Zlý Jabko Odesláno 13. března Nahlásit Odesláno 13. března (upraveno) před 3 hodinami, Humanzero napsal: čekal jsem kdy to přijde, každopádně nalije to peníze do sektoru, kde už jsem, takže bude up, ale space x se budu vyhýbat velkým obloukem. Jako JEDI? Mě je to celý takový iffy... Edit: JEDI a podobný space etf Upraveno 13. března uživatelem Zlý Jabko
Humanzero Odesláno 13. března Nahlásit Odesláno 13. března před 37 minutami, Zlý Jabko napsal: Jako JEDI? Mě je to celý takový iffy... Edit: JEDI a podobný space etf jsem v JEDI a LUNAR......první +3, druhý +16....žádný velký pozice, ale kdyby to bouchlo up vydělám, kdyby to šlo dolů tak to nepoznám 1 1
ZJ Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března V 12. 3. 2026 v 13:42, Humanzero napsal: Samozřejmě trvá moje obscese vlastnit bankovní tituly s vysokou divi. Aktuální vítěz je BAMI s aktuálně 8,73%. Pokud se chce někdo podělit třeba i s lepší nabídkou nebudu se zlobit. Samozřejmě upřednostňuju země se smlouvou o dvojím zdanění a max 15%. BMPS - 12%
Humanzero Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března před 4 hodinami, ZJ napsal: BMPS - 12% mám od pátku
Humanzero Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března NBIS mi dělá radost +14 https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/321983-nebius-oznamil-novou-dohodu-s-metou-o-ai-infrastrukture-v-hodnote-az-zhruba-27-mld-usd
Humanzero Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března před 21 minutami, Prochy68 napsal: Prikoupil jsem KB myslíš, že nepůjde víc k 1000? mám nastaveno 1050
Prochy68 Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března před 10 minutami, Humanzero napsal: myslíš, že nepůjde víc k 1000? mám nastaveno 1050 Prvni nakup, nejak se nudim tak jsem upustil CEZ a vzal KB
petr_cha Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března Blizej se divi :-) ale taky bych spise jeste 1-2 tydny pockal, co iran... na velikonoce za 1000 kc by bylo hezke :-)
Kotlick Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března Zvažuju nákup Apple, všude slyším chválu na nový levný notebook, na Mac Studio prej jedou super lokální Ai agenti. Mohlo by jim to pomoct. Nějaké pro nebo proti?
Humanzero Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března Před hodinou, Kotlick napsal: Zvažuju nákup Apple, všude slyším chválu na nový levný notebook, na Mac Studio prej jedou super lokální Ai agenti. Mohlo by jim to pomoct. Nějaké pro nebo proti? nekoukej se na Mac....z hlediska tržeb to je plivnutí. Všichni jedou AI záleží jak to Apple zakomponuje do ekosystému a vydělá na tom....nepálí $ v infrastruktuře AI, ale tak nějak přešlapuje, dělá partnerství tu Google+Siri.... https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/320138-apple-vykazal-nejvyssi-rust-trzeb-v-1q-za-vice-nez-ctyri-roky-tazen-segmentem-iphonu#:~:text=Apple vykázal nejvyšší růst tržeb v 1Q,roky%2C tažen segmentem iPhonů | Fio banka.
