Lamiczka Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Díky za reakce,asi zvolím jednu z těch značek,co jsem zmiňoval i já,čili Fujitsu,nebo Lenovo.Ono na to porovnání je i dost důležité,z jaké cenové sféry ty notebooky máte,protože jsem taky četl názory,že zaleží,ketrá cenová třída se koupí.Dám příklad...Acer v nízké třídě nebrat,ale dražší modely prý problém není...(to jen jako příklad).Ale i tak,v ty dvě značky mám největší důvěru. Je to přesně tak - v low endu je to v zásadě u všech značek tak trochu sázka do loterie. Záleží k čemu NTB potřebuješ, jak často ho budeš přenášet atd. Rukou mi prošla asi už nějaká stovka notebooků a jsem dlouholetým zastáncem Thinkpadů (dřív IBM, dnes Lenovo). Je pravda, že poslední dobou to je s kvalitou na houpačce hlavně u nejlevnější řady Edge, ale je potřeba si uvědomit, že tlak na cenu je neúprosný a nutí výrobce šetřit. Do dnes se kolem mě pohybuje několik starých T43 a ty jsou v zásadě nesmrtelné (až na občasné problémy s grafickým čipem), jenže ve své době to byly taky stroje za cca 40k a víc. To dnes za notebook nidko nechce dát, ale očekává stejnou kvalitu zpracování. Na Vánoce jsem za 13.000,- Kč kupoval dceři 13" Lenovo ThinkPad Edge E330 . A můžu doporučit - dlouhá výdrž na baterie a kvalitní klávesnice. Zrovna klávesnice u řady Edge je strašná katastrofa. Máme ve firmě cca 14 ks E520 a z toho 12 koupeno z jedné série (výrobní čísla jdou po sobě) a u 6 už upadl levý SHIFT. Jeden kus byl po 14 dnech na výměně základovky a 2 po 3 měsíích na výměně displaye - vždy se jednalo o vadu, nikoli poškození. První 2 koupené kusy jsou o cca půl roku starší než ostatní a neměly jediný problém. Ten upadený SHIFT jsem už potkal i u E430 - tipuju to na výrobní vadu. Dnes uz znacka ako taka nic neznamena... model od modelu su vysledky rozdielne, lenovo X1 sa rozbije pri nestastnom pade, u HPcka kludne teplom stracaju suciastky kontakty, Dell vyprodukuje seriu kde je skrutene sasi, ci sa odpaluje zvukovka.....proste ked nemas stastie tak sa to pokazi, statistiky neda nikto. Ak by som mal kupovat novy NB tak s 5r accidental damage zarukov. Ak je rozpocet nizky tak za pol rozpoctu nejaky secondhand u ktoreho nieje problem s ND/kupou druheho ked odide (nejaka bussines rada najlepsie) Je to přesně jak píšeš, hlavně v low endu je to čistě o štěstí na konkrétní kus. Taky bych si buď připlatil za lepší záruku nebo vzal něco hodně mladého z druhé ruky se zárukou, ale vyšší řadu - ty notebooky bývají líp konstruované a snesou toho víc.
Marfael Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Já notebook prakticky vůbec nepřenáším,a když ano,tak jen doma.Takže jak to tak vidím,tak notebook v levných vodách kupovat spíš podle kvality servisu,což mi zatím nejlíp vychází nějaké Fujitsu.Tak uvidím,no. Každopádně díky všem za reakce.
cody Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Uz jsem to driv psal, mozna rok kvuli pracovnimu vytizeni jsem vecer prisel a lehl do horke vany i s Fujitsu Siemens. Tam tal hodinu lezel v horke vode a siril pomoci klavesnice sva moudra dal:-) Tak nejak to byl pracovni levny nastroj, s tim ze to mozna uvarim jsem byl smiren. Te idyle neslo odolat:-) Vetrak se nezastavil, ale nakonec notas kleknul na asi vadu boardu-neco jako zdroj u PC nahle prestalo na volty a ampery reagovat. Ale neuvaril jsem ho. Vzpominam na nej jen v dobrem.
Lamiczka Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Uz jsem to driv psal, mozna rok kvuli pracovnimu vytizeni jsem vecer prisel a lehl do horke vany i s Fujitsu Siemens. Tam tal hodinu lezel v horke vode a siril pomoci klavesnice sva moudra dal:-) Tak nejak to byl pracovni levny nastroj, s tim ze to mozna uvarim jsem byl smiren. Te idyle neslo odolat:-) Vetrak se nezastavil, ale nakonec notas kleknul na asi vadu boardu-neco jako zdroj u PC nahle prestalo na volty a ampery reagovat. Ale neuvaril jsem ho. Vzpominam na nej jen v dobrem. A mě přítelkyně nadává, že jsem s tím notebookem snad srostlej, ale do vany ho ještě neberu, tak daleko jsem ještě nezašel Pokud pominu bezpečnostní aspekt, tak bych měl strach z vlhkosti, která z horké vany do notebooku poleze - to mohl být i důvod závady. Druhá věc na kterou jsem u levnějších notebooků zaznamenal - a zrovna i jednoho modelu FS který mi prošel rukama to bylo taky; jsou ulamující se konektory napájení. Někdy jsou to jen plasty, co drží konektor a není to fatální, ale u některých je konektor přímo na desce a pak to prostě nenabíjí a ze sítě nejede.
