Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 hodinami, petr_cha napsal:

Mereno cistou psychologii davu, tak je jeste jeden pokus vyskocit.... muze to zpovykovane zhypovane stribro stahnout sebou dolu i to normalni zlato?

..pokud ano, pak dalsi na rade je BTC... nynii propad a pak dalsi hype namisto kovu.. jen ho dobre chytit..

jo kdyby clovek vedel jak to dopadne :D ja naskocil do zlata pozde (v rijnu), a kdyby ted melo vyrazne padnout a pak se zvedat pomalu, tak by me to na...stvalo (hlavne v pripade ze bych ty penize ze zlata potreboval najednou ze)

Odesláno
V 26. 1. 2026 v 16:00, Jehlan napsal:

Zde vykupují stříbro 1oz 2480,-  (3230,- prodej)  

Nejnižší cena Wiener Philharmoniker 1 Oz Stříbrná investiční mince: 3230 Kč

jestli to chápu správně je to 79,74 kč/ gram (103,85 kč )

Ne že bych chtěl pustit celou pozici, ale objevil se pozemek, tak bych přetavil stříbro za 350 na cash 🤔

Znáte někdo lepší výkup ?

zkousel tam nekdo prodat nejake stribro? ty mince nechapu, ze maji (v tydnu meli) vykup snad o 700kc vic nez ruzne konkurence?

Odesláno

Ohledně akcií, komodit a dalších finančních instruktů musíme zahrnout konstantu T, jako Trump. A to je konstanta chaos. Takže všechny ty grafy, které fungovali, pomáhali a napovídali, jsou k ničemu. Trhy můžou během dne mít protichůdné tlaky, takže předvídatelnost je velké zero. 

Prodal jsem průběžně všechny software firmy, držím už jen menší pozici v MSFT. Posílil jsem komunikace, zbrojní, tabák a finanční instituce. Větší odolnost+většinou vysoká divi. Posiluju hotovost v cizí měně, vyhlížím cz dluhopisy.

Nově budování pozice v JEDI a posilování nuclear.

• Like 2
Odesláno

Hele, kdybyste chteli zkusit nejaky kratkodoby (v radu mesicu) zhodnoceni par set tisic, s tim, ze jste smireni s potencialni ztratou poloviny az cely castky, do ceho byste sli? Takovej jako trosku “sofistikovanejsi” gamble. Nepiste Tisport:) 

Odesláno
před 15 minutami, Micey napsal:

Hele, kdybyste chteli zkusit nejaky kratkodoby (v radu mesicu) zhodnoceni par set tisic, s tim, ze jste smireni s potencialni ztratou poloviny az cely castky, do ceho byste sli? Takovej jako trosku “sofistikovanejsi” gamble. Nepiste Tisport:) 

To by mohl být třeba BTC, teď by se dal chytit za dobrou cenu. 

Odesláno
před 30 minutami, Micey napsal:

já navrhuju skořápky, nemusíš čekat pár měsíců

• Haha 1
Odesláno
před 2 hodinami, Humanzero napsal:

Ohledně akcií, komodit a dalších finančních instruktů musíme zahrnout konstantu T, jako Trump. A to je konstanta chaos. Takže všechny ty grafy, které fungovali, pomáhali a napovídali, jsou k ničemu. Trhy můžou během dne mít protichůdné tlaky, takže předvídatelnost je velké zero. 

Prodal jsem průběžně všechny software firmy, držím už jen menší pozici v MSFT. Posílil jsem komunikace, zbrojní, tabák a finanční instituce. Větší odolnost+většinou vysoká divi. Posiluju hotovost v cizí měně, vyhlížím cz dluhopisy.

Nově budování pozice v JEDI a posilování nuclear.

Myslíš proměnnou T, nikoliv konstantu.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 4 minutami, geometr napsal:

Myslíš proměnnou T, nikoliv konstantu.

Ano máš pravdu. Konstantu jsem myslel ve smyslu, stálosti a neměnnosti v současném rozhodování. Ve smyslu hodnoty máš pravdu, váha (číslo) je pokaždé jiné asi podle medikace. 

