Liqid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 V TV jsem ji neformátoval, zle přeformátovat disk bez ztráty dat? Vždy jsem měl za to, že nelze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 V TV jsem ji neformátoval, zle přeformátovat disk bez ztráty dat? Vždy jsem měl za to, že nelze.Myslel jsem to tak, že dojde k zformátování flashky ze které si pustíš např. nahrané soubory, ale ty pak nepřehraješ v PC. Buď se nenačte vůbec nebo jsou to po připojení nesmysly. Např. UPC to má jako ochranu proti kopírování. Chápat to tedy tak, že dříve Ti flashka fungovala bez problémů jak v TV, tak i v PC? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Z TV jsem jen pouštěl (VLC), nic jsem nenahrával. A ano, flaska fungovala tak, že jsem z PC přetáhl složku se seriálem a přehrával na TV. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 (upraveno) Z TV jsem jen pouštěl (VLC), nic jsem nenahrával. A ano, flaska fungovala tak, že jsem z PC přetáhl složku se seriálem a přehrával na TV.Pokud nic nepomáhá, pak bych osobně zkusil si na jinou flashku nebo na DVD nahrát nějaký linuxový systém - Fedoru, Ubuntu apod., nabootovat z nich Linux a zkusit vadnou flashku připojit v něm. Edit: ty systémy jsou dostupné samozřejmě v češtině, zdarma a do PC není potřeba nic instalovat. Upraveno 25. března 2019 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Ubuntu nic, stejně tak error hodil i Android telefon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drooz3R Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Já bych ještě zkusil na ní spustit checkdisk z Windows 10, zachránil mi už několik disků. Pokud tam nejde pustit ručně (chkdsk v CMD), zkusit flashku připojit do vyplého počítače s WIN 10 a zapnout - ideálně asi do USB 2.0 pokud to má) Další možnost, která se mi párkrát osvědčila, je zformátovat flashku a potom z ní zkusit dostat data nějakým programem na obnovu smazaných dat (většinou mi fungoval program Recuva od Piriform - stejný vydavatel jako CCleaner) - ale tohle už je fakt riziko a nedoporučuji to zkoušet, až pokud je obnovení dat profesionální firmou zabývající se touto problematikou méně rentabilní než vytvářet ta data znova - tedy když už není co ztratit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Ubuntu nic, stejně tak error hodil i Android telefonSry, nevím jak funguje TV s Androidem, ale z toho Androidu v TV se např. do účtu na gmailu nedostaneš? Že by sis data zálohoval přes něj... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Ja bych to teda neformatoval v zadnem pripade, maximalne nez bych ji vyhodil tak to zkusit. Kdyz ji pripojis, jde nejakym toolem udelat image kdyz je videt jako disk? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szt Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 (upraveno) Pokus-omyl fakt ne, vezmeme to metodicky: Zasuň flashku do PC a dále: klávesa Windows+klávesa Rdiskpart <ENTER>list disk <ENTER>podívat se které číslo disku by podle velikosti odpovídalo flashceselect disk <číslo disku> <ENTER>list partition <ENTER>výslednou obrazovku sem nahrát a připsat který řádek se jeví být tou flashkou, pak půjdeme dále. Inspirace viz https://ibb.co/9NfqL0k A dále jako samostatný úkol:windows+Reventvwr.msc <enter>Windows Logs/SystemOdskrolovat na místo kde bude nejvíce červených ikon s vykřičníkem a budou časově odpovídat době po zasunutí flashky.Opět dodat obrázek. Upraveno 25. března 2019 uživatelem szt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 CHKDSK nejde, disk je prý uzamčen, tooly flasku nevidí, v listu flaska není. Děkuji za pomoc, našel nějakou appku na adroid TV, která by měla umět zálohovat data, s pomalou wifi to bude asi na dva dny, ale lepší než nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 (upraveno) 2Liqid: Jestli je ta flashka v AndroidTV používaná na TimeShift a nahrávání pořadů, pak počítej s tím že (oficiálně kvůli právům) je na ní záměrně nestandardní souborový systém (píše Ti to něco o NTFS, ale bývá to spíš hodně rozjebané EXT2/3 - takže na okenice zapomeň), který bys na PC a ostatních TV skutečně neměl přečíst. Vzpomeň si že při vložení a přihlášení té flashky do AndroidTV pro TimeShift se k tomu zobrazovalo sáhodlouhé vysvětlení s ujednáním které se muselo odsouhlasit. Problém je že lidi jsou dnes vycvičení mačkat "NEXT, NEXT - ať už mám to mám za sebou, stejně se s tím nedá nic jinýho dělat" - no a tohle nedorozumnění je výsledek. Zformátováním flashky do některého ze standardních formátů dosáhneš akorát toho že o zaznamenané pořady přijdeš - teda jestli není už teď polomrtvá, protože právě Timeshit dává životnosti laciných čipů bez Wear Levellingu pořádně na prdel Upraveno 25. března 2019 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 2Liqid: Jestli je ta flashka v AndroidTV používaná na