Exiztence Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Já notebook prakticky vůbec nepřenáším,a když ano,tak jen doma.Takže jak to tak vidím,tak notebook v levných vodách kupovat spíš podle kvality servisu,což mi zatím nejlíp vychází nějaké Fujitsu.Tak uvidím,no. Každopádně díky všem za reakce. Mohu také doporučit Toshibu pokud si u ní uvažoval, moje silně topí (ale nepřehřivají se) a jsou spolehlivé.
Marfael Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Mohu také doporučit Toshibu pokud si u ní uvažoval, moje silně topí (ale nepřehřivají se) a jsou spolehlivé. Přiznám se,že na Toshiby jsem nikde moc nenarazil a ani nejsou moc vidět v obchodech.Zkusím se mrknout,jestli nemají něco zajímavého.Pokud se nepletu,je to japonská značka a k japoncům mám velkou důvěru:-).Ikdyž čistá Japonka Toshiba určitě nebude:-)
vikhra Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Tento víkend, jsem zrovna známé "vysekával dlaždice" z Lenova za 12 litrů, který si zakoupila a byla z toho hotová.NB zpracování, klávesnice za ty hrachy docela doporučuji.Boužel s Win8 docela děs, ale to tě potká i u jiné značky.
Marfael Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 Kdyz uz jste zminili ty Win 8,mam koupit uz s osmama,nebo sedmicky?jsou uz osmicky vyladene?jsou narocnejsi nez sedmicky?zbytek pc u nas jede na sedmickach a bez problemu,tak me jen zajima,jestli mam nechat jistotu sedmicek,nebo muzu v klidu do osmicek?
Chocholusik Odesláno 17. února 2013 Nahlásit Odesláno 17. února 2013 (upraveno) 8 niesu narocnejsie ako 7, dokonca koli par fintam sa ti bude zdat ze ti 8 nabehne skor.... problem moze byt s kompatibilitou starych aplikacii kde sa musis trochu viac pohrat aby to slo (zalezi ci mas nejake specialne programy ktore potrebujes spustat) ak sa ti nebudu dlazdice pozdavat tak nainstalujes utilitku a budu sa ti na 98% tvarit ako w7. Upraveno 17. února 2013 uživatelem Chocholusik
cody Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 A mě přítelkyně nadává, že jsem s tím notebookem snad srostlej, ale do vany ho ještě neberu, tak daleko jsem ještě nezašel Pokud pominu bezpečnostní aspekt, tak bych měl strach z vlhkosti, která z horké vany do notebooku poleze - to mohl být i důvod závady. Druhá věc na kterou jsem u levnějších notebooků zaznamenal - a zrovna i jednoho modelu FS který mi prošel rukama to bylo taky; jsou ulamující se konektory napájení. Někdy jsou to jen plasty, co drží konektor a není to fatální, ale u některých je konektor přímo na desce a pak to prostě nenabíjí a ze sítě nejede. Proto jsem k velkemu notasu koupil ten netbook, abych mel co polozit na kolena ve vane:-)Z bezpecnosti strach nemam, baterku uz jsem vykuchal do e-cigar, bylo tam 6 nebo 8 lionek, tj. ikdyby byli do serie, nedaji vic nez 30V.Jj, mel jsem to uvareny na desce. Jestli to bylo tou vanou nevim, kazdopadne mi to za to stalo. S notasem za 30t bych tam samozrejme nelezl:-)
Horhe Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 Já mám s w8 jenom trápení. Tento týden dostanu novej ntb a tam chci zpátky sedmičky. Fakt je, že to nabíhá hodně rychle, ale špatně se v tom orientuju, nerozchodil jsem jediný virtuálko z VMwaru, musel jsem přeinstalovat, nebo znova konfigurovat všechny VPN, a největší průšvih byl, že mi to bez okolků a ptaní smazalo 12 databází z sql. V přechozích verzích widlí si sql ty databáze normálně drželo, jako že je soubor používán a není možné jej odstranit, tady ne
Lamiczka Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 (upraveno) Já mám s w8 jenom trápení. Tento týden dostanu novej ntb a tam chci zpátky sedmičky. Fakt je, že to nabíhá hodně rychle, ale špatně se v tom orientuju, nerozchodil jsem jediný virtuálko z VMwaru, musel jsem přeinstalovat, nebo znova konfigurovat všechny VPN, a největší průšvih byl, že mi to bez okolků a ptaní smazalo 12 databází z sql. V přechozích verzích widlí si sql ty databáze normálně drželo, jako že je soubor používán a není možné jej odstranit, tady ne Mám s 8 zatím jen "pár" zkušeností, ale moje úplně první cca hodinové setkání mě nas.alo na hodně dlouho. Dělám v SW firmě a z mýho pohledu je to v komerční svéře neštěstí. Navíc se držím pravidla, že Microsoftu se daří jen každá 2 verze. 8 považuju za sprostej beta test na uživatelích, kteří si ten systém ještě zaplatí. Stejně tak to bylo s vistama, 2000 taky žádná sláva atd.Je pravda, že jsou "rychlejší", ale za ty nervy mi to nestojí. Nemožnost přepnout na standardní nabídku a dlaždice poslat do všech pekel dalo šanci přivydělat si nemálo firmám. Ty DB je dost úlet, napadá mě snad jedině, že byl shozenej SQL server, nebo by museli být ty databáze odpojený/offline, jinak si to snad ani nedokážu představit. Upraveno 18. února 2013 uživatelem Lamiczka
