Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, jelikož často potápím někde mimo ČR, tak si pohrávám s myšlenkou pořídit GMT divery, jako vzpomínku na vodní zážitky. Zatím mám v hledáčku Longines Hydroconquest GMT a Seiko Prospex 1968 Diver´s. Jelikož se s nima budu reálně potápět, tak mi jde o to, aby měli potápěčskou a ne GMT lunetu. Budou to takvý otloukánky, který budou dostávat bídu na lodi i pod lodí. Uvítám jakékoliv nápady, klidně i microbrandy.

Požadavky:

mateiál ocel, keramika, carbon

velikost 40 mm + (větší lepší kvůli čitelnosti pod vodou)

WR min. 200 m (reálně se dostanou do 100 m)

pohon automatika

rezerva delší než 48 h potěší, není nutnost

potápěčská luneta nutnost

datumovka být nemusí, ale není překážkou

cena max. do 100 tis. (ale to už je opravdu strop pro "otloukánky") 

Odesláno (upraveno)

Konkrétní model nemám, ale já bych teda pro klid duše na takové potápění přitlačil na vyšší WR než 200m. :D Omega PO jsem viděl s GMT, akorát nevím jestli budou starší do limitu.

Nebo Breitling? Např. https://www.carollinum.cz/cs/hodinky/breitling-avenger-automatic-gmt-43mm-a32397101b1a1

Upraveno uživatelem krutor
Odesláno

@Harwey mám to prolezlý, ale bohužel tam v této specifikaci moc kousků není 

@krutor PO jsou bohužel hodně nad limit a já bych ho chtěl alespoň jednou v životě dodržet. Béčka mají dost nevýraznou lunetu, která bude ve vodě špatně čitelná. 

Díky za tipy

Odesláno

Co Sinn U2? Monstrózní WR, GMT ručka, potapěčská luneta, ultimátní tooly a určitě spoustu dalších vychytávek.

Odesláno

Jeté Doxa Sub 750 GMT splňují zadání.

3477_full.jpg.64f919b9d6547b21ab6f251bc2de96e6.jpg

Určitě se dělaly žluté Divingstar, tm.modré Caribbean, černé Sharkhunter a oranžové Professional. Nejsem si jist, zda se dělaly i střibrné Searamblery - nikdy jsem je neviděl. Ale já toho neviděl... :D

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Ještě wristshot z MarketplaceScreenshot_20250310-195418_Gallery.thumb.jpg.6014a20e7d5be1879f1b0018952449fb.jpg

Žluté a oranžové jsou jen v kombinaci s černou, modré a černé jsou trojbarevné.

Odesláno

Pokud to máš na cestování, tak bych hodně zvážil, zda se nezaměřit na True GMT strojky. Pohodlí při změně časové zóny. Bohužel to dost zde zmíněných modelů vyřadí. 

Odesláno

@paya01 44 by mi vůbec nevadilo, ale se značkou MIDO mám nějaký vnitřní problém (ten název mi připomíná slova jako dežo atd.)

@lindys na U2 se musím zajít podívat, ale trochu se bojím té výšky. No uvidím až to hodím na ruku.

@martar pěkný retro, jen bych asi pod vodou nevěděl na co dřív koukat, přijde mi tam hrozný zmatek

@Spongebob co je to za ref.? V Seiku se totiž moc neorientuju a přijde mi že mají bambilion modelů. 

@paya01 True GMT je samozřejmě příjemný bonus, ale primárně vybírám hodinky pod vodu. 

Každopádně všem moc děkuji za tipy! 

Odesláno

Vybral si podla mna dobre, mam Hydro GMT a nemam co by som im vytkol.... keby som musel nieco najst, tak tie GMT popisky po obvode mohli byt o chlp vacsie (zalezi uz trochu aky ma kto zrak :D)

Odesláno
  V 11. 3. 2025 v 8:09, cali napsal:

Vybral si podla mna dobre, mam Hydro GMT a nemam co by som im vytkol.... keby som musel nieco najst, tak tie GMT popisky po obvode mohli byt o chlp vacsie (zalezi uz trochu aky ma kto zrak :D)

Rozšířit  

Proč ale proboha dělají ty hnědé jen ve 41 mm?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...