AquaTerra Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Vážení přátelé, jak to máte s datumovkou? Já osobně hodinky bez data nemám rád, protože se dle hodinek denně orientuji. Proto je pro mě mimochodem důležité, jak jsou hodinky přesné a zdali ukazují datum a ideálně i GMT. Defacto mám ve sbírce jen jedny hodinky bez datumu, a to proto, že jsou velice speciální (Daytona). Jak to máte vy? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Pro mne jsou ideální hodinky tříručky s datumovkou. Hodinky bez data jsou určitě symetričtější a tedy i mírně hezčí, ale pokud není datumovka vyvedena tragicky, tak její praktičnost mi to bohatě vynahrazuje. Datum mám nejraději na trojce, kam prostě patří, i přestože s datem na šestce je cifr vyváženější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadClown Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Na daily hodinkách co točím, datum potřebuji. Ale na hodinkách, které nosím příležitostně ji klidně oželím. Alespoň nemusím nastavovat tolik věcí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komplikace_Dejv Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Datum se mi obecně nelíbí. O to víc, když je ještě někde mezi 3 a 6. To pak na mě působí, že s ním vůbec nepočítali a dali ho tam na poslední chvíli, jen aby tam byl :-). Za mě, když date, tak už big date B-). MIDO TV je velmi žhavý kandidát 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu U mě se to mění s věkem a kvalitou zraku. Jelikož už na datum za chvíli bez brejlí na blízko vůbec neuvidím (a nehodlám je mít na nose furt), nebude mi vadit, že na hodinkách není. Jinými slovy: Brzy povedou dobře čitelné hodinky bez datumu A taky dalšího bordelu na cifru a lunetě - chrona, tachymetry, logaritmické stupnice a podobné titěrné nesmysly 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Mam radeji bez data. Ciselnik se mi takto libi vic. Datum je rusivy element. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Když nad tím tak přemýšlím, tak bez data mám vlastně asi jen jednoručky Hodně záleží jak je datum provedené a celkově na čitelnosti. Takže s datem obecně problém nemám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Mám rád hodinky s datumem, dost se podle něj orientují. Ale jak to vystihl SadClown, na příležitostných mi to nevadí. Kvůli tomu nemůžu nosit konkrétně moonwatche, i když se mi hooodně líbí. Hodinkám s uchem to na ten jeden den odpustím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Překvapil jsem sám sebe, ale už převažují delší dobu pro daily use a kancelář pouze bezdatumovky Na cestách samozřejmě musí být GMT a datum, přes to vlak stále nejede 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michallcz Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu Pokud má datumovka rychloposuv, nemám s ní problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu U mňa sa to mení, možno vekom, možno aj počtom hodiniek čo som mal na ruke…kedysi som si hodinky bez dátumu nedokázal predstaviť, najlepšie mať day date, po čase som kúpil prvé bez dátumu, za týždeň mi prestal chýbať a dnes už túto komplikáciu primárne neriešim, resp. vzhladom k zhoršujúcemu zraku ak dátum, tak musí mať dátumové okno správnu veľkosť, správne umiestnenie, dátum dostatočný kontrast a dobre čitateľný font… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 7. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu (upraveno) Hodinky bez data jsou vyvazenejsi a nejak tak i hezci. Ale v beznem zivote mi to datum proste chybi. A protoze hodinky nemam jako nejake "pozerstvi," ale bezne je pres den uzivam, vychazi mi z toho jasne hodinky s datem. Na pozicich 4, 9, 12 je to cista hruza.. ( tam to zvladam jenom u chrona ) Neni to ani hezke ani nic jineho. Ocima datum bezne vsichni hledame na trojce.. nejak mi tam ani nevadi, ale jak uz je zmineno vyse, na sestce je jasne nejvyvazenejsi, a asi i nejhezci. Na 6tku by ho meli davat vyrobci povine! Ps; GMT nedavam. Rucka navic, jen to dela bordel. Upraveno 7. listopadu uživatelem Postal80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 8. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu Ja hodinky bez datumu nemam rad, resp. sa mi ani nepacia, na jednej strane je to prakticnost, na druhej aj dizaj. Osobne si nemyslim, ze hodinky s datumom su nesymetricke, pripadne nevyvazene, ked sa pozriem na svetozname PP Nautilus s tymi teomi cifernikmi tak neviem, co je nesymetricke Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komplikace_Dejv Odesláno 8. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu Jo jo, Nautilovi by ten nodate taky moc prospěl . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AquaTerra Odesláno 8. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu před 18 hodinami, Kupa54 napsal: Mám rád hodinky s datumem, dost se podle něj orientují. Ale jak to vystihl SadClown, na příležitostných mi to nevadí. Kvůli tomu nemůžu nosit konkrétně moonwatche, i když se mi hooodně líbí. Hodinkám s uchem to na ten jeden den odpustím. Já právě proto volil 57´ . 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 8. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu S přibývajícím věkem a ubývající bystrozrakostí čím dál více preferují čisté ciferníky. Žádné datum, žádné chrono, žádné GMT. Jestli to tak půjde dál, tak za pár let nebudu nosit žádné hodinky, protože na ně neuvidím a když budu chtít vědět kolik je hodin, zeptám se na ulici četníka. A protože u nás na maloměstě četníka těžko potkat, tak budu muset oprášit nějaké přehledné digi Casio. A kromě toho, že už na to blbě vidím, tak mě štve pořád na všech hodinkách ty datumy štelovat. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrrol Odesláno 9. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu před 8 hodinami, KurtCz napsal: S přibývajícím věkem a ubývající bystrozrakostí čím dál více preferují čisté ciferníky. Žádné datum, žádné chrono, žádné GMT. Jestli to tak půjde dál, tak za pár let nebudu nosit žádné hodinky, protože na ně neuvidím a když budu chtít vědět kolik je hodin, zeptám se na ulici četníka. A protože u nás na maloměstě četníka těžko potkat, tak budu muset oprášit nějaké přehledné digi Casio. A kromě toho, že už na to blbě vidím, tak mě štve pořád na všech hodinkách ty datumy štelovat. Mám to podobně, ale u mě zatím prvních devět dní v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AquaTerra Odesláno 12. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu V 9. 11. 2024 v 0:20, KurtCz napsal: S přibývajícím věkem a ubývající bystrozrakostí čím dál více preferují čisté ciferníky. Žádné datum, žádné chrono, žádné GMT. Jestli to tak půjde dál, tak za pár let nebudu nosit žádné hodinky, protože na ně neuvidím a když budu chtít vědět kolik je hodin, zeptám se na ulici četníka. A protože u nás na maloměstě četníka těžko potkat, tak budu muset oprášit nějaké přehledné digi Casio. A kromě toho, že už na to blbě vidím, tak mě štve pořád na všech hodinkách ty datumy štelovat. Asi člověk musí v produktivním věku ten čas využít tak, aby s přibývajícím věkem nepotřeboval vědět kolik je hodin :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AquaTerra Odesláno 12. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu V 9. 11. 2024 v 0:20, KurtCz napsal: S přibývajícím věkem a ubývající bystrozrakostí čím dál více preferují čisté ciferníky. Žádné datum, žádné chrono, žádné GMT. Jestli to tak půjde dál, tak za pár let nebudu nosit žádné hodinky, protože na ně neuvidím a když budu chtít vědět kolik je hodin, zeptám se na ulici četníka. A protože u nás na maloměstě četníka těžko potkat, tak budu muset oprášit nějaké přehledné digi Casio. A kromě toho, že už na to blbě vidím, tak mě štve pořád na všech hodinkách ty datumy štelovat. Mimochodem pokud to dovoluje budget, myslím, že tu nabízí jeden člen JLC Polaris bez datumovky a ty jsou teda super čitelné. Úžasný timepiece. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se