Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před pár měsíci jsem kdesi narazil na web, kde člověk zadá nějaké iniciály (asi jméno a rč nebo tak nějak) a ono mu to vyjede výpis nemovitostí, jejich vlastníkem je. I s mapkou. Už si nevzpomínám, kde ten web byl nebo jak se to jmenovalo. Neuměl by mi prosím někdo poradit? Díky

Odesláno

tak o takove verejne aplikaci nevim. je klasicky katastr, kde po zadani cisla se dovis komu patri. pak jeste existuje, alespon pro prahu, velmi sikovna vec. je to mapa prahy s parcelama, takze se muzes podivat, kdo kde bydli, ale zatim sem nenasel nikdy nic podle jmena.

Odesláno

No ... zatim jsem nasel to, co popisuje indigo. Tam svuj dum najdu. A asi si to teda spatne pamatuju, jak ten portal fungoval, ale proste mam jeste v jinem katastru nejake pozemky a tenkrat jsem nejak dohledal, ktere to jsou a bylo tam uvedene me jmeno ... mozna ze jsem proklikaval pozemky v tom uzemi ... nevim ... diky za Vase odpovedi, pripadnym dalsim radam se samozrejme nebranim

Odesláno (upraveno)

Podle jména to IMHO nepůjde nikdy. V ČR by to byl smrtelný nástroj v rukou závistivců.

Navíc se tu tluče právo na informace s ochranou osobních údajů a i současné nahlížení je v aktuálním rozsahu ohrožené.

edit: smysl pro "civilní" uživatele je, zjistit majitele lesa, ve kterém na vás spadl shnilý strom, zjistit majitele baráku, ze kterého na vás spadla taška atd...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Minimálně dříve to šlo. Takhle totiž novináři přišli na "kausu Gross". Projeli katastrem nemovitostí jednotlivé politiky a srovnávali jejich majetek s jejich příjmy. No a Gross jim "vypadl".

Tuším, že na to přišla MF Dnes. Tak co se zkusit obrátit tam? Každopádně, pokud se někdo něco dovíte, dejte zprávu.

Odesláno (upraveno)

Díky chlapi, v pořádku, už mám co jsem hledal ...

Proste to je tak, ze si vyjedu mapu konkretniho katastru a priblizne vim, kde mam hledat, pak klikam na jednotlive pozemky a vzdycky mi to vyjede k nim informace, vcetne majitele. Jen jsem si to spatne pamatoval a mylne se domnival, ze jsem to onehda hledal podle osobnich udaju, ale fakt ne. Klikat a klikat, az se clovek proklika do toho sveho :lol:

Dost blbej zazitek - bracha prijel z katastralniho uradu s kusou nejasne definovanou informaci, ze mam na lese exekuci.

Tak jsem chtel rychle najit cislo pozemku. Volal jsem pak na ten katastralni urad a nic takoveho nebylo a neni. Presto bracha tvrdi, ze mu to tam "nejaka zenska rekla" a kdyz jim volam, tak ani podle rodneho cisla tam takovyho bubaka nemaji. Achjo! Dezinformace vznikaj porad, kdovi co mu tak jaka pipi nabulikovala a ja si z toho pak musim delat hlavu a ztracim cas, abych zjistil, ze se nic nedeje a vse je OK.

Upraveno uživatelem budo
Odesláno
Minimálně dříve to šlo. Takhle totiž novináři přišli na "kausu Gross". Projeli katastrem nemovitostí jednotlivé politiky a srovnávali jejich majetek s jejich příjmy. No a Gross jim "vypadl".

Tuším, že na to přišla MF Dnes. Tak co se zkusit obrátit tam? Každopádně, pokud se někdo něco dovíte, dejte zprávu.

ses si jistej, ze to slo verejne? na katastru ti to zjisti, ale myslim, ze zadana verejna aplikace podle jmena, r.c nikdy nebyla. MF Dnes ziskava info trochu jinak. k tomu at se ale vyjadri zdejsi pracovnici novin

Odesláno
ses si jistej, ze to slo verejne? na katastru ti to zjisti, ale myslim, ze zadana verejna aplikace podle jmena, r.c nikdy nebyla. MF Dnes ziskava info trochu jinak. k tomu at se ale vyjadri zdejsi pracovnici novin

on totiž existuje webový portál zdarma, ovšem mimo toho je zde ještě almighty placená aplikace, která umí vyhledávat daleko lépe, podrobněji a na základě širšího množství možných údajů

Odesláno

Zdar. Jsem geodet, tak snad na zavěr ... Většina z vás má zde pravdu. Prostě to funguje tak, že pokud známe název katastrálního území a parcelní číslo + jestli je parcela stavební, nebo pozemková tak najdeme kdo jí vlastní. Ovšem není problém si otevřít někde katastrální mapu, buď na stránkách www.cuzk.cz a nebo to lze třeba i v Google Earthu :-) a podle přirozené orientace si hledaný pozemek na mapě vyhledat a zjistit tak jeho parcelní číslo a poté vyhledat klasicky v nahlížení do katastru :-)

Odesláno
Zdar. Jsem geodet, tak snad na zavěr ...

Zdravím pana kolegu enicar2 i ostatní. Jen bych dodal ke kauze Gross apod., že informace "na jméno" se dá zjistit na katatastrech nemovitostí, volně k dispozici to na internetu není.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...