Přejít na obsah

Servis Primek po dědovi, ideálně v Praze

Doporučené příspěvky

Kam byste prosím dali na servis hodinky, na kterých mi hodně záleží? Ideálně v Praze. Jsou to Primky po dědovi, kromě banálních věcí jako rozbité sklíčko mají ale jednu velkou vadu - nikdy jsem je neviděl v chodu, něco v nich chrastilo, tak jsem je otevřel a vypadla na mě stržená hlava šroubku co drží strojek... Asi bude nejlepší si je dát do krabičky a koukat na ně, nebo?

Alespoň už vím, po kom mám tenhle koníček. Děda sice zemřel, když mi bylo 12, takže jsem o tom neměl tušení. Ale, teď po 22 letech babička vytáhla z půdy různé Primky, Pobědy apod., takže lásky k dřevu (byl truhlář) máme očividně další společný koníček 🙂.

Děkuji

Upraveno uživatelem VitekB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hola ,

dostals tipy odpovídající tvému dotazu .Nějaké primky ,nějaké odpovědi .Se svým koníčkem jsi tedy zcela na začátku .

Já bych od tebe spíš očekával ,že po otevření hodinek aspoň přečteš číslo kalibru (50 ,68 ) ,nebo hodinky popíšeš jako s mimostřednou vteřinovkou ,nebo s datumem ap.

Nejdou ,proč ? Prasklé pero poznáš podle toho ,že nejdou natáhnout do konce ,tedy můžeš natahovat do nekonečna .Praskne každé pero v primkach neb je tam "kurvítko"

Tedy prasklé pero .

Další závada může být zlomená oska setrvačky ,patrně po pádu hodinek na zem .To bys mohl také snadno poznat ,netočí se ,sedí nakřivo .

Moje nejmilejší závada je : Nic jim není ,jenom nejdou .Bodejď by šly ,když leží desítky let v šuplíku .Prostě zatuhnou .Nejsnadnější oprava je ,dát je na sluníčko za okno ,nebona topeni .Rozběhnou se a rády .

Díly se dají koupit ,sklíčka za desetikoruny ,setrvačky za stokoruny ,pero lze opravit a znovu použít ,tedy pokud jenom odpadne nabodovaný koncový háček ..

Ceny za opravu u hodináře jsou oprávněné ,nikoliv však nutné nebo ekonomické .

Pro dobrý pocit ,že jdou ,a znovu je uložit do šuplíku ,není nutná GO za vyšší počet tisíců dolarů, éček a nakonec ani CZK .

Nejsnadnější cesta je zakoupit funkční hodinky a přehodit strojek .Ani hodinky po dědovi po opravě u hodináře nebudou už originál .

Obětuj jedny pobedy ,proveď "rozborku" a najdeš tam pět šroubků a pět koleček ,nic víc .A když to složíš zpátky ,a půjde to ,seš borec .A když ne ,nevadí ,

to poznání stojí za to .

Taky jsem tak začínal .

doo

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

Jakou školu potřebuji na povolení tří šroubků abych se dostal k pérovníku a jednoho šroubku od kompletky ?A když to opačným postupem sešroubuji zpět za pomocí

stejných funkčních dílu ?Jaké vybavení potřebuji ?Mám v ruce jeden šroubovák na vše .

Píšu o primkách ze a do šuplíku a levných dosud dostupných náhradních dílech .

Hodinářské umění je o něčem jiném ,to zde snad všichni obdivujem a klaníme se mu .Ale ne dělat vědu z prasklého pera ,mimochodem ,brzdové destičky si u svého 

Fiata Uno také měním sám .To je podle mne udržitelnost .Nebo bych měl správně za to zaplatit v autoservisu víc než je dnešní cena auta ? Stejně to vidím i u primek po

dědovi .Proč si řekne nejmenovaný barevný pták na Veveří ulici o 7 tisíc ? (Protože je lepší opravit jedny hodinky za 7 tis.,než deset po 7 stovkách ).Tedy jen jedna možnost

reklamace , potíží ap.Je to tak ,u starých hodinek člověk nikdy neví .Věhlasný koncesionář na náměstí ,ne ,my to nesmíme ani otevřít ,pošleme to za tisíc korun do Vídně ,

pak se uvidí ...Eternamatic jsem si opravil sám ,stačilo přimazat perovník ,který dřel na sucho (obdoba bezúdržbové autobaterie vyžadující údržbu) .

Jarek ? Nezačínal jako amatér ve Zlíně ?

doo

Odkaz ke komentáři

Znám zkrácenou verzi kurvaaa.....  

Kolegovi uletěla pružinka od nějakého exotického incabloku a po půl hodině plazení se po dílně, jsme ji našli nalepenou na jeho očním víčku. 

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...