NIGHTinGALE Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 (upraveno) Stačí mrknout na stránky Doxa. Potápky (model 1000T a 5000T) spadly s cenou dolů o hezkých cca. 35%. http://www.doxawatches.com/special_offer.htm Hodně zajímavý jen ten průvodní článek k tomu, to jsem se i dost nasmál, jak tu slevu hezky vysvětlují. Už si s nimi píšu, ty oranžové 1000T bych měl docela rád. Ale nechci je poslat že Švajcu kvůli DPH, takže je lámu, abych si je mohl vyzvednout v Doxa Vienna. A vypadá to, že mi to umožní. Objednat se ale musí jen na oficiální Doxa stránce. Naštěstí Elton skladem pouzdra nemá, jinak by musel taky s cenou dolů Upraveno 24. června 2009 uživatelem NIGHTinGALE
Gilius Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 Nigu...Ty a Doxa?? Není možná........sběratel úchylnejch hodinek........
PhoeniX Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 Valím augle. Šmarja, doxa se mi vždy líbila. Teď nevím, jestli je mám/nemám vzít. Nechám to uležet.
OldaA Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 Doxa mám rád, vlastním 2 ks vintage, památka na dědu, který je nosil, jen mě stále překvapuje že s ETA automatem stojí 1490 USD a s Quartz 7.990 CZK.. link na CZ stránky.
NIGHTinGALE Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 Gilius napsal: Nigu...Ty a Doxa?? Není možná........sběratel úchylnejch hodinek........ Vždyť já jsem loni v Baselu znásilnil Kubsona, Viktora a dokonce i Kamila, aby se mou šli do Doxy!!! A dokonce jsem u nich i oranžovou čepičku dostal, takže se teď cítím býti nákupem povinován A úchylné hodinky žádné nemám, Gulfmany jsem si totiž ještě nekoupil Ale brzy tu vytasím jedny obskurní o průměru 47mm, čímž potěším Oniona, jelikož do teď jsem inklinoval spíše k podměrečným velikostem 40mm (a méně)
Návštěvník YPO Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 NIGHTinGALE napsal: Stačí mrknout na stránky Doxa. Potápky (model 1000T a 5000T) spadly s cenou dolů o hezkých cca. 35%. krásná cena - naštěstí nemám prachy x tak ať ti to přes Vienna vyjde
NIGHTinGALE Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 YPO napsal: krásná cena - naštěstí nemám prachy x tak ať ti to přes Vienna vyjde Čtu správně mezi řádky, že prodáš Sinn?
cigi Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 No, vony ty doxy za poslední myslím 2 roky o 100% v ceně vyletěly, vždycky, když si zvýšili číslovku u ft na ciferníku, takže maj polštář.....
Návštěvník YPO Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 NIGHTinGALE napsal: Čtu správně mezi řádky, že prodáš Sinn? tak hrozný to ještě není
NIGHTinGALE Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 cigi napsal: No, vony ty doxy za poslední myslím 2 roky o 100% v ceně vyletěly, vždycky, když si zvýšili číslovku u ft na ciferníku, takže maj polštář..... Člověče, Cigi, máš pravdu. Metr navíc, ojro navíc. Elton zase s každým zvětšením pouzdra o 1mm zvedá cenu o x-tisíc korun. Tohle není pokus o flame proti Primu, tohle je prostě zjištění, že si firmy nechají každou pitchovinu dobře zaplatit Ale ona přijde bída i na kozáky z hodinařiny, tím jsem si jist
kejklik Odesláno 28. června 2009 Nahlásit Odesláno 28. června 2009 NIGHTinGALE napsal: Ale ona přijde bída i na kozáky z hodinařiny, tím jsem si jist Vypadá to, že ta bída už přichází. Zejména diskuze pod článkem je zajímavá. http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakup...phtml?id=640686
OldaA Odesláno 28. června 2009 Nahlásit Odesláno 28. června 2009 Bude víc limitovaných edicí, víc novinek a zdraží se průměrná prodejní cena. Výrobci nemohou zlevnit současné modely, naštvalo by to majitele, kteří je už mají. Rolex, Omega, Breitling, Panerai... maji spoustu nových modelů, který z nich je levnější než předchůdce? Myslím že žádný. Běžte si koupit nové Panerai s 3 denní rezervou chodu, napíšou vás na pořadník. Ano, prodá se o 20% méně kusů, ale o těch samých 20% se zvýší průměrná prodejní cena a dopady krize jsou vyřešeny. Když jsem si před rokem a půl kupoval Breitling Chrono SuperOcean byla ceníková cena 2.990 EUR, dnes ty samé hodinky stojí 3.340 EUR, nové Rolex GMT Master stojí o 600 EUR více jak předchozí model, Sea Dwellery cca o 2000 EUR víc a Datejust II?? Prý budou kolem 150.000 CZK, současné jsou podle provedení za cca 120.000 CZK.. Pokus Doxa zvýšit prodeje snížením ceny je velmi zoufalý, ti co je před měsícem nebo půl rokem zaplatili jsou dnes zásadně naštvaní a naprostá většina z nich značku Doxa už nikdy nekoupí. Má Doxa množství jiných zákazníků, nových zákazníků, takových co je ještě nemají, takových co nejsou nadšenci do hodinek, co si kladou otázku " budou za 2 měsíce o 35% dražší nebo o další 20% levnější?", tedy otázku která je povede k nákupu jiné značky nebo odložení nákupu na dobu kdy bude krize ještě větší než je nyní?
