Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Humanzero napsal:

čekal jsem kdy to přijde, každopádně nalije to peníze do sektoru, kde už jsem, takže bude up, ale space x se budu vyhýbat velkým obloukem.

Jako JEDI? Mě je to celý takový iffy...

Edit: JEDI a podobný space etf

Upraveno uživatelem Zlý Jabko
Odesláno
před 37 minutami, Zlý Jabko napsal:

Jako JEDI? Mě je to celý takový iffy...

Edit: JEDI a podobný space etf

jsem v JEDI a LUNAR......první +3, druhý +16....žádný velký pozice, ale kdyby to bouchlo up vydělám, kdyby to šlo dolů tak to nepoznám🙃

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
V 12. 3. 2026 v 13:42, Humanzero napsal:

Samozřejmě trvá moje obscese vlastnit bankovní tituly s vysokou divi. Aktuální vítěz je BAMI s aktuálně 8,73%. Pokud se chce někdo podělit třeba i s lepší nabídkou nebudu se zlobit😉. Samozřejmě upřednostňuju země se smlouvou o dvojím zdanění a max 15%.

BMPS - 12%

Odesláno
před 10 minutami, Humanzero napsal:

myslíš, že nepůjde víc  k 1000? mám nastaveno 1050

Prvni nakup, nejak se nudim tak jsem upustil CEZ a vzal KB 😀

Odesláno

Zvažuju nákup Apple, všude slyším chválu na nový levný notebook, na Mac Studio prej jedou super lokální Ai agenti.

Mohlo by jim to pomoct.

Nějaké pro nebo proti?

Odesláno
Před hodinou, Kotlick napsal:

Zvažuju nákup Apple, všude slyším chválu na nový levný notebook, na Mac Studio prej jedou super lokální Ai agenti.

Mohlo by jim to pomoct.

Nějaké pro nebo proti?

nekoukej se na Mac....z hlediska tržeb to je plivnutí. Všichni jedou AI záleží jak to Apple zakomponuje do ekosystému a vydělá na tom....nepálí $ v infrastruktuře AI, ale tak nějak přešlapuje, dělá partnerství tu Google+Siri....

https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/320138-apple-vykazal-nejvyssi-rust-trzeb-v-1q-za-vice-nez-ctyri-roky-tazen-segmentem-iphonu#:~:text=Apple vykázal nejvyšší růst tržeb v 1Q,roky%2C tažen segmentem iPhonů | Fio banka.

Odesláno

Apple & AI - tohle zní rozumně:

https://www.wsj.com/opinion/apples-cheap-ai-bet-could-pay-off-big-a2032a19?mod=Searchresults&pos=1&page=1

takže já bych koupil

• Like 1
Odesláno
V 13. 3. 2026 v 11:18, Kotlick napsal:

Hoegh Autoliners ASA (HAUTO)

MPC Container Ships ASA (MPCC)

Orkla ASA (ORK)

Sea company mám dlouhodobě v plánu...sleduju...teď díky konfliktu v Íránu čekám poklesy a pak podle situace koupím

• Like 1
Odesláno (upraveno)

11:10 hod pohyb na BAACSG (N za 688)🤔 jsem zvědavý zda se EU pomůže USA (Iran), nebo zůstane stranou... ale pak je na situaci v UA sama.

Upraveno uživatelem Jehlan
Odesláno (upraveno)
před 22 minutami, Jehlan napsal:

11:10 hod pohyb na BAACSG (N za 688)🤔 jsem zvědavý zda se EU pomůže USA (Iran), nebo zůstane stranou... ale pak je na situaci v UA sama.

UA a Evropa pojede na IRIS-T, jediné s čím us asi pomáhají je starlink a awacs. Z dlouhodobého hlediska to je dobře, aby se Evropa postarala sama o sebe. Plus výzbroj na ua jde taky jenom z eu=evropské zbrojovky. Us si to způsobilo samo a s Íránem jim nepomůže nikdo, protože je to spackaný celý od počátku. Amatéři🫣. Co taky čekat od současné us vlády...distancuje se od nich kdo může

Upraveno uživatelem Humanzero
  • Dát hlas 1
Odesláno

Udělat nečekaný úder (rozsahem jako první den), zároveň obsadit Charg, poslat do okolí lodě a čistit záliv a začít jednat. Plus dát spojencům dopředu vědět a zařídit si podporu. Trhy by to přijali jinak než dnes.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 5 minutami, Humanzero napsal:

UA a Evropa pojede na IRIS-T, jediné s čím us asi pomáhají je starlink a awacs. Z dlouhodobého hlediska to je dobře, aby se Evropa postarala sama o sebe. Plus výzbroj na ua jde taky jenom z eu=evropské zbrojovky. Us si to způsobilo samo a s Íránem jim nepomůže nikdo, protože je to spackaný celý od počátku. Amatéři🫣. Co taky čekat od současné us vlády...distancuje se od nich kdo může

EU je může nechat se v tom plácat a "užívat si vysoké ceny (plyn!), nebo to zkusit diplomaticky zachránit (je co ?) . Jenže diplomacie asi nedostane šanci. 🎺 bude chtít vojenskou pomoc a když odmítnou, odmítne pomáhat UA s tím, že je to evropský problém. Tak či onak Evropa má prázdné sklady a konfliktů neubývá.

Odesláno (upraveno)
před 21 minutami, Jehlan napsal:

EU je může nechat se v tom plácat a "užívat si vysoké ceny (plyn!), nebo to zkusit diplomaticky zachránit (je co ?) . Jenže diplomacie asi nedostane šanci. 🎺 bude chtít vojenskou pomoc a když odmítnou, odmítne pomáhat UA s tím, že je to evropský problém. Tak či onak Evropa má prázdné sklady a konfliktů neubývá.

@Humanzero/ Z dlouhodobého hlediska to je dobře, aby se Evropa postarala sama o sebe. Plus výzbroj na ua jde taky jenom z eu=evropské zbrojovky.

Mým přáním je , aby se EU zaměřila  pouze na UA, obnovila rychle všechny možné a dostupné lokální zdroje energie, dala stopku GD a zelenou dala produkci uhlí plynu oceli spalováků a všeho, co dosud dehonestovala. Smlouva s jižní amerikou na zemědělskou produkci a na kontinentu řepka obilí a štěpka. Vlastní produkce hnojiv  (lithium máme tak třeba Li‑mediated ENRR in THF electrolyte namísto Haber-Bosch - www.nature.com/articles/s41586-022-05108-y ) Na čas, čistě z hlediska přežití.

Upraveno uživatelem Jehlan
  • Like 1
  • Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...