stando Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu ...za mna skuste ochutnat A.H.RIISE. Kludne aj ich najlacnejsie (okolo 35 EUR) XO Reserve, alebo 1888 Gold Medal. Maju vyrovnane chute alkoholu a sladkosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaS Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu (upraveno) Konečně po doutnících, dýmkách a kožených botách (samozřejmě hodinky nepočítám) další vlákno pro pořádné chlapy ve zralém věku ... K rumům - jsou profláklé značky, kde člověk neudělá chybu (některé řady Diplomatica, DonPapa Baroko atd), a tak přidám spíše některé ne sice úplně neznámé, ale ne moc často jmenované. Neřeším teď rum vs spirit ani případné příchutě, ale jen "vlastní hubu". Zvlášť s blížící se zimou a mrazy člověk častěji prokládá klasický poctivý rum i něčím, co by si v létě na zahrádce s dobrým doutníkem a kapučínem asi nedával. Rozhodně stojí za vaši pozornost a vyzkoušení panamský PIQUERO, který se dělá v klasické modré variantě (podle nohou místního ptáka tereje modronohého) a nyní i v červené (která mi chutná více) : https://www.alkohol.cz/produkty/piquero-22448/?srsltid=AfmBOoqwqvVLFFNF2jIgfrvw5AgysgiLz2FgLxFYw4ZbN8rAuLOgzaBp https://www.alkohol.cz/produkty/piquero-rojo-22449/ Doporučím ochutnat i zajímavý kousek z Fidži, a to RATU Signature Blend 8y - s filtrováním skrze kokosové skořápky - ať už klasická řada nebo moje oblíbená s doplněním moka zrn. V chuti kromě kvalitního zralého rumu i tóny kávy, kokosu, čokolády a pomeranče - pro tyhle pošmourné dny dokonalé ... https://www.alkohol.cz/produkty/ratu-signature-blend-22843/ https://www.global-wines.cz/ratu-8-yo-35-700ml?srsltid=AfmBOooAF6rvRpmuBjCsWXSxVdnGqTyESmIoNdteJ6lnlHOER0FtGcI_ Upraveno 29. listopadu uživatelem MaS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Otevřeli jste mi nové obzory pánové, za což Vám děkuji. Nepovažuji se tedy za nějakého znalce, vypiju i Božkov, ale dělám si zápisky a těším se až začnu objevovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu #team A.H.Riise XO 175 years ... Základní řada, ale super Non plus ultra... Pro výjimečné příležitosti 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abraka111 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu (upraveno) Nevím, odkud mám tento krásný obrázek, proto se omlouvám, že není ozdrojován. Jsou na něm přehledně znázorněny různé styly rumů a lokality. Historicky to rozdělení vychází převážně dle namořních velmocí z dob dávno minulých a jejich bývalých kolonií. Možná pomůže obrázek si uložit a následně otevřít mimo a víc vyzoomovat. Na zdraví všem. Ať už pijí rum, rhum nebo ron Upraveno 29. listopadu uživatelem abraka111 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laurin Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Ze ja sem vobec leziem, zas ma to stalo 45e Tiez som zacinal s Diplomatico a rumami co su k dostaniu v marketoch, cenovka 30e a vyssie. S tymto ako uplny rumovy novic chybu nespravis, hlavne ked si este k rumu "nepricuchol". A H Rise vratane non plus ultra su za mna strasne sladke, myslim ze v tej cenovke sa daju zohnat lepsie kusky. Celkom ujde Plantation XO. Este by som odporucil El Dorado, mal som 12 aj 15 rocny, myslim ze ten 15 rocny je o par stupnov lepsi a oplati sa priplatit ten cenovy rozdiel. Neviem ci mal niekto aj 21 rocny, tam uz je cenovy skok vyraznejsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu před 2 hodinami, laurin napsal: Ze ja sem vobec leziem, zas ma to stalo 45e Tiez som zacinal s Diplomatico a rumami co su k dostaniu v marketoch, cenovka 30e a vyssie. S tymto ako uplny rumovy novic chybu nespravis, hlavne ked si este k rumu "nepricuchol". A H Rise vratane non plus ultra su za mna strasne sladke, myslim ze v tej cenovke sa daju zohnat lepsie kusky. Celkom ujde Plantation XO. Este by som odporucil El Dorado, mal som 12 aj 15 rocny, myslim ze ten 15 rocny je o par stupnov lepsi a oplati sa priplatit ten cenovy rozdiel. Neviem ci mal niekto aj 21 rocny, tam uz je cenovy skok vyraznejsi. Ano AHRiise je sladký... Ale jsem mlsná huba a zas tolik toho nepiju tak to mám jako "zákusek" 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrakodrap Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Já mám dnes program na večer jasný. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crusty Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Vskutku inspirativní vlákno, já se dnes večer kamarádím s Abuelem a dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Tak som na doporucenia z ineho vlakna tiez otvoril cerveny Piquero a fakt ze dobry. Ma uzasnu vonu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Nebudu trhat partu a také dnes večer něčím polechtám jazýček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kolky87 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Na toto sa teším keď budem koštovať. Casio Frogman nejaké nájdem, musím ešte doplniť o potápačské okuliare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milomac Odesláno 30. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu (upraveno) Moje současná partička. Piquero, jak tu někdo psal o jiném rumu, je to takový "zákusek" a tomu červenému už jsem taky přišel na chuť . Upraveno 30. listopadu uživatelem milomac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FantasticFabio Odesláno 30. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu Zdravím všechny, sice mám rád Don Papa , ale když mi někdo nabídne mezi Republikou nebo Heffronem , tak si dám Heffron….ještě když je to 10Y ….. jinak můžu zlikvidovat i “rum” na pečení…..Jindřicho Hradeckej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 30. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu sedět u rumu a mudrovat o věcech, o kterejch nic moc nevím. to nám jde naprosto skvěle. 3 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 30. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu Zkuste něco od Admiral Rodney...to nám v partyji celkem chutná. Za mne mi jede asi nejvíce HMS Monarch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 2. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince V 30. 11. 2024 v 17:33, wizard-ov napsal: Zkuste něco od Admiral Rodney...to nám v partyji celkem chutná. Za mne mi jede asi nejvíce HMS Monarch. Díky za tip, tohle vypadá fakt dobře. Jelikož jsem osoba nedůvěřivá, vyhledal jsem nějaký recenze a ... jako jo, mělo by to jít. https://www.alkoholclub.cz/blog/novy-prirustek-do-rodiny-rumu-admiral-rodney/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marty Odesláno 2. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince Pro začátečníky výborný průvodce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarolLopkar Odesláno 2. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince V 28. 11. 2024 v 9:51, shewcza napsal: Já mám rád Bumbu, což vlastně ani není rum, ale mám ho rád. Jinak je dobrej Ron Zacapa XO, ale nejsem zase tak bohatej, abych mohl každý týden kupovat láhev za 2500Kč. Takže piju skoro rum Bumbu Tak to máme podobné chute. Niekto by povedal, že to je také babské sladké pitie. No ja som s tým v pohode Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se