Kasprik Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Dobrý den. K ježíšku si chci udělat radost nákupem nových automatů. Jelikož hodinkový svět zase tak nesleduji, jsem spíše tichým členem, tak jsem po dlouhé úvaze a procházení výběr zúžil na dva modely a to Longines Spirit 42 mm-modré a Oris Big Crown ProPilot 41 mm-modré. S těmito hodinkami nemám žádnou zkušenost. U Orisů se mi líbí pouzdro, ale strojek, co jsem pochopil, je horší než u Spiritů. Spirity jsou skoro ideální, ale nevím pořádně, zda je ten jejich strojek spolehlivý. Nebo jestli existuje nějaká alternativa do 60 tisíc? Pouzdro do 42 mm, vyloženě max je 43 mm. Jednoduchý číselník, který nemusí mít ani komplikaci v podobě datumovky, stejně na to nevidím. WR aspoň 100 m, safír s antireflexem a arabské číslice velkou výhodou. Slušná lumi. Existuje prosím něco podobného od jiné značky? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Na ty Spirity bacha, maji strasne dlouhe nozky. Bez si je nekam vyzkouset. Pokud nemas ruku tak 19-20cm, tak bych volil spis 40mm. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října (upraveno) Asi to nechceš slyšet, ale přihodil bych dvacku a šel do Nomosů. In-house, pecka stroj… Spojil bych s návštěvou manufaktury v Glasshütte a nakoupil v místním obchůdku. Předpokládám, že chceš modré, takže tohle je můj tip Upraveno 14. října uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Ja, jen bacha na to, ze jeden strojek je lepsi nez ten druhy. Jsou rozdilne v rezerve natahu. Ale v jednom pripade jde o ETA 2892 a v druhem pripade o Sellitu SW200-1. Eta ma vetsi rezervu a Sellita zase vice kamenu. Sellity v Orisech jsou spolehlive a bezproblemove, Ety "jako koncernove inhousy" v Longinech to same. Ale co je tady lepsi.. Souhlasim asi s tim pridat dvacku a vybirat uz inhousy. Ten 120hod u Orisu je pecka. Oris 400, ted ho vychytali - myslim tezsi rotor - ma oznaceni 400/2. Tam bych hledal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Tak Eta 2892 je o triedu vyšší level ako SW 200 (klon 2824) a počet kameňov je nepodstatný. Nič proti Orisu, ale ak Oris, tak in-house. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října (upraveno) před 20 minutami, Campino napsal: Tak Eta 2892 je o triedu vyšší level ako SW 200 (klon 2824) a počet kameňov je nepodstatný. Nič proti Orisu, ale ak Oris, tak in-house. OK, sw200 a eta 2824 jsou xy let proverene strojky. 2892 je podstatne mladsi. I kdyz ano, je spolehliva a da se rici, ze uz i proverena. Ale porad se bavime o uplne zakladnich strojcich v nabidce. Nejak mi unika tve tvrzeni, ze je eta 2892 o tridu vys.. sorry. A pocet kamenu podstatny je. Jde o konstrukci, slozitost, komplikace. Ne uplne o kvalitu nebo presnost. Ale o komplikace a o ty nam jde ne? Upraveno 14. října uživatelem Postal80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
digiMonster Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října čo tak Hanhart pred mesiacom predstavil pekne pilotky čisto puristicky dizajn PREVENTOR HD12 39mm mrkni sa na ne majú všetko čo si popisoval a ešte ušetríš majú ich aj v peknej modrej farbe PIONEER Preventor HD12™ schwarz - Hanhart Chronographen 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října (upraveno) před 19 minutami, Postal80 napsal: OK, sw200 a eta 2824 jsou xy let proverene strojky. 2892 je podstatne mladsi. I kdyz ano, je spolehliva a da se rici, ze uz i proverena. Ale porad se bavime o uplne zakladnich strojcich v nabidce. Nejak mi unika tve tvrzeni, ze je eta 2892 o tridu vys.. sorry. A pocet kamenu podstatny je. Jde o konstrukci, slozitost, komplikace. Ne uplne o kvalitu nebo presnost. Ale o komplikace a o ty nam jde ne? Diskutujeme, neprieme sanechce sa mi to hľadať, ale 2892 je podstatným vylepšením 2824, hojne do dnes využívaným aj mimo Swatch group, predovšetkým pridaním nástavieb chronografu príp. Gmt…, takže za úplne základný kaliber by som ho nepovažovala na margo kameňov.. ich počet síce vypovedá o zložitosti (počte dielov) ale keď sa bavíme o trojručných kalibroch, niektoré dnešné “in-house” majú povedzme 21 kameňových uložení a tiež ich možno považovať za “základné” kalibrevývoj ide rýchlo vpred a to čo bolo pred 5 rokmi komplikované, dnes už tak nie je, a kvalita je predsa merateľná práve presnosťou a dlhovekosťou, takže ide vlastne o všetko Upraveno 14. října uživatelem Campino 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října před 11 minutami, Campino napsal: Diskutujeme, neprieme sanechce sa mi to hľadať, ale 2892 je podstatným vylepšením 2824, hojne do dnes využívaným aj mimo Swatch group, predovšetkým pridaním nástavieb chronografu príp. Gmt…, takže za úplne základný kaliber by som ho nepovažovala na margo kameňov.. ich počet síce vypovedá o zložitosti (počte dielov) ale keď sa bavíme o trojručných kalibroch, niektoré dnešné “in-house” majú povedzme 21 kameňových uložení a tiež ich možno považovať za “základné” kalibrevývoj ide rýchlo vpred a to čo bolo pred 5 rokmi