kubson Odesláno 20. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2009 ok poslal jsem to Gunterovi, hned jak bud další návrh tak ho sem dám
cigi Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Onion napsal: Mně se to právě dost líbí... Dává to vzálemnému poměru ruček ten původní, ale nikoliv tím, že bychom pomenšovali tu hodinovou ručku V elku pak ty hodinky, resp, jejich číselníky budou vypadat opět o něco větší Moje troje hodinky křičí unisono ANO Jo, tak to je, minutová a vteřinová ručka co nejdelší dělají velkorysý dojem. Ta hodinovka je jako kosočtverec možná i nejhezčí, ale taková bárbí, když už si je za tu dvacku necháte vyrobit, zkusil bych třebas draka (deltu), nemusí to být zas takový pinďourek jako v originále , i když zas by to bylo původní, což se taky počítá. Včera jsem viděl hodinky, co kombinovaly lesklý leštěný nerez na pár místech (luneta a šroubky myslím) a velmi matný P Í S K O V A N Ý nerez na většině pouzdra a dýnka, v tom velkém kontrastu byla fakt prudká elegance, TO by bylo něco pro vás!
Gorg Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 cigi napsal: Jo, tak to je, minutová a vteřinová ručka co nejdelší dělají velkorysý dojem. Ta hodinovka je jako kosočtverec možná i nejhezčí, ale taková bárbí, když už si je za tu dvacku necháte vyrobit, zkusil bych třebas draka (deltu), nemusí to být zas takový pinďourek jako v originále , i když zas by to bylo původní, což se taky počítá. Včera jsem viděl hodinky, co kombinovaly lesklý leštěný nerez na pár místech (luneta a šroubky myslím) a velmi matný P Í S K O V A N Ý nerez na většině pouzdra a dýnka, v tom velkém kontrastu byla fakt prudká elegance, TO by bylo něco pro vás! Myslim ze tohle Steinhart dela... http://www.steinhartwatches.de/index.php?i...mp;Sel_ID=12#43 http://i242.photobucket.com/albums/ff151/S...artNav-B010.jpg http://img293.imageshack.us/img293/6747/steinhart2az6.jpg
Frantik Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 No my to budeme mit podobne. Matne pouzdro a lestena luneta a okraje rucek. Bude to perfektni. Mam jeste jeden malej nápad, ale nechci nic komplikovat. Dohodli jsme se na tomto remenu, ktery je z nabidky Steinu nejlepsi. Ty cvocky jsou ale takove leskle a napriklad Laco je dela jakoby "ojeté", jestli mi rozumite, proste vypadaj vintage. Podle me je staci necim prejet - brusem, plamenem, nevim. Je to jen detail, ale moc peknej. Pro srovnani foto.
Hugo14 Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Frantik napsal: No my to budeme mit podobne. Matne pouzdro a lestena luneta a okraje rucek. Bude to perfektni. Mam jeste jeden malej nápad, ale nechci nic komplikovat. Dohodli jsme se na tomto remenu, ktery je z nabidky Steinu nejlepsi. Ty cvocky jsou ale takove leskle a napriklad Laco je dela jakoby "ojeté", jestli mi rozumite, proste vypadaj vintage. Podle me je staci necim prejet - brusem, plamenem, nevim. Je to jen detail, ale moc peknej. Pro srovnani foto. Nechal bych to: Lesklá luneta a k tomu lesklé nýty.
cigi Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Jo jo takhle, jak na tý fotce od gorga, jen dáleko matnější, pískovaný. A lesklá luneta a nejty ! To by byla frajeřinka !
Frantik Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Hugo14 napsal: Nechal bych to: Lesklá luneta a k tomu lesklé nýty. OK. Ono to vlastne k sobe docela ladí
kubson Odesláno 20. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Gunter píše že používají 2 černé barvy na ciferník, na chronech mají jinou asi matt - zkusím to nějak nafotit, až bude možnost, ale sám jsem si toho nevšiml..
kubson Odesláno 20. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2009 teď se ještě dívám, že na NavB 47 už dneska mají ten antireflex taky v podstatě "neviditelný", napíšu jim že chceme něco takového ok? http://www.chronoshop.cz/documents/eshop/p.../1213009979.jpg
Hugo14 Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Tak tak. Chceme ziferblatt s modrým nádechem. Jsou dvě varianty - AR nebo ciferník. AR se mi zdá jednodušší. Už vzhledem k tomu, že nejsme schopni určit Pantone černomodré.
Frantik Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Hele kluci, ale neprezente to. Ja nechci, aby to hazelo moc velky modrofialovy odlesky. Jako duha!!
