szt Odesláno 2. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2019 Neúčtuju nic, je to rodina. Ostatně peníze se vydělávají jinde a jinak, kolik těch Mikrotiků bych asi tak musel spravovat aby se tím dalo živit ? Jedinej užitek kterej snad z těch příbuzných mám je že holt updaty se zkouší napřed na nich, pak až na komerční produkci. Jsou srozuměni s tím že slouží jako jeden velký lab. A ani omylem nejsem jediný kdo umí s Mikrotikem, až přestanu být některému příbuznému sympatický, vygooglí si kohokoli jiného, když nevygooglí, najde si ho třeba na codementor.io . TPLink je inherentně děravý, takže kromě toho kdo to nastavoval tam mnohdy může mnohdy vlézt celý Internet a všichni sousedi v dosahu antény, ale je pravdou že psychologicky se lidé obvykle bojí toho rizika které vidí, zatímco riziko které nevidí zanedbávají. Ostatně, co říkáš na recenze na https://www.trustpilot.com/review/tp-link.com ? "troubleshooting jednoho pupínek generujícího problému zdarma" byl reakcí na tvrzení že i "zkušený ajťák se osype z Mikrotiku", tak jsem chtěl vidět ten problém, protože jsem přesvědčen že to bylo nesmyslné tvrzení. Ale dobrá, troubleshooting tedy nenabízím, ale ten problém mne zajímá. Je to tak OK ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2019 Aha, už chápu. Takže Duke by byl další z tvých pokusných králíků. Myslíš, že o tohle mu v jeho dotazu šlo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 2. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2019 Chlapi tak to tak neřešte, jsou to dva jiné světy, také dělám v IT firmě a spoustě lidí ve firmě absolutně nerozumím a oni naopak nerozumí mně, přesto se vzájemně potřebujeme. Szt to myslel dobře, má své zkušenosti, nabídl pomoc a chybí tam empatie s člověkem, který tomu nerozumí. Jeho řešení možná ne/bude lepší než "spotřební" elektronika na úrovni TP link atp., ale pro běžné užití (které očekávám já a asi i Duke) je MikroTik také možná zbytečný, jelikož přínosy jsou diskutabilní a nastavení složité. Ale také mu rozumím, viz kauza Huawei, Každopádně to není něco, co by nás mělo takto rozdělovat víc, než už vlastně naše světy jsou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szt Odesláno 2. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2019 Duke králíkem ? Nikoli, updaty bych mu ukázal jak a řešil by si je sám, není to osmdesátiletý strýček který si s tím sám neporadí.A o pokus by nešlo, postup jsem jasně popsal, v čem by potom spočíval pokus ? ad Andrew&složitost: No, pro mne by byla složitá operace slepého střeva. Pak znám lidi pro který je to rutina ... každý umí něco, ale objektivně Mikrotik nijak složitý není, tak jako objektivně není nijak složitá operace slepáku. Přestože pro mne by složitá byla a nedopadla by dobře, neopravňuje mne to říkat že raději to budu řešit ledovýma zábalama z Alzy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2019 Andrew: Plně s tebou souhlasím, shrnul jsi to vyčerpávajícím způsobem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Tak mi ta nedávná diskuse na téma MikroTik nějak zasadila brouka do hlavy. Jsem už 2 měsíce doma se zlomenou nohou a nejspíš se nudím. A pak mě taky zamrzel můj způsob výměny názorů s uživatelem @szt, za což se mu tímto omlouvám. No prostě jsem dostal neodbytnou chuť se zase po letech povrtat v něčem počítačovém. Můj po léta bezchybně pracující router Netgear k tomu nedává moc příležitostí, takže jsem to udělal. Před malou chvílí jsem si od té zelené řvoucí potvory přivezl Mikrotik a začíná divočina Kdybych se tu delší dobu neobjevoval, tak aspoň vy, co chodíte do tohoto vlákna, víte proč... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Hmm, tak já jsem dnes mikrotik vybalil, zapojil, zapnul, vypnul, zabalil a zítra tradá na místní CZC.Chápu, že pro ajťáka je těch sedm milionů funkcí něco jako sedmé nebe.Já potřebuju JEN ZAP a VYP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Já jedu na tom extenderu co jsem sem postoval... za 3 stovky, zapojil, přes WPS se to samo nastavilo a funguje úplně na pohodu co potrebuju (a Duke myslím taky) bez zbytečného adaptéru a hledání místa kam to dam. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Já budu o víkendu tahat plochý kabel od routeru v děcáku přes předsíň do switche v obýváku, ze switche pak dva krátké kabely - streamer a TV. Dnes odzkoušeno, fachá to... