Přejít na obsah

Longines Hydroconquest vs. Oris Aquis


Doporučené příspěvky

Tyhle dotazy se tady celkem dost často opakují a někteří mají tendenci pak ostatním vysvětlovat, co je hezké a co není.

Tím netvrdím, že to teď někdo přede mnou udělal (to jenom aby nedošlo k nedorozumění).

Design a jeho vnímání je naprosto individuální věc a každý má jiný vkus, proto je hodinový svět tak rozmanitý.

No a pak je tu technická stránka věci a tady si dovolím souhlasit s @ducenstvo78 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Značky obě super, čistě pro mne má značka Longines maličko lepší nádech. Hodinky, Oris jsou trochu víc potápkovější, toolovější a je možnost inhousu. Já bych šel do Longines, fungujou mi tam větší emoce než u Oris. Emoce jsou důležitý, vybírej srdcem. Když Ti je vybere mozek, stojí to za prd.

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto je sporné,neboť jsem již pár roků s LHC velmi spokojený.Ale bratranec nosí Orisky a musím uznat, že to jsou krásné hodinky a neměl bych problém je zkusit.Co Ti poradit?Jednoduché.Vyzkoušej oboje.Zde se dá levně nakoupit oproti AD,ten či onen kousek.Vyzkoušíš,pár týdnů,popř. měsíců ponosíš a pak určíš které jsou nej pro Tvoji maličkost.Může se stát,že zůstanou třeba oboje.

Ono radit Ti je docela ošemetné, neboť každému se líbí něco jiného.100 lidí,100 chutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mlsoun1 Já myslím, že to ošemetné není. Neboť otázka, kterou zakladatel vlákna položil zní takto:"Dobrý den, co byste si vybrali Longines Hydroconquest nebo Oris Aquis?"

Tedy se ptá na NAŠE preference, a nechce (jak nepřesně chápeš a píšeš), abychom mu s výběrem poradili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen bych si dovolil poznamenat, že i poznatky ohledně vzhledu jsou třeba konkrétně pro mě důležité(tím nemyslím že se tu budeme hádat jestli jsou hezčí Oris nebo Longines).Díky téhle komunitě a jejich členům, kteří dokáží někdy trefně okomentovat i vzhled hodinek, jsem se třeba i já částečně utvořil a nevzal bych si dnes na ruku ani to, po čem jsem před pár roky jen snil.Mohu těm všem členům zde,  jenom poděkovat, že dnes nenosím na ruce třeba hodinky DIESEL.

Zrovna Oris.. nedávno jsem toužil tak zaslepeně, že jsem normálně přehlíd, to jejich uchycení řemínku.Snad mi bude aspoň omluvou, že jsem chtěl kovotah.Před nešťastnou koupí(subjektivní názor),mě vlastně zachránil, úplně náhodný komentář o nevzhledném uchycení tahu u Orisu.Takže tím chci za mě jen říct, komentujme vzhled, jelikož to někdy může být i víc, než vidíme..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz byl primarne cileny na vzhled Oris Aquis vs LHC a kdo by si jake a proc vybral pro me je zajimave ze vetsinou Oris Aquis jsou vnimany jako tool hodinky a prijde mi zajimave porovnani dvou hodinek a komentare jake a proc se mu vice libi, protoze kazdy ma jiny vkus a libi se mu na hodinkach zajimave detaily, ktery by nekoho jineho ani nenapadly a po precteni komentare se muze pohled na dany model zmenit a vice premyslet o detailech o kterych hodinky jsou.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někteří už vědí a pro ostatní to rád zopakuji, proč si myslím že LHC nejsou pěkné hodinky. 

1. Na první pohled obří číslice, kdy chybějící číslice 3 je nahrazena datem, dělá ciferník značně opticky nevyvážený. Když už tam chtěli takový kobyly, měli tam dát už i tu trojku a datum naškolit mezi čtyřku a pětku. 

2. Některé modely maji na cifru dva indexy a to tečku po obvodu a čárku blíže ke středu, což ještě s indexy na lunetě už je velkej kolotoč.

3. Tvar ručiček zejména té hodinové. 

4. Tvar pouzdra, podle mě disproporční. Moc materiálů na nožkách a přitom pouzdro není až tak vysoké a pak to působí jak lívanec.

5. Ochrana korunky je taky přehnaná a ten zářez na korunce samotné je taky hnusnej.

6. Tah je po celém obvodu stejně široký a u spony se nezužuje, což by bylo pohodlnější na nošení (vyčtena informace, kdyžtak mě opravte)

Jinak nové GMT verze LHC jsou pěkné, tam už výše zmíněné věci krom hodinové ručičky odstranili a dá se na to i koukat.

 

Upraveno uživatelem Jackie Treehorn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...