komplikované, dnes už tak nie je, a kvalita je predsa merateľná práve presnosťou a dlhovekosťou, takže ide vlastne o všetko Asi myslis Pamy ala strojky 19, 21 sutru. jo vsak jo, tohle tema asi neroseknem a ani to o tom neni.. Nastavby chrona byly i na 2824. A navic 2824 je podstatne robustnejsi strojek, uz se to tu resilo. Videl jsem mas krasne kousky ve sbirce! Jen tak dale, palec nahoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října před 2 minutami, Postal80 napsal: Asi myslis Pamy ala strojky 19, 21 sutru. jo vsak jo, tohle tema asi neroseknem a ani to o tom neni.. Nastavby chrona byly i na 2824. A navic 2824 je podstatne robustnejsi strojek, uz se to tu resilo. Videl jsem mas krasne kousky ve sbirce! Jen tak dale, palec nahoru Ďakujem peknetešme sa z toho čo máme a pozerajme dopredu, vždy je čo objavovať 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října před 45 minutami, digiMonster napsal: čo tak Hanhart pred mesiacom predstavil pekne pilotky čisto puristicky dizajn PREVENTOR HD12 39mm mrkni sa na ne majú všetko čo si popisoval a ešte ušetríš majú ich aj v peknej modrej farbe PIONEER Preventor HD12™ schwarz - Hanhart Chronographen Zakecali jsme tady digiMonstra.. ty Hanharty jsoy bomba. Resp. vsechny modely te znacky mi prijdou nejak sexy. Tam bych taky mrknul. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října (upraveno) před 45 minutami, Postal80 napsal: Asi myslis Pamy… Ono to nie je len Panerai, ale v podstate viaceré značky v portfóliu Richemont group, každou z nich označované ako “in-house”( u Baume-Mercier ako “Baumatic”, u IWC ako “IW32111”)…pričom ide o korporátny kaliber z dielní Val Fleurier,fabrikou vlastnenou Richemontom.. ale to myslím viešaj Swatch má svoju Etu, aj keď značkami v nižšom segmente uvádzanú pod rôznymi názvami, aspon sa netvária ako in-house ale ako vravíš, toto vlákno patrí Kasprikovi a táto debata sem až tak nepatrí, tak nech si vyberie niečo pekné s čím bude spokojný Upraveno 14. října uživatelem Campino 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října No kámoš Richemont vs Swatch. Jasně ve Swatch jsou znacky - to jsi myslel asi tím nižším segmentem - jako Tissot, Certina, Mido, Hamilton ( nic proti nim, poslední dvě třeba úplně super, myslím poměr cena výkon) - ale taky Glashütte. GLASHÜTTE Original.., a sorry ten strčí celý Richemont včetně IWC do každé kapsy.. Až tedy na JLC a Lange, ale to už jsme úplne - ale úplně !! - jinde. To uz jsou jine inhousy než Val Fleurier. Ale to už jsme fakt v jimen téma, než na co se ptal @Kasprik. V té cenové mi přijdou super Hanhart, jsou nějak jiné než ten zbytek.. a stále tvrdím přidat dvacku a jít do Oris 400. Tam budeš na cca 80, a dle mě nic lepšího nevymyslis. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Ono taky začínat s 60litry je super! Máš fakt možnosti, já míval Timexy 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října před 12 minutami, Postal80 napsal: a stále tvrdím přidat dvacku a jít do Oris 400. Tam budeš na cca 80, a dle mě nic lepšího nevymyslis. Těsně pod 80 jsou ty Nomosy, co jsem dával výš. A upřímně, Nomos je vnímaný úplně jinde než Oris (při vší úctě k té značce, kterou mám taky rád). 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Jj, promiň. Souhlas. Nomos je vata.. Ze všeho z Glashütte ucurkavam před 2 minutami, redd napsal: Těsně pod 80 jsou ty Nomosy, co jsem dával výš. A upřímně, Nomos je vnímaný úplně jinde než Oris (při vší úctě k té značce, kterou mám taky rád). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Kasprik píše, že hodinkový svět moc nesleduje. Takže si nemyslím, že mu trhají žíly počty kamenů, in-house nebo off-house strojky. Longines Spirit jsou krásné a skvělé hodinky. Mají všechno, co jen tichý pozorovatel mechanických hodinek může chtít. Longines má oproti všemu ostatnímu zde zmíněnému i machrindex a zaplesají nad nimi i absolutní neznalci. Můj názor...vyzkoušej na ruce Longines Spirit, ať máš jasno, a pokud sednou, běž do nich. 1 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Vždyť Longines mají skoro v každém nákupáku IMHO, machr index mají jen vintage Longines… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasprik Odesláno 14. října Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Pánové děkuji za plodnou diskuzi. Určitě je dobře slyšet odborníky. Rozpočet navýšit můžu, ale přes 80 uz nepůjdu. Jde o to, že zatím nemám tu pravou hodinkovou nemoc. Líbí se mi jednoduchost. Zápěstí mám 18.5. Kouknu na vše, co jste uvedli. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října (upraveno) Pořád čekám co se tu objeví za alternativní možnosti a mimo Hanhartu nic. Popravdě jsem také na nějaké moderní pilotky v souladu se zadáním nepřišel. Možná Hamilton, ale ty mají většinou dost vintage nádech. Za sebe bych taky doporučil Spirity ve 40mm, hlavně kvůli datumovce, nebo zajímavé bronzové Propiloty. Upraveno 14. října uživatelem petr4612 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se