Přejít na obsah

Kultovní unisex do 100?

Doporučené příspěvky

Dneska jsem se (už dost pozde) zamyslel nad tím, kolik toho vlastně je aktuálně v nabídce kultovně unisexového, co by mohl nosit otec a casem je dostala dcera jako hodinky z roku narození. Jako první mě samozřejmě napadly DJ36 a objektivně je to asi nejlepší varianta, ale jednak mi bylo vysvětleno, ze kvůli nákupům Lega pro tatínka nejsme tak solventni a hlavně tam bude asi i cekacka, kvůli které se to nestihne.

Otázka tedy zní, jaké jsou další kultovní modely, které unosí otec i dcera. Nejde mi o DJ styl, ale o unisex klasiky v současné produkci rekneme 50-100. Mě napadá všechno buď dřívější produkce (midsize bond), přes budget (reverso), nebo stare i přes budget (36 royal oak).

Teoreticky bych si sám mohl udělat radost novýma BB GMT, ale s těma bych se pak nerad loučil a stejne jsou tak nějak moc na divci ruku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslíš, že dcera by se jednou chtěla sama rozhodnout co bude nosit? 🤔 To pro ní bude to nejvíc, když ji budeš respektovat

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

@childe tvl ja snad ani nevim, co bych ti na to napsal... vysvetlivat ti to nemá smysl, stejně bys to nepochopil tak si dal pripadej intelektualne na vysi, jsi šikovný chlapec, výborné jsi mě poučil, děkuji. 

@Harwey mě to napadlo, ale vlastně nevím, co z jejich produkce, všechno mi přišlo tak nějak indiferentni. Určitě nijak nesnižuju kvalitu nebo horologii, ale vlastně nevím  jaký model bych si řekl, že je ten ikonicky od GS.

Cestou mě teď napadly malé Legend divery (ale uznávám, že to je úvaha trochu za roh) a možná by se dalo najít něco u Cartier...

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

Chce to neco nadcasoveho. Libi se mi Cartier. AT dle me nejsou dobra volba pro toto. Mensi Longines legend divery ?
A zaroven si rikam proc nevzit nejaky treba mensi brand za mene penez. Dceru to potesi a nebude v tom tolik penez ulozeno/utopeno. Kdyby chtela, necha si je a k nim si prikoupi neco dle sveho specifickeho gusta.

Odkaz ke komentáři

Jo to je jasné, sle líbí se mi ta myšlenka "rolexek po tátovi" věřím,  že na to by mohla slyšet i když bude úplně hodinové nepolibená:-) cartier bude podobný případ, tak mě napadlo, jestli jsem něco neprehlid, nebo není něco, co mě nenapadlo.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

@Maro Nadčasové a opravdu "unisex" jsou Cartier Santos M - teda pokud zkousneš že v menším rozměru jsou NoDate a jestli věříš že dcera opravdu jednou bude toužit po "vintážkách". Bez poučování a keců o respektu, spousta zdejších se po pár měsících od objevu tikajícího světa napálila na pokusech "udělat radost" blízkým drahým tikajícím dárkem, který pak obdarovaní nenosili a ani nevěděli jak/komu/za kolik jej vlastně prodat -_-

image.png.862301735210cf8b8065618e79ef1472.png

Upraveno uživatelem Radek124
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Příspěvek nade mnou můžu podepsat. Akorát bacha na jednu věc, Mkovy Santos mají sice papírových 35mm, ale na ženský ruce můžou působit větší. 

Dole srovnání na ruce manželky s nejmenší verzi Santos Dumont.

IMG_4607.thumb.jpeg.026e93685b1da87cc32ac27f1531f204.jpeg

IMG_4592.thumb.jpeg.727050f7994c2a5c433123747b9e4fbc.jpeg

Odkaz ke komentáři

Předně gratulace, ať je dcera hlavně zdravá 👍

A protože je to žena, tak víme, že je na mechanické hodinky moc neužije. Vybíral bych tedy něco v quartzu.

A protože táta nebyl žádnej suchar(bude říkat dcera), tak bych se podíval po něčem funky. "Rolex po tátovi" možní znamená něco teď, co bude za 15-20 let ví bůh.

Třeba Hamilton https://www.hamiltonwatch.com/en-us/h52434130-psr-mtx-digital-quartz.html

Bude frajerka mezi svýma 😉

h52434130_detail1_lowresweb.jpg

Odkaz ke komentáři

@pebe díky, ještě je to je par dni předčasné, ale uz se to blizi 🙂

Hoši díky za tipy, poupravim zadání, ať je to zřejmé 😄

Tatinek si chce udělat radost a potrebuje to doma sikovne navliknout 😀 až ty hodinky budou její, ať si dělá co chce, klidně ať to prodá, pokud ji to v něčem pomůže, proto mě ty DJ vlastně napadly jako první. Dá se nosit na chlapske i holčičí ruce, když je nebude chtít nosit, sentimentální hodnotu si k nim nevytvoří, tak ať dostane aspoň něco hodnotného, kde to strelit už ji nasmeruju.

No a asi uznáte, že BB GMT asi neprojdou testem "vždyť je to přece pro ní" 😀

Cartier by prošel, plus jsem je dycky chtěl zkusit, jsou trochu dál od definice OWG, ale do ostatních skatulek zapadají, trochu mě trápí kvarc (byť chápu pebeho připomínku a má samozřejmě pravdu, tak přesně vím, jak to dopadne, časem tam vytece baterka a bude vymalováno)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...