Exiztence Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 Pokud klikneš pravým na Tento Počítač (Computer) a dáš Spravovat (Manage), a potom Disk Management, kde by se ti měl zobrazit, pokud je ale problém s file systémem nechá tě to asi jenom naformátovat disk.
ricous Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Začal mne zlobit NTB Lenovo (03/2012) a já nevím co s tím... Po zapnutí je slyšet hodně "hvízdajícobzučící" HDD a objeví se hláška viz foto. Trvá to cca 10 minut a než se HDD ztiší, nedá se nic dělat. Po utichnutí se dostanu přes Ctrl+Alt+Del ke spůušětní win7, ale do té doby nic. Nějak mi i blbne NTB při práci - každou chvíli je disk přetížen, většinou na 100% (aspoň to tak píše) a jede mi NTB pomalu. Jo, a dvakrát už se objevila i zpráva dle fota č. 2. Nevíte pls co s tím? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
utrejch Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Začal mne zlobit NTB Lenovo (03/2012) a já nevím co s tím... Po zapnutí je slyšet hodně "hvízdajícobzučící" HDD a objeví se hláška viz foto. Trvá to cca 10 minut a než se HDD ztiší, nedá se nic dělat. Po utichnutí se dostanu přes Ctrl+Alt+Del ke spůušětní win7, ale do té doby nic. Nějak mi i blbne NTB při práci - každou chvíli je disk přetížen, většinou na 100% (aspoň to tak píše) a jede mi NTB pomalu. Jo, a dvakrát už se objevila i zpráva dle fota č. 2. Nevíte pls co s tím? Reklamuj to, asi ti odesel disk.
Liqid Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Zazálohuj data a to nejlépe hned. Pak bych nainstaloval TuneUp a nechal bych zkontrolovat disk.Pokud vykáže chyby, tak asi servis.
Radek K Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Tak asi bych se podíval co tam máš za disk a na prográmek na kontrolu bych kouknul na web výrobce. Někde v papírech budeš mít typ a výrobce disku. Jinak nejdřív záloha. Možná je už pozdě, jestli je to velký disk.
ricous Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Díky za rady - začínám se zálohováním a sháněním new NTB...
Radek K Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 (upraveno) Možná bude stačit jen disk, jestli to nemáš v záruce. A někoho, kdo ti to přehodí, jestli to nezvládněš. Viz.: czc.cz Upraveno 6. ledna 2013 uživatelem Radek K
ricous Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Zazálohuj data a to nejlépe hned. Pak bych nainstaloval TuneUp a nechal bych zkontrolovat disk.Pokud vykáže chyby, tak asi servis.Tak jsem ten TuneUp na instaloval - dost mi to připomíná AdvancedSystemCare6, kterej v NTB mám. Projel jsem kontrolu a nic zásadního nehlásí.
Liqid Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Díky za rady - začínám se zálohováním a sháněním new NTB... New není třeba, novej disk seženeš bez problému za litra
Liqid Odesláno 6. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2013 Tak jsem ten TuneUp na instaloval - dost mi to připomíná AdvancedSystemCare6, kterej v NTB mám. Projel jsem kontrolu a nic zásadního nehlásí. Použil jsi ten jejich "Check hard disk for errors"? Možná je tam nějaká mechanická závada, tu by soft nemusel odhalit.
Bob Odesláno 9. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2013 Ja bych zkusil pokud je ntb starsi ho otevrit, vyluxovat, vypojit a zapojit kabely od disku, pripadne to samy udelat i s RAMkou, a kazdopadne premyslet o novym disku ...
azeppelin Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Chtěl bych poprosit o radu... pc normálně jelo, vypl jsem jej... po následném zapnutí se normálně načítá a nabíhá win... nic dostane se to do černé obrazovky s hlášením že PC bylo patrně špatně vypnuto... nabídka spustit běžným způsobem, v nouzáku atd. ... vyberu spustím, ale prakticky se zase začne bootovat systém a jsem ve finále zase v té nabídkové obrazovce :/ Nemáte s tím někdo zkušenost?
Andrew Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Koukam, ze tu máme i tohle vlakno, nemá někdo zkušenost se Synology a jeho zapojením na internetový provoz? Díky
Liqid Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Chtěl bych poprosit o radu... pc normálně jelo, vypl jsem jej... po následném zapnutí se normálně načítá a nabíhá win... nic dostane se to do černé obrazovky s hlášením že PC bylo patrně špatně vypnuto... nabídka spustit běžným způsobem, v nouzáku atd. ... vyberu spustím, ale prakticky se zase začne bootovat systém a jsem ve finále zase v té nabídkové obrazovce :/ Nemáte s tím někdo zkušenost? Jakej máš OS? Na obrazovce vybereš co?
Radek K Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Koukam, ze tu máme i tohle vlakno, nemá někdo zkušenost se Synology a jeho zapojením na internetový provoz? Díky Tutoriál mají pěkný, pokud se ho budeš držet, tak to musí fungovat, ne?
azeppelin Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Jakej máš OS? Na obrazovce vybereš co? Mno OS mám win XP, na obrazovce ať vyberu cokoli, tak se nic nestane a proces se opakuje. Vzhledem k tomu že bios načte hadr a bootuje se, tak si nemyslím že je poškozený. V podstatě to skončí u DMI pool verifiing... to předpokládám že je problém s řadičem. Myslel jsem že by poohlo přenastavit automatické bótování s vyzkoušet ty možnosti LBA/large... nepomohlo. Předpokládám že tam bude poškozený nějaký regitstr nebo tak něco v bootování. Asi zkusím přehodit pořadí v bootování na usb a spustím zítra systím z NTB hdd a zkusím v nějakém nástroji zkontrolovat chybné svazky... potažmo zda-li je disk OK a je to jen soft záležitost. Případně zkusím opravit vindoovs přes boot cd, to ale rozladí asi kdeco.... Napadá tě nějaký lepší způsob jak v tom postupovat? Díky
Liqid Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Zkusil bych přes DVD nabootovat nějakou free verzi linuxu a projet disk nějakým programem na kontrolu disku.Popř. si zazálohovat data.
kdojinej Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 Chci propojit noťas s obrazovkou a na obrazovce se pořád obraz nezobrazí v plném rozlišení. Notas má 1600x900, obrazovka 1900x1200. Dám normálně: rozlišení obrazovky a v menu nastavím na notasu i obrazovce doporučené nastavení rozlišení (tj.nejvyšší) a prd. Na obrazovce pořád není obraz roztáhlý přes celou plochu. Nevíte někdo co s tím? Nastavit obrazovku ťuplíkama ručně jsem zkoušel, nic to nedělá.
Liqid Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 Přes co to máš připojený? Jakou máš grafiku?
Martin J. Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 Na tom noťasu může být nějaký software pro přepínání obrazu na externí výstup. Mohla by tam být i nějakýá kobinace kláves, která tuto aplikaci pro přepínání vyvolává. Já to například na Lenovu mám na Fn+F7 a tam mu musím vybrat že má použít výstup pouze na "projektor", což je ten externí výstup. Používám výstup typu Displayport, pak se to roztahuje na celou plochu externího monitoru.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se