RomanP Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 To aby člověk žil v permanentním strachu Z očkování, z neočkování, slabé wi-fi sítě, nedostatečně silných hesel, neaktualizovaných windows, rtuti a mikroplastů v mořských rybách, z klíšťat, imigrantů, slabých vchodových dveřích, 4 hvězdiček EURO NCAP ... :-)
ragu Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Přesouvám z Pelmelu: Dny kdy jsem rozuměl procesorům, pamětím a já nevím čemu jsou nenávratně pryč, tak bych potřeboval poradit. Hledám notebook pro tchyni:- cena okolo 20k za novej- spíš lehčí a menší (řekněme 13-14"), bude ho občas přenášet- Windows 10- normální kancelářská práce, občas něco s fotkama (dělá v realitach)- doma má kočky a psy, takže chlupy, o poslední notebook přišla politím...asi je dobrý to brát v potaz Mám už nějaký kandidáty, ale určitě ocením jestli máte nejakej tip a konkrétní zkušenost s něčím. Dík za každou radu.
eskimak Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 @ragu: drz sa par pravidiel a nevyberies zle. Vyberal by som zo zavedenych znaciek - HP, Lenovo, Dell. Vyhol by som sa Aceru, Asusu a spol. HDD podmienecne SSD, este lepsie ak bude pripojeny cez PCI-E(NVMe). Ak to bude len SATA tak nezalezi na tom ci 2.5" alebo M2.CPU od Intelu 8-generacie (!), pripadne 9.gen (tych bude malo). Ci i3 alebo i5 uz podla rozpoctu. RAM minimalne 8GB, neskor doplnis na 16Ak sa nechces hrat tak na VGA nezalezi. U HP vyberaj radsej nieco co je vyrobene na pracu (tj konstrukcia nieco znesie), teda Probook, este lepsie Elitebook. V ostatnych znackas sa v radach neorientujem (u Lenova bude tusim ekvivalent k Elitebooku prave ThinkPad).
geometr Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 (upraveno) Odkaz na mou odpověď, než se to přesunulo: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44872-dotazy-pelmel/?p=2391087 Edit: A viděl bych to podobně, jako eskimak. Upraveno 5. září 2019 uživatelem geometr
eskimak Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Oprava: malo tam bytHDD bezpodmienecne SSD. Teda v kazdom pripade
ragu Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Oprava: malo tam bytHDD bezpodmienecne SSD. Teda v kazdom pripade Jo, to cos popsal víceméně sedí na parametry se kterýma pracuju. Zvažuju tenhle, trošku mě mrzí ta RAMka, s řadou ideapad nemám zkušenost.https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s540-14iwl-copper-kovovy-d5635254.htm Jinak Aceru jsem měl několik bez problémů.
ragu Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 To bych vzal radši toho ThinkPada.Racionálně asi jo. Vzhledově, řekněme že nevím jestli to projde)) Uvidím.
geometr Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 No tak samozřejmě u paní vzhled hraje roli, co si budeme povídat. Jí ten IdeaPad neukazuj :-)
P11 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 (upraveno) Ideapad určite ee.Ale Acer s 3r zárukou by som sa už nebál. Nové Swift 3 sa celkom podarili.Napr. NX.HAQEC.005 V tejto cenovej kategórii sú beztak všetky plastové. Ešte aj Travelmate sú slušné, je to taká ich vyššia rada. Upraveno 5. září 2019 uživatelem P11
P11 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 No. Kovové. Zvonku kov, telo plast a v tom naskrutkované kovové pánty, ktoré majú vo zvyku sa práve z toho plastu časom vytrhnúť. Cca tak dva mesiace po skončení záruky...
eskimak Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 No. Kovové. Zvonku kov, telo plast a v tom naskrutkované kovové pánty, ktoré majú vo zvyku sa práve z toho plastu časom vytrhnúť. Cca tak dva mesiace po skončení záruky... Nehadam sa, nemam skusenost s dostatocnou vzorkou. Ale podla mna to bol problem laptopov spred 10 rokov, velmi dlho som sa s tym nestretol. Naproti tomu neviem si predstavit dovod preco kupit nieco ako Acer, no aj tu verim ze ma spokojnych uzivatelov.
P11 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 (upraveno) Ako som spomenul, toto je kategória plastových NB. A Acer tie plastové cca 500-700? robí lepšie než Lenovo. A navyše k niektorým dáva 3 roky záruku.Ideapad a E rada je paródia na staré Thinkpad, ktoré sa dali použiť ako osobná zbraň.Aj HP začína od rady 800 (Elitebook) vyššie s kovom. ProBook sú síce pro v názve, ale všetko plastové. Ale aspoň nie je problém s pántami. Ozaj k väčšine NB: lepšie je odložiť si adresár Drivers nabok, stiahnuť nový build, teraz konkrétne 1903 a spraviť si z usb čistú inštaláciu. Výrobcovia majú nechutný zvyk distribuovať ešte starý build a navyše kopec bloatware. Takže čistením a upgradovaním strávite kopec času. Tá čistá inštalácia bude rýchlejšia. O sériové číslo Windows sa netreba báť, je na doske, inštalácia si ho načíta. Edit:Aha už viem. Acer dáva aspoň IPS lcd, HP a Lenovo stále TN (väčšinou). Upraveno 5. září 2019 uživatelem P11
shaggy Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Mal som T41, T60, T61, T62, T400, T420 (2x), T430, T440, Carbon X1 (3rd gen), X1 Yoga (teraz) a ziadny z tych notebookov nemal ziadny HW problem okrem par polamanych tenkych plastov okolo vstupov/vystupov (ked sa rozoberali). Skoro vsetky od T420 ale mali a maju male flaky na displeji. Az na Yogu, tu mam len 2 mesiace. Ale pocitovo je to labilnejsie ako hociktore Tecko.Niektore ntb som mal 2-4 roky, ine par mesiacov. Ta T41 doteraz funguje, niektore z tych T4xx ostali v rodine a idu bez problemov, zvysok som predal a nikto mi nenadaval.Takze u mna vyhrava T rada od Lenova. No zial, Lenovo si to necha aj zaplatit...
ragu Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Taky jsem měl několik T modelu jako pracovní a bez problémů. Jak ale říkám, tady bohužel hraje roli i vzhled. Jaký konkrétní problémy mají Ideapady? Netrvám si na tom, ale zajímají mě fakta a zkušenosti spíš než urban legends (viz třeba Acer, u kterýho je dle mě většina negativních zkušenosti založena na 10 let starých věcech).
ragu Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 IP práve tá kvalita šasi nie je bohviečo.Ok. Tohle lepší? https://www.czc.cz/acer-swift-3-celokovovy-sf314-56-75dg-stribrna/254289/produkt
P11 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Ok. Tohle lepší? https://www.czc.cz/acer-swift-3-celokovovy-sf314-56-75dg-stribrna/254289/produktHej. Aj keď by stačilo aj i5. Keďže som to odporučil, tak dúfam v duchu murphyho zákonov sa to nepokazí.
ragu Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Hej. Aj keď by stačilo aj i5. Keďže som to odporučil, tak dúfam v duchu murphyho zákonov sa to nepokazí.S i5 je horší konfigurace (menší ram, kapacita ssd), jinak by samozřejmě stačila. Cenově rozdíl minimální.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se