Prochy68 Odesláno 6. listopadu Nahlásit Odesláno 6. listopadu před 29 minutami, Humanzero napsal: Co kupuješ? za mě to je pořád málo...odstřelili mi DUOL, tak jsem přikoupil...čísla dobrý dobrý, ale pořád ty byla bla AI vás zničí Všechno co mám a je dole přikupují. Duol taky 1
Prochy68 Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu Proc? Ctvrtek, patek jsem nakupoval, dneska budu prodavat
petr_cha Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu Jak se tomu rika, kdyz roste zlato i akcie ve stejnou dobu? Silenstvi? :-)K-shaped economy stress... rozeviraji se nuzky.. mezi odvětvími, mezi chudymi (zasazenymi tarify) a bohatými, mezi ocekavanim inflace a soubeznym snizovanim sazeb... bude blazinec :-)https://finance.yahoo.com/personal-finance/banking/article/what-is-a-k-shaped-economy-and-whats-causing-the-divide-213458866.htmlhttps://www.forbes.com/sites/tylerroush/2025/11/05/wall-street-warns-of-k-shaped-economy-heres-what-to-know/ 2
Ajaj Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu V 6. 11. 2025 v 12:54, Ajaj napsal: shi.t, měl jsem tam toho 3/4míče nechat. Mohlo bejt na šáňo… další boost, ale už jdu ven
Humanzero Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu před 2 hodinami, Prochy68 napsal: Proc? Ctvrtek, patek jsem nakupoval, dneska budu prodavat Pro mě jako long je propad 2dny málo na dokup Pro tebe žně 1
Humanzero Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu (upraveno) před 2 hodinami, petr_cha napsal: Jak se tomu rika, kdyz roste zlato i akcie ve stejnou dobu? Silenstvi? K-shaped economy stress... rozeviraji se nuzky.. mezi odvětvími, mezi chudymi (zasazenymi tarify) a bohatými, mezi ocekavanim inflace a soubeznym snizovanim sazeb... bude blazinec https://finance.yahoo.com/personal-finance/banking/article/what-is-a-k-shaped-economy-and-whats-causing-the-divide-213458866.html https://www.forbes.com/sites/tylerroush/2025/11/05/wall-street-warns-of-k-shaped-economy-heres-what-to-know/ nevázané finanční obžerství To je z toho, že je za měsíc vytištěno bankovek víc než sraček za celý století Upraveno 10. listopadu uživatelem Humanzero 1
Prochy68 Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu před 2 hodinami, Humanzero napsal: Pro mě jako long je propad 2dny málo na dokup Pro tebe žně Tolik to zase nevylitlo aby byly žně
Humanzero Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu pěkně se nám to houpe nahoru dolu teď snad jistota jen kovy
petr_cha Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu Prepalena životnost chipu v AI byznyse? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-akcie-fondy-technologicke-firmy-kouzli-s-ucetnictvim-varuje-slavny-investor-291421
petr_cha Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu A zajimava pripominka k tem prodlouzenym životnostem.. prinese AI dostatecne rychle zisky nebo ji drive dozenou Capex vydaje a ucty za elektriku... ?
Kotlick Odesláno 13. listopadu Nahlásit Odesláno 13. listopadu 1) Já jsem četl o prodloužení životnosti v jiné souvislosti a to s výrobci čipů. Že to může být spíš riziko pro AMD, Nvidii, Intel atd. protože to prodloužení životnosti nikdo nečekal a je prý reálné. Nevím, jak jsem koupil, tak prodávám. 2) Elektřina bude problém, všude nejen v USA, už se poohlížím po firmách které z toho budou profitovat. Má to ale jeden háček, pokud se nezačnou mohutně stavět zdroje, tak příjde regulace a to bude špatné. No snad si to technologické firmy uvědomují a začnou investovat i do el. infrastruktury a zdrojů.
petr_cha Odesláno 13. listopadu Nahlásit Odesláno 13. listopadu To dava smysl.. bud to prodlouzeni je realne a pak utrpi výrobci.. nebo neni realne a pak utrpi poskytovatele AI a cloudu, takze potencialni prusvih, tak jako tak.. :-) muj tip je, ze porostou raketove naroky, takze chipy budou moralne rychle zastaravat na strane odberatelu..Presne, ustoji to vyrobci elektriny (opet masivni vydaje a diskuse o druzich ciste vyroby elektriny) a vystreli, nebo to za chvili bude znarodneny a plne regulovaný sektor :-) ktere usa producenty ele drzite? Uz je asi pozde naskocit, co? Zbrojovky mi utekly, elektrina utekla... jedine energie, co jsem zkusil byla shellka a mezitim vystrelilo spise BP.. CEZ jsem nechtel riskovat, protože ten prodej zas bude urcite nejakej osvindlovanej a na bezny vysledky uz je drahej... proste nic moc :-)
Humanzero Odesláno 13. listopadu Nahlásit Odesláno 13. listopadu Před hodinou, petr_cha napsal: To dava smysl.. bud to prodlouzeni je realne a pak utrpi výrobci.. nebo neni realne a pak utrpi poskytovatele AI a cloudu, takze potencialni prusvih, tak jako tak.. muj tip je, ze porostou raketove naroky, takze chipy budou moralne rychle zastaravat na strane odberatelu.. Presne, ustoji to vyrobci elektriny (opet masivni vydaje a diskuse o druzich ciste vyroby elektriny) a vystreli, nebo to za chvili bude znarodneny a plne regulovaný sektor ktere usa producenty ele drzite? Uz je asi pozde naskocit, co? Zbrojovky mi utekly, elektrina utekla... jedine energie, co jsem zkusil byla shellka a mezitim vystrelilo spise BP.. CEZ jsem nechtel riskovat, protože ten prodej zas bude urcite nejakej osvindlovanej a na bezny vysledky uz je drahej... proste nic moc Jediný smysl má vše spojené s jadernou výrobou. Proto M6 do toho už několik měsíců tlačí penize. Všichni budou chtít spolehlivý zdroj bez výkyvu výroby .
Maro Odesláno 13. listopadu Nahlásit Odesláno 13. listopadu @petr_cha Colt bych řekl, že se pořád ještě dá, ne? divi nebyla kdovijaka a na to, že zahájili zpětný odkup akcií, tak ta cena taky zatím moc neposkocila a teď to dokonce spíš klesá. Tam by mohl byt jeste potenciál, nebo?
Kotlick Odesláno 13. listopadu Nahlásit Odesláno 13. listopadu Jo Colt přikupuju z dividend. Skoupili co šlo a co jim nevyfouklo CSG. Vidím tam velký dobrý...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se