bohus76 Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Tohle,jako co? Ano jsou zlaté,je to spíše zajímavost jaké hodinky se dříve dělaly,Jako památka to pro Tebe může mít hodnotu,ale jinak to není nějaký sběratelsky cenný kousek.Byla by škoda,to rozebrat jen pro zlato. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Zkus odklopit ještě to druhé víko a vyfotit strojek. Tam by mohla být pro bližší identifikaci (ale asi jen strojku) nějaká výrobní značka. A jinak, jak píše Bohuš. Divná to doba, kdy předválečné zlaté hodinky mají většinou v podstatě jen cenu zlata a proti tomu "obyčejné" ocelové švýcarské sportovní hodinky ze 70tých let zlatem nevyvážíš ani omylem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2015 Zdravím chlapi, tak nakonec jsem zde skončil také. Můj budoucí švagr, kterého jsem přivedl k hodinkám - ano, je to nakažlivé:-), má kolegu jenž získal v rámci rodiny Eterny. Rád by věděl něco blíž. Má odpověď, že to jsou Eterny v automatu mu nestačila ;-), typuji 50. léta, možná by tam mohl být i kladívkový automat.... foto strojku bohužel nemám. Já jsem z Lovosic a oni jsou z Brna, takže komunikace je trošku horší..... Díky za reakce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohatka Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2015 AhojPodla vyrobneho cisla su tie Eterny z roku 1945. Skoda ze nemas fotku strojceka, ale podla toho ze ma sekundovku na subciferniku by tam mohol byt hammerautomat Eterna 833 ktory sa vyrabal od roku 1940 , alebo niektory z jeho generik. http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&0&2uswk&Eterna_833 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blestr Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 Ahoj, prosím o informace k těmto hodinkám, musím se přiznat že jsem naprostý začátečník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 Taky ahoj. Máš hezké hodinky, asi nebyly moc nošené. Jaké informace bys chtěl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blestr Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 Jediné co vím, tak leželi mnoho desetiletí v šuplíku a vypadají opravdu téměř netknutě, bohužel se mi nepodařilo najít žádné informace, ani podle sérového čísla, nebo prostě nevím jak na to. Zajímalo by mě z jakého jsou roku a vlastně cokoliv ohledně výroby, původu strojku atd. Případně i info ohledně ceny, sice je neplánuju prodávat, ale rád bych věděl zda je můžu s klidným svědomím nosit, nebo bych je měl nechat v krabičce Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 (upraveno) Pro značku Doxa se databáze výrobních čísel najít asi nedá, takže výrobu jde jen odhadovat. Můj odhad je konec 40. let, nebo tak nějak, v 50. už u Doxy přecházeli na centrální vteřinovku.Ale normálně do google zadej Doxa anti-magnetic a zkus pátrat. Doxa je velice rozšířená značka, najdeš toho mraky a třeba se ti podaří narazit na nějaké konkrétnější informace. A podobně s cenou, tam zkus kouknout třeba na ukončené aukce na Aukru, něco podobného pro porovnání ceny by tam být mohlo.(hodinky ležely, ne leželi) Ed: Nošení nic nebrání, jsou hezké, takže to bude vypadat dobře. Jen bych asi doporučil nechat u dobrého hodináře promáznout strojek, každý mechanizmus se musí mazat, jestli má dlouho vydržet. Upraveno 13. ledna 2015 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blestr Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 Právě že už jsem pátral a k ničemu to nevedlo Tak jsem myslel, že snad tady narazím třeba na sběratele těchto hodinek, který mi řekne víc Přestože se to tady na fóru řeší asi často, nemohl bys mi poradit dobrého hodináře v Praze? Promazat určitě potřebují, po prvním natažení se spožďovaly asi o 15 minut za den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 Já o nich víc nevím, i sám bych hledal na internetu, kdybych chtěl znát víc.A ani nejsem z Prahy, projdi sekci Opravy a servis, tam se o hodinářích dozvíš co potřebuješ, nebo nahoře na liště je adresář hodinářů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 Je tady vlákno o hodinářích - "Doporuč dobrého hodináře" a i pro kontrolu je tu vlákno - "Postěžujte si na hodináře". Stačí se porozhlédnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tommek Odesláno 13. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2015 Tohle,jako co? Ano jsou zlaté,je to spíše zajímavost jaké hodinky se dříve dělaly,Jako památka to pro Tebe může mít hodnotu,ale jinak to není nějaký sběratelsky cenný kousek.Byla by škoda,to rozebrat jen pro zlato. Zkus odklopit ještě to druhé víko a vyfotit strojek. Tam by mohla být pro bližší identifikaci (ale asi jen strojku) nějaká výrobní značka. A jinak, jak píše Bohuš. Divná to doba, kdy předválečné zlaté hodinky mají většinou v podstatě jen cenu zlata a proti tomu "obyčejné" ocelové švýcarské sportovní hodinky ze 70tých let zlatem nevyvážíš ani omylem... Dekuji panove, hodnotu pro me nemaji zadnou, chci je jen zpenezit. Pravdepodobne tedy jen vahu zlata - strojek a zajimaji me ty kaminky. V te dobe se pry zirkony moc neletely hmmm (smajlik skrabajici se na hlave)Strojek zkusim vyfotit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraThon Odesláno 29. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2015 (upraveno) Zdravím chlapi, uvítám jakékoliv info k těmto hodinkám. Děkuji M Upraveno 29. ledna 2015 uživatelem MaraThon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 29. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2015 Ahoj Marku. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/54272-eterna-cal-1476k/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraThon Odesláno 29. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2015 Ahoj Karle, děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 29. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2015 Taky mi nějakou dobu říkaly pane. Skoro mě štve, že jsem je prodával... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 30. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2015 Byly hezký, teda jsou, protože je má myslím Filip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitris.k Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2015 Prosím o pomoc s těmito hodinkami.Kolega je našel v pozůstalosti a chtěl by je zase rozběhnout.Nevíte někdo jaký je to rok a zda se vyplatí dávat peníze do renovace? Hodinky nejdou natáhnout, po otevření jde vidět, že pérko se nenatahuje.Je tady hodně znalých, nechce je nosit hned k hodináři na opravu, uvažoval o renovaci, ale to až posléze. Jedná se o Atlantic Worldmaster 17 kamenů Special Moc děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2015 Hodinky jsou docela dost unavené, to by bylo na celkovou renovaci a to se určitě nevyplatí. Nechal bych je tak jak jsou a uložil jako památku do spodního šuplíku.O této značce vím jen to, že se z mně neznámého důvodu hodně objevuje na polském Allegro ( www.allegro.pl ). Mrkni tam, zjistíš stavy, ceny a možná i něco bližšího o obdodí výroby. Nebo pak google, je to běžná značka, určitě někde nějaké porovnání stáří bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitris.k Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2015 Kouknu tam, moc dekuji za odpoved. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se