Přejít na obsah

Eterna KonTiki GMT vs. Glycine Airman 9

New Milis

Doporučené příspěvky

Pro které z těchto dvou hodinek byste se rozhodli a proč?

Oboje mají IMHO pořádnou porci charisma, důstojnou historii značky, podobnou cenu, jsou nadčasově výrazné... Podle mě oboje bezezbytku splňují podmínky tzv. definitivních hodinek.

Miliusi, ja bych zvolil Glyciny. Ta polomatna sediva barva ciselniku je pekelne rajcovni zvlast v kombinaci s temi oranzovymi prvky. Tyhle Eterny me moc za srdce neberou. Prijdou mi pocitove takove "obycejne". Navic by mi asi vadily ty mesta na vnitrni lunete. Glyciny maji symetricke rozlozeni subciferniku, takze ac obecne chrono moc nemusim, tak tady bych dal prednost jim. Libi se mi i vice jejich tvar pouzdra/lunety.

EDIT: radimk: dobra opozice k memu nazoru -- rekl bych jeho presny opak :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a proč to chceš vědět milisi, že ty zase chceš kupovat další a další krámy a zbytečnosti, radši šetři, když je ta krize....

Rozhodně glyciny kvůli lepšímu zpracování, bytelnosti a pěkným proporcím jak lunety tak ciferníku, ikdyž je to zase eta. Ale definitivní rozhodně nebudou, protože k saku se moooc nehodí, ikdyž to je vlastně fuck bo ty sako stejně nenosíš, takže jo ber glyciny na ještěrce se budou hodit ty tanečníku. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Osobně se mi víc líbí Eterny - přehlednější a čitelnější ciferník. Ale ani ty bych nenazval definitivníma hodinkama.

Jasný, já tu definitivu nemyslel na sebe (definitivní hodinky mi bohužel nehrozí), spíš jako, že teoreticky je to ten typ hodinek, který je důstojné nosit v konečníku a jednou předat potomkovi, jak je zmíněno v Zimníkově vláknu o definitivních hodinkách.

Odkaz ke komentáři

Jasný, já tu definitivu nemyslel na sebe (definitivní hodinky mi bohužel nehrozí), spíš jako, že teoreticky je to ten typ hodinek, který je důstojné nosit v konečníku a jednou předat potomkovi, jak je zmíněno v Zimníkově vláknu o definitivních hodinkách.

No v tom případě (a když to tak máš rád) potřebuješ hodinky s oblýma hranama - jinak Ti jejich tlačítka nebo ostré výstupky na lunetě rozřežou konečník....

Já ale preferuju nošení hodinek na ruce.

Odkaz ke komentáři

Na Glycine mi vadí ta oranžová (na definivních hodinkách pro mě oranžová být nemůže) a ta orámovaná datumovka mě taky moc nerajcuje. Přesto, kdybych si měl vybrat z těchto dvou, budou to Glycine. Už pro ten tah, kterej je oproti Eterna opravdu parádní. A vůbec jsou ty hodinky mnohem vyváženější. Osobně bych ale nekoupil ani jedny.

Odkaz ke komentáři

Pokud je chceš skutečně nosit v konečníku, pak ti (a to velmi důrazně) doporučuji ty menší.

Ideálně bez ostrých výstupků na lunetě a ochranou korunky.

Jinak se mi líbí oboje, těžko vybrat jen jedny.

Asi Eterny, ale je to těsně. Asi kvůli tomu, že vůně moře je mi bližší, než turbulence ve vzduchu.

Edit: No, už ti to samé doporučil i SAS, jak vidím :D

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Za prvé musím upozornit, že se Glyciny Airman 9 delší dobu nevyrábí :( a schánějí se velice těžko. Za druhé je fotografie špatně, jsem velký příznivec firmy a vím naprosto přesně, že se oranžové nevyráběly, barva má být červená. Dále se domnívám, že se Eterny Kon-Tiky GMT asi už také nevyrábí, chtělo by to dotaz na firmu a nebo na dknespla, který má Eternu zmáknutou. V konečníku bych chtěl rozhodně nosit Glyciny :D , takže má volba je jasná.

Ještě podotknu, že Airman byl vyřazen z výroby bez náhrady. Podívej se, prosím Tě na krásný Glycine Airman 17 s velkou ETOU A07.171.

Edit : úprava obrázku

fotografie : www.glycine-watch.ch

Upraveno uživatelem thesis
Odkaz ke komentáři

Za prvé musím upozornit, že se Glyciny Airman 9 delší dobu nevyrábí :( a schánějí se velice těžko. Za druhé je fotografie špatně, jsem velký příznivec firmy a vím naprosto přesně, že se oranžové nevyráběly, barva má být červená.

Já příznivec firmy sice nejsem a jistě to nevím, ale na ebay bývají často a rvačka o ně zrovna není a barva je oranžová. Alespoň to tak vypadá na fotkách a tvrdí to i prodejce v popisu aukce.

http://cgi.ebay.co.uk/GLYCINE-Airman-9-Chr...tem370131874741

post-1118-1235408920.jpg

post-1118-1235408927.jpg

Odkaz ke komentáři

Já příznivec firmy sice nejsem a jistě to nevím, ale na ebay bývají často a rvačka o ně zrovna není a barva je oranžová. Alespoň to tak vypadá na fotkách a tvrdí to i prodejce v popisu aukce.

http://cgi.ebay.co.uk/GLYCINE-Airman-9-Chr...tem370131874741

Šíleně nerad se dohaduju, radši si čtu, takže jsi mě donutil vstát od krabice a kutat v katalozích. V posledním, který mám je barva stříbrná, červená, modrá a o oranžové ani zmínka. Asi takový znalec nejsem :( a slušně jsem si naskočil na smeč :D . O tom, že by byly tak často na ebay si však dovolím silně pochybovat, ale asi tam nejsem tak často jako Ty, takže jsem v prdeli totálně :D a lžu jako když tiskne. Tímto se našemu vtipnému glosátorovi omlouvám za pochybné info.

Upraveno uživatelem thesis
Odkaz ke komentáři

Thesis, v pohodě. Já nevím, jaká je barva in natura, ale kdysi jsem po těchto hodinkách pokukoval a všude psali o oranžové. Tak jsem to tak bral. A teď, když je vidím na fotce vedle oranžového řemenu, tak mi oranžová fakt připadá.

Ale pak šel dolar hodně nahoru, takže jsem od koupě upustil. Ale lákají mě pořád.

V podstě to jsou jedny z mála Glycine, které pro mě mají nositelnou velikost, hromada modelů je pro mě obludně velká.

Odkaz ke komentáři

eterna... nad tym netreba podla mna ani moc spekulovat eterna je zvucnejsia, krajsia, znamejsia a dualny cas je tam rieseny podla mna prakrickejsie....

pocitam ze profi pilot ani kozmonaut nie si aby si fical na centralnom case a nasinec skor potrebuje proste vediet kolko maju zrovna hodin v (dopln mesto) co s eternou ide hravo.

edit: ani nehovoriac o tom ze Et. ma zo spodu stylovy zlaty medailonik na rozdiel od (ale tymto si nie som uplne isty) priehladu na skaredy 7750

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...