TimeShift ....Podobně jsem si to myslel i já, nicméně Liqid výše psal, že na flashku pořady nenahrával, z flashky pouze přehrával TV seriály, které na ni zkopíroval z PC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Aha, omlouvám se za přehlédnutí - ale stejně to vypadá že někdo/něco (a ne nutně a vědomě Liqid) ty partition musel rozjebat, jinak by si to nestěžovalo na SoftRaID a podobné dobroty. Nebo už v té flashce opravdu odchází hardware, takže ani ten (k chybám v NTFS jinak hodně tolerantní) linuch se z toho při pokusu o opravu nedokáže zbrchat - a o obskurním chkdsk.exe (přes čtvrtstoletí jediný oficiální nástroj na opravu NTFS) si po mizerných zkušenostech s leakováním paměti v případě větších chyb už vůbec iluze nedělám. Tak snad se ta záloha prostřednictvím aplikace v chytré telce zadaří... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 27. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2019 Lama prosí o radu.V dětském pokoji č.1 mám wifi router Asus, ten pokrývá signálem celý byt = OKRouter je k providerovi připojený optikou, rychlost = OK.K routeru je kabelem připojený PC v dětském pokoji č. 2 = OKV obýváku bude koncové zařízení (streamer), které nemá wifi a musí se připojit kabelem. Chci se ale vyhnout pokládce kabelu od routeru přes dvě místnosti.Existuje bazmek, který bych umístil do obýváku, ten by se přes wifi spojil s routerem a z toho bazmeku by pak ethernetový kabel krmil koncové zařízení (streamer)?Zkusil jsem repeater, ale evidentně jsem nesprávně pochopil smysl přítomnosti zdířky RJ45 - nefachá to, zítra vracímhttps://www.czc.cz/strong-repeater-300p/246245/produkt Podle popisu by se tento D-Link možná mohl stát mým hrdinou, nebo se pletu?https://www.czc.cz/d-link-dap-2020/213828/produkt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 27. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2019 Nene. Pro tebou navrhované řešení potřebuješ router s funkcí Klient. Ten se připojí k existující wifi a k němu pak drátem připojíš, co chceš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
par-pa Odesláno 28. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2019 A co využít existující dráty? https://www.czc.cz/power-line-230v/produkty Třeba ten streamer nemá wifi záměrně, bude wifi stačit, má dostatečnou rychlost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2019 Powerline mám už pár let v šuplíku, nefachalo toRychlost mám dobrou, v obýváku streamuju hires audio (jiným hardwarem) bez potíží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szt Odesláno 28. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2019 (upraveno) Kterýkoli - i ten nejsociálněiší Mikrotik s WiFi a nakonfigurovat jako wifi klienta a wifi interface do bridge s etherx portem. 399Mikrouš (na Bazoši 200), 7minut práce, problem solved. Když mi slíbíš že už nikdy v životě nekoupíš ohavnost jako Asus, a Mikrouše si obstaráš vlastními silami (inspirace https://www.zbozi.cz/hledani/?q=RB931-2nd, pokud chceš 5G tak https://www.zbozi.cz/hledani/?q=hap%20ac%20lite), nastavím ti to přes TeamViewer zadara pro bono abych spasil svět od Asusů TPLinků a repeaterů. Upraveno 28. března 2019 uživatelem szt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szt Odesláno 28. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2019 (upraveno) Je to na 4 řádky do konfigurace ... #naučíme ho heslo k WiFi /interface wireless security-profilesset [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTikadd authentication-types=wpa2-psk eap-methods="" management-protection=\ allowed mode=dynamic-keys name=WPA2 supplicant-identity="" \ wpa2-pre-shared-key=\ "DOPLNIT"#Řekneme na jaké SSID se naklientovat /interface wirelessset [ find default-name=wlan1 ] adaptive-noise-immunity=ap-and-client-mode \ antenna-gain=dle modelu band=2ghz-b/g/n country="czech republic" disabled=no \ distance=indoors frequency=auto frequency-mode=regulatory-domain \ installation=indoor mode=station-bridge security-profile=WPA2 ssid=DOPLNIT \ wireless-protocol=802.11#A že cheme bridge /interface bridgeadd fast-forward=no name=LAN#a do bridge wifi a ether porty .../interface bridge portadd bridge=LAN interface=wlan1add bridge=LAN interface=ether1add bridge=LAN interface=ether2add bridge=LAN interface=ether3 Ve skutečnosti Asus krám samozřejmě nebude podporovat umět station-bridge režim klienta, tak jako station a routovat to, ale to je jen o dva řádky víc. Upraveno 28. března 2019 uživatelem szt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szt Odesláno 28. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2019 2par-pa: Rychlost ? Viz https://help.netflix.com/en/node/306, pokud nestreamuje UHD, stačí 5Mbit. Já na 2GHZ WiFi bridguju indoor běžně 50Mbit, tedy dva UHD kanály vedle sebe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se