Friedrich Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Myslím, že by bylo na místě dát všem k porovnání obě verze, naší i tu upravenou od Steinhartu. Chvíli se prosím dívejte i z větší vzdálenosti od monitoru a vnímejte všechny rozměry všeho. Pouzdro, číselník, čísla, vzdálenosti čísel od sebe, vzdálenosti všech kružnic, vteřinovku až k okraji, hodinovku . . . minutovku. -----------------------------Steinhart úprava-----------------------------X--------------------------------Naše verze--------------------------------- Nikomu dalšímu nepříjde ta Steinhartama zvětšená, prodloužená minutovka až k okraji (kam původně sahala jen vteřinovka), prostě příliš dlouhá/velká ? . . . . snad třikrát delší než hodinová ručka ? Vynechte takové podružnosti jako že ten jejich obrázek je hezčí, mají tam stíny, leskne se jim a tp. . . . Mě osobně se ta jejich minutová "noha" zdá už moc a myslím že ten náš návrh byl vyváženější a prostě takový jaký jsme si schválili, že chceme. Rád bych zde viděl názory na tu minutovku i od ostatních zájemců, ne stále dokola od těch samých . . . . . Je to pro mne důležité, přestávají se mi ty hodinky totiž s tou minutovou "nohou", líbit . . . . . P.S: ....................a je mi jedno, jestli s tím někoho se** ...................
Hugo14 Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Koukni se na originál, jaká tam byla hodinovka oproti minutovce camrňuoulek. Jinak ještě bacha na jedno - srovnáváš dvě velikosti pouzdra. Řemeny mají mít stejnou šířku (22mm).
Friedrich Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Originál stranou o ten teď nejde. Snažil jsem se alespoň trochu přiblížit na obrázcích velikost pouzder a ciferníků tak, aby byly cca stejně velké a svou předchozí rozdílnou velikostí neovlivňovali příznivce "všeho velkého". To že mi to od oka vyšlo tak, že se zdá být jeden řemen širší než druhý - to je vedlejší produkt. Na řemen nekoukat. Myslím, že podobné srovnání stejně velikých variant tu už mělo být dříve.
Vlastimil Talanda Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Friedrich napsal: Originál stranou o ten teď nejde. Snažil jsem se alespoň trochu přiblížit na obrázcích velikost pouzder a ciferníků tak, aby byly cca stejně velké a svou předchozí rozdílnou velikostí neovlivňovali příznivce "všeho velkého". To že mi to od oka vyšlo tak, že se zdá být jeden řemen širší než druhý - to je vedlejší produkt. Na řemen nekoukat. Myslím, že podobné srovnání stejně velikých variant tu už mělo být dříve. teď jsem se na obrázky koukal docela dlouho a ty úpravy od Guntera mně osobně sedí
Bobr Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Friedrich napsal: Nikomu dalšímu nepříjde ta Steinhartama zvětšená, prodloužená minutovka až k okraji (kam původně sahala jen vteřinovka), prostě příliš dlouhá/velká ? Mně to přijde naopak v pořádku, zdá se mi, že ve "steinhardtově" verzi ta minutová ručka líp vyplňuje prostor ciferníku - v té naší původní se ručky jakoby "ztrácejí".
bandicoot Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Steinhartova minutová ručka sahá k vnějšímu okraji minutových indexů a do indexů zasahuje - stejně jako hodinová sahá k vnějšímu (byť jedinému) okraji úhlových indexů, do kterých rovněž zasahuje - přijde mi to konzistentní. Nehledě na to, že smyslem těchto hodinek bylo měřit hlavně vteřiny a minuty a proto tedy, jak píše Hugo14, je poměr hodinové a minutové ještě velkorysý. Já to vidím tak: steinhartovy ručky a náš minutový font. I když lehce tenčí Steinhartovu minutovku bych zkousl, ale nezkracoval bych jí. Tím zkrácením bysme navíc dosáhli nechtěného efektu mnohých přestaveb - velké pouzdro a nepadnoucí malé ručky.
Milan S. Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 mě osobně sedí mnohem více "steinhart" na druhém návrhu se mi nelíbí velikost fontu pro minuty a ta minutovka mi připadá krátká
B.F.G. Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Nechci vám do toho nějak žvanit, mě by se líbilo, kdyby vedlejší minutové indexy byly kratší, než hlavní. U běžných S. B-uhr zasahuje minutová ručka skoro k vnějšímu okraji indexů, ale ne tak daleko jako na tomhle návrhu. Navíc jsou ručky modřené, takže nevypadají tak dlouhé. Se stříbrnou barvou mi přijde, že je ciferník moc plný, raděj ať jsou vidět víc ručky než indexy. Prostě bych tu kružnici zvětšil a nechal špičku opisovta kružnici a luminiscenci sledovat hlavní minutové indexy. Hlavní je, jak to bude vypadat v reálu, vizualizace to dost zkresluje.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.