Horhe Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 Mám s 8 zatím jen "pár" zkušeností, ale moje úplně první cca hodinové setkání mě nas.alo na hodně dlouho. Dělám v SW firmě a z mýho pohledu je to v komerční svéře neštěstí. Navíc se držím pravidla, že Microsoftu se daří jen každá 2 verze. 8 považuju za sprostej beta test na uživatelích, kteří si ten systém ještě zaplatí. Stejně tak to bylo s vistama, 2000 taky žádná sláva atd.Je pravda, že jsou "rychlejší", ale za ty nervy mi to nestojí. Nemožnost přepnout na standardní nabídku a dlaždice poslat do všech pekel dalo šanci přivydělat si nemálo firmám. Ty DB je dost úlet, napadá mě snad jedině, že byl shozenej SQL server, nebo by museli být ty databáze odpojený/offline, jinak si to snad ani nedokážu představit.Fakt nebyl, ale zas byla to asi i moje chyba. Měl jsem total commander spuštěnej jako správce a máznul jsem to se shiftem. Bo když to nepustíš jako správce, tak nemůžeš snad ani kopírovat do C:\Program Files...Dělal jsem to milionkrát, prostě mi začal blbnout náš soft, odinstalace padala na nějaký chybě, tak že to smáznu, db zůstanou (jsem si myslel), nainstaluju znova a db si to najde... No, smůla.
Marfael Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 Je mi jasný,že jako domácí uživatel takové problémy mít nebudu,ale i tak radši pořídím sedmičky...
utrejch Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 Fakt nebyl, ale zas byla to asi i moje chyba. Měl jsem total commander spuštěnej jako správce a máznul jsem to se shiftem. Bo když to nepustíš jako správce, tak nemůžeš snad ani kopírovat do C:\Program Files...Dělal jsem to milionkrát, prostě mi začal blbnout náš soft, odinstalace padala na nějaký chybě, tak že to smáznu, db zůstanou (jsem si myslel), nainstaluju znova a db si to najde... No, smůla.A to to neslo odmazat?
Horhe Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 No mohl jsem si označit všechno kromě složky DB a smáznout, ale byl jsem zvyklej mazat celej adresář s tím, že podadresář DB a databázema zůstane... Jo, je to moje chyba, ale fakt jsem to nemohl čuchat..
utrejch Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 No mohl jsem si označit všechno kromě složky DB a smáznout, ale byl jsem zvyklej mazat celej adresář s tím, že podadresář DB a databázema zůstane... Jo, je to moje chyba, ale fakt jsem to nemohl čuchat..Spis bych to pak zkusit recorevnout, vetsinou kdyz neco smaznes, tak to tam jeste nakou chvili je ... i kdyz popravde zadnej expert na ntfs nebo co windows ted pouzivaji nejsem ...
Horhe Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 Ale jo, přes undelete plus jsem zachránil aspoň nějaký starší baky, mdf byly kaput, attachnout nešla ani jedna. Holt jsem to z firem stáhnul znova, ale trvá to, jsou to cca 2gb databáze.
Lamiczka Odesláno 18. února 2013 Nahlásit Odesláno 18. února 2013 No, to poteší. Nevím, jak je to ve W8, ale v sedmičkách pouštím total cmd standardně a když něco dělám v adresářích s omezeným přístupem, tak total nabídne možnost mazat jako správce, ale ono by to bylo stejně jedno - člověk dá "vše jako správce" a výsledek je stejný. Celkem mě to ale překvapuje, protože bych taky čekal, že windows zařve, že soubor je používán a nelze ho smazat
Trojan Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Hele kluci, mám na vás dotaz. Hodlám pořídit nějaký nový monitor, velikost chci 24+, vrazit do toho hodlám do 6k.Budu to používat hry a CAD, žádná zvláštní přání nemám, TV tuner je plus ale neni to nutnost. Vyznáte se v tom někdo? díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se