VS Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 V čem jsi ji formátoval? Podporuje zařízení takovou kapacitu? Formátoval jsi ve formátu FAT32, ExFAT nebo NTFS? Proč jsi ji formátoval? Nová karta bývá zformátovaná.Jdu hledat křišťálovou kouli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Formátoval jsem to v přehrávači FiiO, který podporuje přesně takovouhle kapacitu jako nejvyšší. Formátoval jsem proto, že mi to i v PC nechtělo kartu načíst, dokud ji nezformátuju. Formát je FAT32. Nicméně zpětně si vybavuju, že i v PC mi to nabízelo v tom okně pro formátování jako první položku oněch 24 GB (jenže to jsem ještě nevěděl, že je to ono maximum, na které to bude zformátováno). Nějak mi to hlava nebere... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mornix Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 To vypadá na nějakou fake kartu z Číny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Strč to do PC a naformatuj jako exFAT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Dopadl jsem stejně před cca rokem. Navíc cokoliv jsem na kartu nahrál se poškodilo. Zkus ten formát v PC, ale kloním se spíš k názoru Mornix - bude to fejk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 Zformátováno v PC na exFAT. Výsledek: volné místo 23,1 GB. Tedy stále to samé. Takže asi nezbývá nic jiného než reklamace u CZC, zdá se zdá. Jsem zvědavý, co mi na to řeknou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 7. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2016 2LukeD: Nejspíš narazils na čínský fake bez funkčních paměťových čipů - já v minulých letech na podobné ksindly (Kingston+SanDisk) narazil u TS-Bohemia a koukám že móda "katování kostů" prostřednictvím přímých nákupů v kontinentální Číně už stihla dorazit i do (donedávna solidního) CZC Je sice hezké že to "ochotně vyreklamují" - ale představ si k čemu by Ti to bylo, když už bys na tom měl třeba soukromé fotky/videa a po zapsání 20% kapacity by dotyčná srajda bez varování a možnosti záchrany dat chcípla? Je příznačné že dotyčné karty výrobce "pro pohodlí zákazníků dodává naformátované" (ono by se při tom taky rychle poznalo která bije) - takže před prvním použitím vůbec není na škodu naplnit to až po okraj třeba videama, jinak už se tomu dneska opravdu nedá věřit. Jako ostatně čemukoliv pocházejícímu přímo z Číny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bladerunner Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 Nemôže to byť s tou kartou len zlé rozdelenie na partície. Skúsil by som to ešte pozrieť v PartitionManager-ovi alebo podobnom programe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2016 To je technicky taky možné - ale zaráží mě že by to rozdělení přehrávač při "smazání karty" nezrušil a nezaložil znova?V okenicích jde ke kontrole a nastavení použít i vestavěný nástroj "diskmgmt" - ale opravdu bacha na výše popisované šméčkové chování, kdy Číňan vědomě bere vyřazené karty s nižší kapacitou, neosazené/nefunkční čipy při partitioningu a "formátování" softwarově označí jako funkční a průser si vyžere až časem zákazník. První formátování proto určitě doporučuju neprovádět "rychlým způsobem" - a pokud už na nich něco hodnotného je, nejjednodušší otestování dostupného prostoru je nakopírováním (a následným smazáním) nějakého balastu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2016 Tak nakonec nejspíš happyend i bez reklamace. Kartu jsem ještě zkusil vložit do přehrávače Fiio a tento připojit k jinému notebooku. Když jsem dal formátovat kartu, normálně se mi objevila kapacita 119 GB a možnosti NTFS vs exFAT. Zvolil jsem tu první. Poté nakopíroval skoro 40 giga hudby a vše šlape, jak má. Už z ní poslouchám skladby... Vypadá to tedy, že to s tím CZC zase nebude až tak špatné. Jinými slovy, nerad bych mu tu kazil renomé. Mimochodem, docela by mě zajímalo, jestli byl kámen úrazu v tom, že jsem kartu nejprve formátoval přímo v přehrávači, nebo tím, že jsem ji pak do staršího notebooku připojil v rámci adaptéru do čtečky paměťových karet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 16. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2016 Není možné, že ten adaptér nepodporoval plně typ té karty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohrenstein Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2016 klasika chyba mezi klávesnicí a židlí . Čest CZC zachráněna a můžu tam dál nakupovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Není možné, že ten adaptér nepodporoval plně typ té karty? Adaptérem jsem měl na mysli ten plastový bazmek, co byl k té kartě přiložen a co udělá z mikroSD klasickou SD kartu. A v kusu plastu fakt problém nebude. Ten noťas (ThinkPad SL500) s čtečkou paměťových karet, do kterého jsem to strkal, je už staršího data výroby, takže mě napadlo, jestli to nebylo tou čtečkou. Ale těžko říct. Pro mě je hlavní, že to jede a nemusel jsem tudíž nic reklamovat. A k tomu, abych vyzkoušel, jestli