní hodinky, nedávno jsem do nich po 15ti letech dal baterku a jdou jak...:) Bylo to někdy na podzim, teď jsem kontroloval odchylku: +12 vteřin. :thumbsup_anim:

Svítěj ještě?

Návštěvník Kamil
Odesláno
ty kamile, nejsou to náhodou ty posvátné bicolory, co se ti je ještě nepodařilo odvézt do sběrny barevných kovů :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Nejsou, ty jsem kupoval až v 91`. A do sběru nepůjdou, za pár let přijdou zase do módy.:)

Svítěj ještě?

Ano

Odesláno
... řešil někdo po X letech rozborku a námaz quartz kalibru?

Spíš ne. Co je kritický bývá na kamenech, špína zapříčiní stejně jen nižší životnost baterky, a na přesnost nemá vliv..

• Po letech...
Odesláno

Na této stránce:

Můj odkaz

a i jinde v tomto obchodu píší, že quartzový strojek vydrží max 30 let a jak je z obrázků patrno mají přehled o tom, že existují i strojky highend.

Tvrdí, že odejde elektronika. Proto vznáším dotaz na experty tohoto fóra, jaká část elektroniky může pravděpodobně odejít? Krystal, křemíkový obvod nebo snad kondenzátory. Dost by mě to zajímalo.

• Po letech...
Odesláno

Chtěl bych se zeptat, jak to je ve skutečnosti s výdrží quartzových hodinek. Měl jsem hodinky Festina, model Tour de France 2003, najednou s nima začínaly být problémy. V servisu (v Koscomu) mi řekli, že už odcházejí, a že výměna vnitřností je nesmysl...

Takže výdrž byla asi tak 15 let (nepamatuji si přesně).

Ale prostě mě zajímá, když si chci koupit starší quartz hodinky, jak staré by měly maximálně být, aby se zítra nerozbily.

Odesláno

Tohle bude individuální, mám Omega quartz staré 50 a fungují, ten samý model má už modul po 32 letech vyměněný. Tady je takový malý příběh hodinek.

"Ahoj, ano, můj táta byl kdysi dávno hodinář a byl jedním z prvních prodejců hodinek Omega ve Velké Británii, jedny z nich (Marine Chronometer Megaquartz 2.4 MHz) měl vystavené. Hodinky se mu tak líbily, že se rozhodl si je nechat (proto neměly krabičku) a nosil je pravidelně asi do roku 1995. Ve stejné době měl také chronograf chronoquartz (Albatros) a nosil je i nadále. V roce 2006 vzal Marine Chronometer k Johnu Whitesovi do Londýna, aby ho nechal opravit, protože přestal fungovat poté, co ho nenosil více než deset let. Kompletně ho zrestaurovali a od té doby funguje!!!"

Odesláno

Mě u Certin vyměnily v Koscomu strojek po 10ti letech za velmi přátelských 1700kč, ale je to už dalších 10 let zpátky... Vzhledem k ceně novejch to nebylo zase tak strašný. Bylo mi v tu dobu jasný, že už jsou malý a nosit je asi nebudu, ale za těch 10 let na ruce za všech okolností si to zasloužily.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...