Odesláno

Vcera som prikupil btc a dnes to zasa padlo na hubu… Ja som skratka “expert”…

Odesláno
před 5 minutami, miguel napsal:

Vcera som prikupil btc a dnes to zasa padlo na hubu… Ja som skratka “expert”…

mel bys holt prikoupit znovu :)

Odesláno

Uz sa mi v robote moji kolegovia smeju, ze porusujem prve pravidlo kazdeho investora - nikdy nedopusti stratu... A momentalne som stratil BTC takych dobrych -15% :( Holt, kupil som neskoro...

Odesláno

Nikdy nedopustit ztrátu je za mě pěkná blbost.

Jo a já bral včera i dneska 😅

• Like 1
Odesláno
Uz sa mi v robote moji kolegovia smeju, ze porusujem prve pravidlo kazdeho investora - nikdy nedopusti stratu... A momentalne som stratil BTC takych dobrych -15% [emoji20] Holt, kupil som neskoro...
Asi jsi to uspechal, ocekavane dno cca 60 kUSD....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 8 hodinami, Humanzero napsal:

PYPL výsledky 3.2.....dávám mu poslední šanci...jsem jen v lehkém mínusu, ale už mě nebaví tři roky čekat....akcie pořád do strany...

hádej co se stane až prodáš .....

Odesláno
V 31. 1. 2026 v 9:29, petr_cha napsal:

Posledni poznamka k tomu zlatu (a drahym kovum)... tento tyden jsem cetl vtipnou poznamku v diskusi pod clankem na seznamu "uz o investicich do zlata pisou i na seznamu, je nejvyssi cas prodat"... ten posledni mesic a hlavne posledni tyden to rostlo extremne... nakoupeno mam jeste jakztakz dobre (prumer 4100), ale ja opakovane neumim prodavat 🙂

... nicmene z toho co ctu, tak se "jen" zdrave oklepalo, ty fundamenty tam stale jsou a jsou platne.. sice nove jmeno sefa Fedu pusobi solidne.. ale ohlasene nakupy centralni bank plati (jen polaci ohlasili planovane navyseni drzby z 550 na 700 tun), geopoliticka nejistota plati, snaha ovlivnovat midterms plati, tlaky na snizovani sazeb pri stale hrozici inflaci plati.. kurz usd se nijak moc zazracne nevzpamatoval.. snizovani balance fedu a uvolneni likvidity to je asi jediny zmeneny trend zatim.. takze to je vlastne i duvod, proc jsem se nedokopal k plnemu prodeji, protoze podminky se az tak nezmenily, jen jsem mel v planu zkusit castecny odprodej za ty ceny a to uz je passe.. nakonec tedy stale drzim vse...

Já jsem nakonec v pátek když se to začlo trochu zvedat prodal všechny dlouhé pozice na zlatě a stříbru. Těsně před koncem obchodování jsem za zisk nakoupil něco málo zpět. Těch -30% na stříbře a -10% na zlatě v pátek večer mě prostě nenechalo v klidu.. Tak uvidíme dneska.

Shanghai prý zastavila obchodování na stříbře tak uvidíme co se stane dneska na západních trzích

Odesláno

Ja mel plan drzet zlato cele jaro a pak preskocit na BTC... ale rozjelo se to az moc rychle a ja reagoval pomalu... nahradni plan drzet zlato unor, pak pulku (2/3 prodat) pred koncem mesice a vyckavat na BTC... uvidime, zatim nic moc.. :-) aktual jeste trochu nize nez v patek... 4600...

Odesláno
před 2 minutami, petr_cha napsal:

Ja mel plan drzet zlato cele jaro a pak preskocit na BTC... ale rozjelo se to az moc rychle a ja reagoval pomalu... nahradni plan drzet zlato unor, pak pulku (2/3 prodat) pred koncem mesice a vyckavat na BTC... uvidime, zatim nic moc.. 🙂 aktual jeste trochu nize nez v patek... 4600...

No takhle sofistikovaně jsem to promyšlený neměl. Na druhou stranu jem nečekal že od podzimu udělám na stříbře 100% a zlatě 30%. Takže cajk. Zisky zpátky ve hře.

Platinu a palladium mám v lehké ztrátě, zkusím vysedět.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...