Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolegáčkové, prosím o názaory k výběru společenských hodinek mezi uvedenými typy. Stejný strojek, datum na šestce, Stowa průměr 40 mm a celkově trochu decentnější, Archimede průměr 42 mm a trochu výraznější. Díky.

Odesláno (upraveno)

Já jsem před časem řešil podobné dilema a nakonec jsem to vyřešil úplně jinou značkou :)

Ale bližší mi byly (a vlastně stále jsou) Arcadie, těžko říct proč. Možná Antea na mě působí trochu moc..."oldskůlově"?

Edit: moc pěkné živé fotky má Kubson tu, ale to asi víš i beze mě.

Upraveno uživatelem jorix
Odesláno
Archimede průměr 42 mm a trochu výraznější.

Ať je současná móda jaká chce, tak společenské hodinky mají být menší a decentní. A v tomto srovnání je to Stowa.

Odesláno

Stowa Antea má myslím průměr 39 mm.

Z těchto dvou bych volil Archimede, ale zvážil bych i Stowa Marine Automatik, ty se mi osobně líbí víc než oba uvedené modely. Ale jsou dost retro, a to asi nehledáš.

stowamarine500eurpj0.jpg

Odesláno
Stowa Antea má myslím průměr 39 mm.

Z těchto dvou bych volil Archimede, ale zvážil bych i Stowa Marine Automatik, ty se mi osobně líbí víc než oba uvedené modely. Ale jsou dost retro, a to asi nehledáš.

No a je to skoro dalších pět litrů navíc...

Odesláno
Ať je současná móda jaká chce, tak společenské hodinky mají být menší a decentní. A v tomto srovnání je to Stowa.

Souhlasím, ale roli hraje i tloušťka, kterou má Archimede taky pod 10 mm. Kamarád má Oris Artelier Pointer Day s průměrem 45 mm, ale díky tloušťce necelých 11 mm nijak do košile nepřekážejí.

Odesláno

Ja mám tiež Arcadie, moje skúsenosti sú napr. tu:

http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&amp...st&p=214768

V tom vlákne nájdeš viac info o Arcadiách...

Stowa Antea sú tiež podľa mňa veľmi pekné a kvalitné hodinky. Rozhodovanie je to neľahké...

Na Arcadiách mne osobne však imponuje viac práve ten väčší priemer 42mm, ktorým upútávajú popri svojej kráse klasiky a jednoduchosti...

Môj názor je ale možno ovplyvnený mojou výškou a váhou... :rolleyes: (185/100 :wacko: ) a okrem toho si myslím, že chlapovi v obleku

(aj bez ;) ) pristane kus peknej "mašiny" na ruke.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

a pro me arcadia-chystam i recenzi tak pokud si tyden pockas...

Odesláno

To Leclerc und Kejklik. Pánové, má Stowa 39 mm, nebo 40 mm jak uvádí výkres na jejich stránkách?! Ď. (V tuto chvíli mirně vede černá Antea).

Odesláno
To Leclerc und Kejklik. Pánové, má Stowa 39 mm, nebo 40 mm jak uvádí výkres na jejich stránkách?! Ď. (V tuto chvíli mirně vede černá Antea).

No na jejich stránkách mají u popisu 39 mm wide... na tom výkrese, těch 40 mm je rozměr od-do zlomu nožiček... řekl bych.

Každopádně, ten milimetr nehraje roli.

Na obrázku je to dobře vidět.

Odesláno

Mě to přijde jako každej pes jiná ves. Subjektivně bych hned zvedl ruku pro Stowu, ale v tomto konkrétním případě bych znovu zvolil Oris Classic Date, což možná nechceš slyšet :whistling:

Za mě Archimede.

Odesláno

Hlasuji pro STOWA - sám o ní už dlouho přemýšlím, ale protože preferuji ruční nátah, volil bych ANTEA KS. Ale uvidím, co nakonec koupím, těch hodine je tolik :helpsmilie: momentálně vede STOWA MO.

Odesláno

Pro mě je tohle taky dilema. Vybírám zrovna hodinky "stejné kategorie" k obleku a ve výběru jsou i tyhle dvoje. Zatím pořád vybírám, jednoznačně rozhodnutý nejsem...Oboje jsou good, mírně vede ale Stowa

Odesláno

Tak začínám mít s těch pozitivních reakcí a doporučení na Arcadie pocit, že ty Stowy pomalu přestávají mít pomalu navrh...je to hrozné... :huh:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...