Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

EU regulace je ale především uvnitř, ne ven. Takže i kdyby jsi nakrásně chtěl zjednodušit amíkům přistup na EU trh, tak musíš změnit vnitřní pravidla administrace. Nemůžeš prostě říct naše pravidla platí pro všechny firmy na trhu, kromě americkejch 

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

tak mi řekni podnikatele, který by byl proti...bohužel unijní firmy to musí splňovat...vždyť ty nařízení jsou šílený. A pak čteš jak přesun výroby do us, je proti tomu procházka růžovým sadem. Samozřejmě i já se směju, kdo v us továrnách bude pracovat...ale podívejme se do zrcadla...kdo pracuje v těch našich továrnách? Bulhaři, Rumuni, Nepálci a pod...

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

ale já neříkám jestli je to dobře nebo špatně 🙂 jenom, že když deal bude o clech, tak ho můžeš uzavřít dnes. Pokud bude ale o jednodušším přístupu na trh, tak to je běh na dlouhou trať 

P.S. to kdo v továrnách bude pracovat, je drobnost. Když na to přijde, tak si amíci můžou dovézt lidské zdroje půlky Mexika lusknutím prstu. Ale postavit fabriku není záležitost 2-3 let. Takže jsem upřímně zvědavej, jak se s tim velký kluci poperou. Ale aspoň se uvidí kterej ceo si zaslouží bonus 🙂

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Dokážu si představit, že v případě napadení nějaké země NATO by se nejdříve vytvořila parlamentní komise, za účelem vyšetření, zda k napadaní došlo v souladu s mezinárodním právem.... EU je prostě odepsané společenství, naprosto nefunkční, kde zkrachuje i výrobce baterií, což snad ani nejde při dnešní poptávce.

Upraveno uživatelem Josef01
  • Dát hlas 3
Odesláno
před 59 minutami, Ajaj napsal:

ale já neříkám jestli je to dobře nebo špatně 🙂 jenom, že když deal bude o clech, tak ho můžeš uzavřít dnes. Pokud bude ale o jednodušším přístupu na trh, tak to je běh na dlouhou trať 

P.S. to kdo v továrnách bude pracovat, je drobnost. Když na to přijde, tak si amíci můžou dovézt lidské zdroje půlky Mexika lusknutím prstu. Ale postavit fabriku není záležitost 2-3 let. Takže jsem upřímně zvědavej, jak se s tim velký kluci poperou. Ale aspoň se uvidí kterej ceo si zaslouží bonus 🙂

Pokud se nezmění fungování vnitřního trhu tak je to konec Evropy. Ale ve všem .., energie, finance, dotace, migrace, finanční trh, regulace, rozhodování…. Co oblast to průser. Optimizmus v řešení? U mě nula.🫣

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Nekde jsem cetl vetu: pokud se nejaky stat rozhodl uvalit cla a sam si tak nafackovat, neznamena z v ramci odpovedi musim udelat to same a zacit se fackovat taky... zacinam verit, ze nejlepsi odpoved evropy by byla vyprdnout se na nejaka mala velka tlusta fikana odvetna opatrena, ale spis zacit resit vnitrni starosti... a vnitrni prekazky.. to by byla nejlepsi odpoved... starat se o sebe...

• Like 1
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, petr_cha napsal:

.. tak jaka bude odpoved evropy... Screenshot_20250406_101321_X.jpgScreenshot_20250406_102159_Chrome.jpg

Vondro, takže místo toho, aby tady bylo prostředí pro firmy, aby konkurovali americkým tak jednoduše danit, sosat, rozkrást a dotovat zemědělce a nabírat nový úředníky. Bravo

A nezapomeň ještě zařídit vyšší clo na čínský auta.

Upraveno uživatelem Humanzero
Odesláno

O amazonu a nizkych danich se mluvi roky.. zdali ted z toho behem mesice (tento tyden by mela byt jen odpoved na ty prvni autocla, na reciprocni cla by snad mela byt odpoved EU do konce mesice) neco spichnou, to vi jen panbuh.. :-)

Spis jestli zrovna tedka brat obchod, pokud mozna prijde recese... Screenshot_20250406_124146_Chrome.thumb.jpg.017de9fffd6f4f1725c23d9c31628066.jpg

Odesláno

Dnes od 13 hodin začíná spot -2,65 Kč, takže zapínám 40 kW odběr a jdu si vydělat svých 65 Kč za 2 hodiny :)

Odesláno

Myslím, že do svých troj a viceclenek pořád zapomínáme dodat jednu dost podstatnou proměnnou a to generátor náhodných čísel 😆

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 51 minutami, petr_cha napsal:

O amazonu a nizkych danich se mluvi roky.. zdali ted z toho behem mesice (tento tyden by mela byt jen odpoved na ty prvni autocla, na reciprocni cla by snad mela byt odpoved EU do konce mesice) neco spichnou, to vi jen panbuh.. 🙂

Spis jestli zrovna tedka brat obchod, pokud mozna prijde recese... Screenshot_20250406_124146_Chrome.thumb.jpg.017de9fffd6f4f1725c23d9c31628066.jpg

Ale Amazon není monopol....budou teda danit Alibabu, Temu a spol??

Ale logiku asi vynechat že?

Upraveno uživatelem Humanzero

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...