kejklik Odesláno 28. června 2009 Nahlásit Odesláno 28. června 2009 OldaA napsal: Pokus Doxa zvýšit prodeje snížením ceny je velmi zoufalý, ti co je před měsícem nebo půl rokem zaplatili jsou dnes zásadně naštvaní a naprostá většina z nich značku Doxa už nikdy nekoupí. Má Doxa množství jiných zákazníků, nových zákazníků, takových co je ještě nemají, takových co nejsou nadšenci do hodinek, co si kladou otázku " budou za 2 měsíce o 35% dražší nebo o další 20% levnější?", tedy otázku která je povede k nákupu jiné značky nebo odložení nákupu na dobu kdy bude krize ještě větší než je nyní? Kdy jsem si v roce 1991 kupoval nové zahraniční auto za 560 kCZK, byly to šílené peníze. Dnes jsou auta s výbavou 5x lepší za slabý dvojnásobek a prostě brečet nemůžu, když to chci. Stejně tak s hodinkama, seženou se nepatrně nošené krásné kousky s původní cenou 15k? za slabou polovinu a taky nikdo nebrečí. Hodinky jsou prostě spotřební zboží stejně jako auta, jachty a baby. No ni?
Jarett Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Odesláno 29. června 2009 kejklik napsal: Kdy jsem si v roce 1991 kupoval nové zahraniční auto za 560 kCZK, byly to šílené peníze. Dnes jsou auta s výbavou 5x lepší za slabý dvojnásobek a prostě brečet nemůžu, když to chci. Stejně tak s hodinkama, seženou se nepatrně nošené krásné kousky s původní cenou 15k? za slabou polovinu a taky nikdo nebrečí. Hodinky jsou prostě spotřební zboží stejně jako auta, jachty a baby. No ni? Tak, tak .... taky jsem se trochu mračil, když jsem před rokem a půl kupoval dvě auta, pro sebe a manželku, a o 10 měsíců později jejich cena spadla o tolik, že bych za stejné peníze koupil auta tři ... ale co už, to je otázka rozhodnutí o nákupu ... buď budu neustále čekat, až bude to co chci levnější a nakonec si to neokupím nikdy, nebo si to co chci koupím a pak už to neřeším. Pokud si kupuji něco nového, tak je vyší cena vždy jakousi daní za to, že jsem první. A z druhé ruky, byť třeba za polovic, to má svoje rizika. A krize ? Ta se podle mě odehrává v daleko menším rozsahu než se frekventuje v médiích. Větší část populace totiž reaguje modelově v rámci vzorce "sebenaplňujícího se očekávání" tedy sociálního přesvědčení, které ovlivňuje skutečnost tak, že se proto stává pravdivým ...