to tu kartu v pořádku načte teď, po zformátování a zaplnění soubory, jsem se ještě nedostal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 (upraveno) pokoušel jsem si zazálohovat věci na externí HDD...fotky šly v pohodě. Problém nastal u větších souborů (seriály, filmy, hry...cca 500MB+). Během toho mi to vyhodí chybu a nenakopíruje se mi nic. Zkoušel jsem na něj nakopírovat film z jiného ntb a HDD šlape jak má. Dokonce z něj jde ten film i zpět nakopírovat... co za tím může být? Nějaký driver? V rychlosti jsem kouknul na net, ale nic moc užitečnýho jsem nenašel... Díky Upraveno 18. května 2016 uživatelem El Nano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Když vidím ty eklhaft desítkové rámečky: Že by Ti kopírování seriálů zarazila DMCA kontrola u NSA a už se na Tebe chystala policejní razie? Ten externí disk má externí napájení a nebo je krmený jen přes USB - a máš to pověšené napřímo a nebo přes (self-powered) HUB?Jestli se ten krám během delšího kopírování odpojuje, může to být klidně tím že tvůj sčot mu po USB nedodává (a nebo nechce dodávat) dost šťávy, zatímco ten "jiný ntb" (kombinace zdroj - základní deska - ovladače - OS) takový problém nemá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Když vidím ty eklhaft desítkové rámečky: Že by Ti kopírování seriálů zarazila DMCA kontrola u NSA a už se na Tebe chystala policejní razie? Ten externí disk má externí napájení a nebo je krmený jen přes USB - a máš to pověšené napřímo a nebo přes (self-powered) HUB?Jestli se ten krám během delšího kopírování odpojuje, může to být klidně tím že tvůj sčot mu po USB nedodává (a nebo nechce dodávat) dost šťávy, zatímco ten "jiný ntb" (kombinace zdroj - základní deska - ovladače - OS) takový problém nemá... nene to jsou WIN8, tak snad ne... ten externí disk mi zbyl po výměně za SSD u toho DELLu jak jsem nedávno tady psal...takže ho mám v SATA adaptéru a zapojenej přes USB... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 (upraveno) vypadá to, že se samovolně odpojuje, jak říkáš...ale pokaždé se to chová jinak...jednou ten error (viz. předchozí příspěvek), podruhé se odpojí, potřetí jde vidět v device manageru, ale v "This PC" se tváří jakoby byl odpojený výpis z event vieweru: Level Date and Time Source Event ID Task CategoryWarning 5/18/2016 9:43:04 PM Microsoft-Windows-Ntfs 140 None "The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur in VolumeId: D:, DeviceName: \Device\HarddiskVolume90.(A device which does not exist was specified.)"Warning 5/18/2016 9:43:00 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0x4850108 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:43:00 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0x484fd08 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:42:49 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0x482b508 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:42:49 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0xb00208 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:42:49 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0x482b908 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:42:46 PM UASPStor 129 None Reset to device, \Device\RaidPort21, was issued.Warning 5/18/2016 9:42:26 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0xb4fa60 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:42:26 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0x47e0108 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:42:26 PM disk 153 None The IO operation at logical block address 0xb002f8 for Disk 1 (PDO name: \Device\0000012e) was retried.Warning 5/18/2016 9:42:24 PM UASPStor 129 None Reset to device, \Device\RaidPort21, was issued. Upraveno 18. května 2016 uživatelem El Nano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Může být vadný i ten USB kastlík (čínský studeňák, nalomený drát a nebo konektor napájení?) - každopádně jestli nechceš přijít o data tak to k tomu počítači už nepřipojuj, protože při každém zápisu si zbytečně koleduješ o fatální naboření NTFS, které už ti žádný Microsoft CHKDSK dohromady nedá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 19. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2016 o ty data na tom disku se mi zatím nejedná, protože tam zatím skoro nic není...USB kastlík je nějaký AXAGON, prakticky nový, měl by být v pořádku i vzhledem k tomu, že na jiném ntb funguje hlavně bych ho docela rád používal, protože 256 SSD se zaplní poměrně rychle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 19. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2016 To už si radši domů pořiď jednodiskovej NAS - můžeš se k němu v jednom okamžiku připojovat i z dalších zařízení (jiný počítač, mobil, tablet, telka, možnost přihlášení i zvenku z internetu...), díky WiFi nemusíš nikam nic fyzicky připojovat - a USB šuflík použij akorát k jeho občasnému zazálohování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se