Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 126
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak jsem se vratil z Praglu - Koscomu, jako reklamaci to neuznali, hodinky byly odeslane pry do Nestu, a vraceny zase zpet do Koscomu, pri predani v Koscomu mi bylo sdeleno, vse je v poradku, to ze se Vam hodinky zpozduji o 5s denne to je v toleranci, existuje na to pry nejaka tabulka pro jednotlive typy hodinek Fortis, kdyz jsem ji chtel ukazat, prodavac mi jen sdelil ze ji maji v Nestu, ze on ji nema a nebude mne zdrzovat na prodejne, ze mi ji posle mailem - doposud se tak nestalo. Kdyz jsem ji tedy chtel, ze by ji mohli poslat faxem z Nestu kdyz je tedy ma "na telefonu" opet vyhybava odpoved ze oni to taky zrovna ted nemohou najit. Dalsi asi doterny dotaz kde ze je vypis z vibrografu, kdyz ty hodinky na nem kontrolovali a odchylka mela pry byt 1s do "-" tak opet "krasna" odpoved oni jej v tom Nestu jiz vyhodili, na to jsem jiz nemel co rici a s kroutici hlavou vypadl z kramu :censored: , timto nemam nic proti nikomu a uz ne proti Fortisu -Fortis 625-22-11-M- s temi jsem maximalne spokojen :thumbsup_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno
  Bonebreakers napsal:
Tak jsem se vratil z Praglu - Koscomu, jako reklamaci to neuznali, hodinky byly odeslane pry do Nestu, a vraceny zase zpet do Koscomu, pri predani v Koscomu mi bylo sdeleno, vse je v poradku, to ze se Vam hodinky zpozduji o 5s denne to je v toleranci, existuje na to pry nejaka tabulka pro jednotlive typy hodinek Fortis, kdyz jsem ji chtel ukazat, prodavac mi jen sdelil ze ji maji v Nestu, ze on ji nema a nebude mne zdrzovat na prodejne, ze mi ji posle mailem - doposud se tak nestalo. Kdyz jsem ji tedy chtel, ze by ji mohli poslat faxem z Nestu kdyz je tedy ma "na telefonu" opet vyhybava odpoved ze oni to taky zrovna ted nemohou najit. Dalsi asi doterny dotaz kde ze je vypis z vibrografu, kdyz ty hodinky na nem kontrolovali a odchylka mela pry byt 1s do "-" tak opet "krasna" odpoved oni jej v tom Nestu jiz vyhodili, na to jsem jiz nemel co rici a s kroutici hlavou vypadl z kramu :censored: , timto nemam nic proti nikomu a uz ne proti Fortisu -Fortis 625-22-11-M- s temi jsem maximalne spokojen :thumbsup_anim:

... v první řadě si myslím, že Patrik udělal Nestu trochu "medvědí službu" když zveřejnil údajné tolerance - ve Fortisech je prachobyčejný kalibr 2824,2836-2,7750 atd... který je pouze dekorovaný, bez dalších úprav = kalibry trpí neduhy jako všechny ostatní "obyčejné" kalibry ...

pokud někdo tvrdí, že to nepůjde do minusových hodnot tak je dle mého názoru blázen - vlastnil jsem zhruba 20kusů hodinek fortis a v určitých polohách a fázích nátahu to do mínusu šlo naprosto běžně - nebylo to nijak zásadní, ale mínusové hodnoty nebyl vůbec problém

ad nest

- byl jsem v nestu 3x osobně a bylo o mne 100% postaráno co se týká nákupu,reklamace a následných procesů - co se týká hodinářské práce tak je to tragédie (1x jsem si v zázemí nestu měnil řemen sám, protože přítomný "mechanik" na to neměl odvahu) - možná i pro to dělá záruční a pozáruční servis Carollinum se zkušeným panem Městkou v čele -

moje zkušenost Fortis x přesnost je následující: pokud to zprůměruji tak nikdy nebylo více než +8/-3

Odesláno

Tak ono je to jedno jestli je to -5 / + 15 nebo 0 / +20. Pořád je to stejný "rozptyl" 20 sekund, záleží tedy jen na tom, jak se ten strojek naladí, jestli se dá "středová hodnota" na 0 a nebo jestli se posune o 5 sekund dopředu. Když jsem se na to kdysi ve Švýcarsku ptal, tak mi sdělili právě tu toleranci 0 / + 20

Odesláno

Já bych se teda přimlouval za odchylku do plusu. Jednak si dávám záležet na přesném zákrytu minutové ručky s označením minut (takže pak jenom občas zastavím strojek vytažením korunky), a potom by mi přišlo trochu blbé přijít někam pozdě "protože mám nové hodinky" :goof:

Odesláno

Už jsem to tady popisoval, záleží i na poloze hodinek. Když v noci leží na korunce, o něco se předcházejí. Když na opačné straně, o něco se zpožďují. Jít to reklamovat a chtít aby se v tom někdo hrabal..

Návštěvník YPO
Odesláno
  Patrik napsal:
Tak ono je to jedno jestli je to -5 / + 15 nebo 0 / +20. Pořád je to stejný "rozptyl" 20 sekund, záleží tedy jen na tom, jak se ten strojek naladí, jestli se dá "středová hodnota" na 0 a nebo jestli se posune o 5 sekund dopředu. Když jsem se na to kdysi ve Švýcarsku ptal, tak mi sdělili právě tu toleranci 0 / + 20

to je jasný a souhlasím - napsal si ale, že -1/s je na reklamaci = tohohle se spousta lidí chytí jako h***o košile a budou tvořit fronty :)

Odesláno (upraveno)

Mam nove hodinky Fortis Pilot Professional B-42 a nosim je da se rict 24hodin denne.