Ajaj Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března Apple & AI - tohle zní rozumně: https://www.wsj.com/opinion/apples-cheap-ai-bet-could-pay-off-big-a2032a19?mod=Searchresults&pos=1&page=1 takže já bych koupil 1
geometr Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března (upraveno) Ten růst tržeb Apple - nemůže to být vyšší cenou jejich zařízení vlivem cen pamětí? Namísto zvýšení prodejů. Upraveno 17. března uživatelem geometr
Humanzero Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března V 13. 3. 2026 v 11:18, Kotlick napsal: Hoegh Autoliners ASA (HAUTO) MPC Container Ships ASA (MPCC) Orkla ASA (ORK) Sea company mám dlouhodobě v plánu...sleduju...teď díky konfliktu v Íránu čekám poklesy a pak podle situace koupím 1
Jehlan Odesláno 17. března Autor Nahlásit Odesláno 17. března (upraveno) 11:10 hod pohyb na BAACSG (N za 688) jsem zvědavý zda se EU pomůže USA (Iran), nebo zůstane stranou... ale pak je na situaci v UA sama. Upraveno 17. března uživatelem Jehlan
Humanzero Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března (upraveno) před 22 minutami, Jehlan napsal: 11:10 hod pohyb na BAACSG (N za 688) jsem zvědavý zda se EU pomůže USA (Iran), nebo zůstane stranou... ale pak je na situaci v UA sama. UA a Evropa pojede na IRIS-T, jediné s čím us asi pomáhají je starlink a awacs. Z dlouhodobého hlediska to je dobře, aby se Evropa postarala sama o sebe. Plus výzbroj na ua jde taky jenom z eu=evropské zbrojovky. Us si to způsobilo samo a s Íránem jim nepomůže nikdo, protože je to spackaný celý od počátku. Amatéři. Co taky čekat od současné us vlády...distancuje se od nich kdo může Upraveno 17. března uživatelem Humanzero 1
Humanzero Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března Udělat nečekaný úder (rozsahem jako první den), zároveň obsadit Charg, poslat do okolí lodě a čistit záliv a začít jednat. Plus dát spojencům dopředu vědět a zařídit si podporu. Trhy by to přijali jinak než dnes. 1
Jehlan Odesláno 17. března Autor Nahlásit Odesláno 17. března před 5 minutami, Humanzero napsal: UA a Evropa pojede na IRIS-T, jediné s čím us asi pomáhají je starlink a awacs. Z dlouhodobého hlediska to je dobře, aby se Evropa postarala sama o sebe. Plus výzbroj na ua jde taky jenom z eu=evropské zbrojovky. Us si to způsobilo samo a s Íránem jim nepomůže nikdo, protože je to spackaný celý od počátku. Amatéři. Co taky čekat od současné us vlády...distancuje se od nich kdo může EU je může nechat se v tom plácat a "užívat si vysoké ceny (plyn!), nebo to zkusit diplomaticky zachránit (je co ?) . Jenže diplomacie asi nedostane šanci. bude chtít vojenskou pomoc a když odmítnou, odmítne pomáhat UA s tím, že je to evropský problém. Tak či onak Evropa má prázdné sklady a konfliktů neubývá.
Jehlan Odesláno 17. března Autor Nahlásit Odesláno 17. března (upraveno) před 21 minutami, Jehlan napsal: EU je může nechat se v tom plácat a "užívat si vysoké ceny (plyn!), nebo to zkusit diplomaticky zachránit (je co ?) . Jenže diplomacie asi nedostane šanci. bude chtít vojenskou pomoc a když odmítnou, odmítne pomáhat UA s tím, že je to evropský problém. Tak či onak Evropa má prázdné sklady a konfliktů neubývá. @Humanzero/ Z dlouhodobého hlediska to je dobře, aby se Evropa postarala sama o sebe. Plus výzbroj na ua jde taky jenom z eu=evropské zbrojovky. Mým přáním je , aby se EU zaměřila pouze na UA, obnovila rychle všechny možné a dostupné lokální zdroje energie, dala stopku GD a zelenou dala produkci uhlí plynu oceli spalováků a všeho, co dosud dehonestovala. Smlouva s jižní amerikou na zemědělskou produkci a na kontinentu řepka obilí a štěpka. Vlastní produkce hnojiv (lithium máme tak třeba Li‑mediated ENRR in THF electrolyte namísto Haber-Bosch - www.nature.com/articles/s41586-022-05108-y ) Na čas, čistě z hlediska přežití. Upraveno 17. března uživatelem Jehlan 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se