Jakubisko Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Krize uz dorazila i k chronomagorum do UK. V bazaru se tam prodavaji lahve sampanskeho
Vit Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 OldaA napsal: Bude víc limitovaných edicí, víc novinek a zdraží se průměrná prodejní cena. Výrobci nemohou zlevnit současné modely, naštvalo by íto majitele, kteří je už mají. Rolex, Omega, Breitling, Panerai... maji spoustu nových modelů, který z nich je levnější než předchůdce? Myslím že žádný. Běžte si koupit nové Panerai s 3 denní rezervou chodu, napíšou vás na pořadník. Ano, prodá se o 20% méně kusů, ale o těch samých 20% se zvýší průměrná prodejní cena a dopady krize jsou vyřešeny. Když jsem si před rokem a půl kupoval Breitling Chrono SuperOcean byla ceníková cena 2.990 EUR, dnes ty samé hodinky stojí 3.340 EUR, nové Rolex GMT Master stojí o 600 EUR více jak předchozí model, Sea Dwellery cca o 2000 EUR víc a Datejust II?? Prý budou kolem 150.000 CZK, současné jsou podle provedení za cca 120.000 CZK.. Pokus Doxa zvýšit prodeje snížením ceny je velmi zoufalý, ti co je před měsícem nebo půl rokem zaplatili jsou dnes zásadně naštvaní a naprostá většina z nich značku Doxa už nikdy nekoupí. Má Doxa množství jiných zákazníků, nových zákazníků, takových co je ještě nemají, takových co nejsou nadšenci do hodinek, co si kladou otázku " budou za 2 měsíce o 35% dražší nebo o další 20% levnější?", tedy otázku která je povede k nákupu jiné značky nebo odložení nákupu na dobu kdy bude krize ještě větší než je nyní? Dovolím si nesouhlasit, cena mých vysněných Rolex Milgaus klesla ze 134.800 Kč na 118.300 Kč (bohožel mi ještě hodně peněz chybí). další pro srovnání: Rolex Air King - dříve: 86.900 Kč, nyní 80.000 Kč Rolex Cosmograph Daytona (bicolor) - dříve: 290.300 Kč, nyní: 272.000 Kč Patek Phillipe Calatrava - dříve: 292.300 Kč, nyní: 270.300 Kč IWC Da Vinci Chronograph (růž. zlato) - dříve: 547.200 Kč, nyní 480.000 Kč IWC Portuguese automatic (pellaton, 7 denní) - dříve: 253.700 Kč, nyní: 222.500 Kč Breitling Chronomat Evolution (ocel s růž. zlatem) - dříve: 170.400 Kč, nyní: 154.500 Kč Zdroj: katalogy Carollinum 2007 a 2008
OldaA Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 (upraveno) Vit napsal: Dovolím si nesouhlasit, cena mých vysněných Rolex Milgaus klesla ze 134.800 Kč na 118.300 Kč (bohožel mi ještě hodně peněz chybí). další pro srovnání: Rolex Air King - dříve: 86.900 Kč, nyní 80.000 Kč Rolex Cosmograph Daytona (bicolor) - dříve: 290.300 Kč, nyní: 272.000 Kč Patek Phillipe Calatrava - dříve: 292.300 Kč, nyní: 270.300 Kč IWC Da Vinci Chronograph (růž. zlato) - dříve: 547.200 Kč, nyní 480.000 Kč IWC Portuguese automatic (pellaton, 7 denní) - dříve: 253.700 Kč, nyní: 222.500 Kč Breitling Chronomat Evolution (ocel s růž. zlatem) - dříve: 170.400 Kč, nyní: 154.500 Kč Zdroj: katalogy Carollinum 2007 a 2008 V katalogu Carollinum 2008 jsou ceny s kurzem EUR 25, ktery v dobe vydani byl realitou, v katalogu 2007 tusim bylo EURo pocitano 28, dnes jsou ceny, diky vyssimu kurzu EURa na prodejne vyssi nez v katalogu 08. Ty ceny co pises uz dlouho neplati, presne od chvile kdy se koruna propadla vuci EURu z kurzu hluboko pod 25. Divej se na ceny v EUR, ne v CZK, ty jsou zasadne ovlivneny menicim se kurzem CZK/EUR. Upraveno 16. srpna 2009 uživatelem OldaA
Vit Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 OldaA napsal: V katalogu Carollinum 2008 jsou ceny s kurzem EUR 25, ktery v dobe vydani byl realitou, v katalogu 2007 tusim bylo EURo pocitano 28, dnes jsou ceny, diky vyssimu kurzu EURa na prodejne vyssi nez v katalogu. Ty ceny co pises uz dlouho neplati, presne od chvile kdy se koruna propadla vuci EURu z kurzu hluboko pod 25. Divej se na ceny v EUR, ne v CZK, ty jsou zasadne ovlivneny menicim se kurzem CZK/EUR. Jasně, kurz eura jsem nezohledňoval, dívám se na z z pohledu českého spotřebitele.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se