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Tady je vic zabavy nez v sekci humor :-)))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Tak se někdy zajdi podívat do vlákna AV receiver, tam se taky potkávají dva světy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 (upraveno) Hlavně myslím, že Dukuv předpředposlední příspěvek hovoří za vše. Upraveno 4. dubna 2019 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Do AV ...taky chodim, ale bojim se nakazy :-), vuci IT jsem uz imunni.Szt aby si plice vyrval, ale je to marny, je to marny..... Ten co to chtel to vratil a ten co proti tomu brojil si to poridil :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 To neni nic ve zlem, ja mel doma sveho casu esxi server a na tom mi bezel ve virtualu mimo jine ms exchange a isa server a to vse pro 4 domaci uzivatele :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Hlavně myslím, že Dukuv předpředposlední příspěvek hovoří za vše.Který myslíš, já už neumím počítat :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szt Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 (upraveno) Slyšel jsem dobře že tu někdo provozuje doma WPS ? Skvělá volba pro všechny kdo chtějí poskytovat free wifi svým sousedům. Doporučuji probrat se strejdou googlem co říká třeba na "pixie dust WPS". :-)A několik let fungující NetGear ? Takže verze bez záplat na CRACK, PMKID, jakož i na NG-specifické díry ? Priznávám bez mučení že na Mikrotiku mne vzrušuje nejen těch sedm mega funkcí, ale i to že nesdílím svou WiFi s každým kdo půjde kolem - jsem totiž lakotnej a nechci se o svou konektivitu ani o svá data s nikým dělit . Upraveno 4. dubna 2019 uživatelem szt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 4. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2019 Který myslíš, já už neumím počítat :-) Myslel jsem tenhle: Hmm, tak já jsem dnes mikrotik vybalil, zapojil, zapnul, vypnul, zabalil a zítra tradá na místní CZC.Chápu, že pro ajťáka je těch sedm milionů funkcí něco jako sedmé nebe.Já potřebuju JEN ZAP a VYP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szt Odesláno 5. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2019 No, podle úvahy "Já potřebuju JEN ZAP a VYP." by byl nejlepším autem Trabant - také nemá "zbytečné" funkce, jezdit jezdí, opravit a nastavit si ho umí kagždý kdo má doma šroubovák a sadu klíčů. Že jezdí pomalu, nebezpečně a neefektivně... who cares ? A navíc, kdo se má vyznat v těch dvaceti tlačítcích na přístrojovce a deseti na volantu ? A proč si v moderním autě nemůže člověk sám ani vyměnit žárovku a je odkázaný na servis Zajímavé je (bez jakékoli ironie) že zatímco Trabantem tu nikdo nejezdí, nounejmové síťové prvky jsou hitem. Napadá mne vysvětlení - k tomu abych poznat děravost, nebezpečnost a neefektivitu Trabantu nejsou potřeba prakticky žádné znalosti, zatímco k prokouknutí nebezpečnosti děravosti, nebezpečnosti a neefektivity čínských nounejmů už nějaká znalost potřeba je. A ve vesmíru kde ani ti kdo se označují za "ajťáky" neznají OSI model ta znalost prostě není. Já kdybych z nějakého důvodu nevěděl že bakelit nemá deformační zónu, kdybych nevěděl že moderní auto má menší spotřebu, kdybych nevěděl že jezdit se dá i rychleji (mi 80kmh stačí), byl bych nadšeným propagátorem Trabantů a ano, věřil bych tomu že mám pravdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huz46212 Odesláno 5. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2019 Z pohledu BFU je požadavek na ZAP/VYP zcela v pořádku. A řeší se to v takovým případě tak, že si BFU zavolá odborníka, ten mu vše zprovozní a BFU už pak jenom nerušeně využívá služeb moderních technologií :-) Naopak je dost divný, když se BFU snaží všechno kutit svépomocí, protože to ve výsledku stojí víc peněz a nervů, než objednání odborníka, pro kterýho je vše triviální věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 5. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2019 (upraveno) szt, jistě máš v hodně, nejspíš většině věcí pravdu, ale připomínáš mi koně s klapkama na očích. Nebo agenta Mikrotiku, i když z toho bych Tě hned nepodezříval :-) Koukáš na to jen z jedné strany a obvykle nebývá všechno tak jednoznačné.Přirovnání k autu taky moc nesedí. Zjednodušeně řečeno nového Trabanta si dnes nekoupíš, zatímco levnej (jestli jednoduchej nevím, to je relativní) siťovej prvek jo. I do Dácií už dávají displeje ne (nic proti tomu autu, ale přišlo mi, že jednodušší jsem si asi poslední dobou nikde neprohlížel). Edi: Jo teď jsem si vzpomněl na jednoho právníka tady, co znám. Jeli spolu s naším zákazníkem na nějaké své nové pozemky jeho Mercedesem (poslední E). Zákazník: Víš kde to je? Ne. Tak dyť máš navigaci. S tou neumím zacházet. Upraveno 5. dubna 2019 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se