Naridil jsem je presne ve 12.00hod.toto pondeli 19.10.2009 a dnes jdou o +15/20s.

Upraveno uživatelem Koza_c
Odesláno (upraveno)

NN byl jsem asi spatne pochopen :crying_anim: jedine co jsem po nich chtel, aby to o trochanek soupli do plusu. O nic jineho mi neslo a vzhledem k zaruce jsem si to nechtel nechat udelat v Plzni kde byly u Altmana na namesti ochotni mi to "posoupnout" :smile_anim: nechtel jsem nic reklamovat, bo jsem s hodinkama plne spokojen, takze budu muset pockat po skonceni rekl. lhuty a nechat si je potom seridit jak potrebuji ach jo

Upraveno uživatelem Bonebreakers
Odesláno

Tak sila medii a hlavne chronomagu.cz asi trochu zapracovala. Dnes se mi ozvali telefonicky z Koskom-u, s tim ze si precetli prispevek na foru chronomagu.cz (bla bla) ze jsme se spatne pochopili (bla bla) a poslali mne mailem viz. tyto odkazy http://en.wikipedia.org/wiki/ETA_SA http://www.eta.ch/swisslab/7750/7750.html, puvodne to mela byt tabulka primo od Fortis-u, jak mi bylo receno na prodejne, no a byl z toho odkaz na povidani na Wikipedii o ETA SA Manufacture Horlogère Suisse, mezitim opetovne omluvy, ze jsme se asi spatne pochopili s tim prenastavenim chodu hodinek a na vine je NEST, kde vse popletli :whistling: , hodinky mohli seridit jak jsem puvodne pozadoval a pokud bych je opetovne prinesl na prodejnu tak mi samozrejme nechaji seridit dle mych pozadavku t.j. do -. Co k tomu dodat nejprve rozcarovani a potom docela prekvapeni jak najednou vse jde. Jak rikam je to jen vse o vzajemne domluve, kdybych byl jiz poprve "pochopen" mohlo se vsemu tomuto predejit :smile_anim:

Odesláno
  Bonebreakers napsal:
Tak sila medii a hlavne chronomagu.cz asi trochu zapracovala. Dnes se mi ozvali telefonicky z Koskom-u, s tim ze si precetli prispevek na foru chronomagu.cz (bla bla) ze jsme se spatne pochopili (bla bla) a poslali mne mailem viz. tyto odkazy http://en.wikipedia.org/wiki/ETA_SA http://www.eta.ch/swisslab/7750/7750.html, puvodne to mela byt tabulka primo od Fortis-u, jak mi bylo receno na prodejne, no a byl z toho odkaz na povidani na Wikipedii o ETA SA Manufacture Horlogère Suisse, mezitim opetovne omluvy, ze jsme se asi spatne pochopili s tim prenastavenim chodu hodinek a na vine je NEST, kde vse popletli :whistling: , hodinky mohli seridit jak jsem puvodne pozadoval a pokud bych je opetovne prinesl na prodejnu tak mi samozrejme nechaji seridit dle mych pozadavku t.j. do -. Co k tomu dodat nejprve rozcarovani a potom docela prekvapeni jak najednou vse jde. Jak rikam je to jen vse o vzajemne domluve, kdybych byl jiz poprve "pochopen" mohlo se vsemu tomuto predejit :smile_anim:

Alespon tak. :thumbsup_anim: .

• po 2 týdnech...
Návštěvník YPO
Odesláno
  Bonebreakers napsal:
Tak hodinky odneseny ve ctvrtek do Koskomu a snad to jiz napodruhe dopadne dobre :smile_anim: a budou chodit tak jak maji

to jsi udělal moc dobře - já bych je spíše odnesl k hodináři do Carollina, ale to jsem celej já - naštěstí nejsme všichni stejní, to by tu byla nuda :lol2:

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak Fortisky po přenastaveni zase doma a dělaji velkou radost. Panem hodinarem nastaveny na +3.8 a ony opravdu při denním nošení dělají ty +3s/24hod. Navíc bylo při opravě zjištěna netěsnost kolem korunky a tato byla vyměněna, aby byla zase dosažena waterresistant 20atm. :thumbsup_anim: no nevím jestli ji využiji nejvíce jsem byl v 20 metrech :thumbsup_anim: Jinak vše super i v Koscomu :notworthy:

Odesláno
  Bonebreakers napsal:
Tak Fortisky po přenastaveni zase doma a dělaji velkou radost. Panem hodinarem nastaveny na +3.8 a ony opravdu při denním nošení dělají ty +3s/24hod. Navíc bylo při opravě zjištěna netěsnost kolem korunky a tato byla vyměněna, aby byla zase dosažena waterresistant 20atm. :thumbsup_anim: no nevím jestli ji využiji nejvíce jsem byl v 20 metrech :thumbsup_anim: Jinak vše super i v Koscomu :notworthy:

Parada. :clap:.

At vydrzi maximum. :tomcat:.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...